ΓΔ, ΔΤΡ, DAX: Οι εκτιμήσεις του Goldfish – ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Διόρθωση ή ανατροπή;

Ο Δείκτης συνέχισε κι αυτή την εβδομάδα την άνοδο δείχνοντας ότι η υπέρβαση του κινητού των 50 εβδομάδων είχε την σημασία της. Πλέον βρισκόμαστε στο 62% fibo διόρθωσης όλης της πτώσης και μια ανάσα από το υψηλό του Ιουνίου καθώς και λίγο πριν την Ρ την κατερχόμενη γραμμή τάσης από τα ψηλά έτους, όπως ακριβώς και και ο ΓΔ (για να μην γεμίζουμε με διαγράμματα). Ήρθε λοιπόν η ώρα να δούμε κατά πόσον θα επαληθευτούν τα ευφάνταστα σενάρια τόσο για τον 25ρη όσο και τον ΓΔ. Σημειώνεται ότι η αρνητική απόκλιση του ημερήσιου RSI στην υπεραγορασμένη ζώνη έσπασε οριακά.

Η άνοδος είναι δίχως άλλο σημαντική και δημιουργείται ένα παράδοξο σύμφωνα με τις στατιστικές παρατηρήσεις αναφορικά με τους κινητούς των 6 τελευταίων μηνιαίων υψηλών και χαμηλών (ΕΚΜΟ 6Υ & Χ) στους οποίους έχουμε αναφερθεί επανηλειμμένα. Και στους δυο μεγάλους δείκτες τα υψηλά του μήνα προς στιγμήν την Παρασκευή προσπέρασαν τους ΕΚΜΟ 6Υ δύο μόλις μήνες μετά την διάσπαση του ΕΚΜΟ 6Χ τον Ιούνιο που θεωρήθηκε σαν επιβεβαίωση της καθοδικής αλλαγής τάσης και στο μηνιαίο. Από τη μελέτη όμως της συμπεριφοράς των τιμών ως προς το σύστημα αυτών των κινητών τα 23 τελευταία έτη προκύπτει ότι το συντομότερο διάστημα που μεσολάβησε ώσπου να δούμε ανατροπή σε αυτό στο "σύστημα"  ήταν το 7μηνο (το 2009)! Μόνο τον Ιούνιο του 2016 είχε αμφισβητηθεί άμεσα η διάσπαση του ΕΚΜΟ 6Υ του Μάη αλλά τελικά το σήμα δεν άλλαξε κι η ανοδική κίνηση συνεχίστηκε για πολλούς ακόμα μήνες.

Βέβαια απομένουν ακόμα 8 συνεδριάσεις ως το κλείσιμο του μήνα και πολλά μπορούν να συμβούν κι αν πιστέψουμε κάποιες από τις κυματικές εκτιμήσεις φίλων μας δεν πρέπει να αναμένουμε να συμβεί το παράδοξο ούτε και τώρα.

Και στους δυο δείκτες είναι προς το παρόν διασπασμένος ανοδικά ο ΕΚΜΟ 12 μηνών και όλα τα μηνιαία χαμηλά από το 2021 των οποίων η καθοδική διάσπαση ήταν μια ακόμη ένδειξη πτωτικής τάσης.

Το ίδιο παρατηρείται και στον δείκτη των πιο σημαντικών μερισματοφόρων τίτλων καθώς και τον ΔΤΡ οι τιμές των οποίων πάντως δεν έφθασαν ακόμα να δοκιμάσουν τον ΕΚΜΟ 6Υ τους αν κι ο FTSED απέχει κυριολεκτικά μια ανάσα, λιγότερο από 1%.

Η συμπεριφορά του DAX μόλις άγγιξε τη γραμμή τάσης αλλά και το 38,2% (μόνο) fibo διόρθωσης εκτιμάται συνηγορεί με το άμεσο γύρισμα και το πρώτο βήμα επαλήθευσης των σεναρίων που προαναφέρθηκαν και στους δικούς μας δείκτες. Υπενθυμίζεται ότι τα τελευταία ανοδικά σενάρια με βάση τον ανάστροφο ΩΚΩ, έδιναν επόμενα βήματα στον δείκτη στην περιοχή των 14000 ως και τις 14400 μονάδων.

Στο 61,8% φαίνεται να κώλωσε κι ο DJIA που προσωρινά είχε υπερβεί τη δική του γραμμή ενώ προ των αντίστοιχων αντιστάσεων έστριψε κι ο SP500 χωρίς καν να τα αγγίξει και βεβαια και αυτά συνηγορούν στο σενάριο διόρθωσης. Στα μηνιαία τους βρίσκονται κι αυτοί πάνω από το ΕΚΜΟ 12 προς το παρόν όπως κι οι δικοί μας δείκτες.

Ας δούμε τώρα τις εκτιμήσεις του Goldfish όπως τις αντιγράφουμε από το εβδομαδιαίο ενημερωτικό που κοινοποιείται στους πελάτες της Vital Finance πριν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας:

Στον Γενικό δείκτη η ανοδική διάσπαση του κατερχόμενου καναλιού ακύρωσε άμεσα την προοπτική για νεότερα χαμηλά. Το ενδεχόμενο να έχει ολοκληρωθεί η διόρθωση στις 778,84 μονάδες είναι υπαρκτό αν και ”εσωτερικά” τα κύματα δεν έχουν και ιδιαίτερη αρμονία.

Πλέον, στη θέση της δυσμενούς εξέλιξης έρχεται το σενάριο που είχε αναφερθεί επιγραμματικά ένα μήνα πριν, αυτό της προσπάθειας επαναπροσέγγισης των υψηλών στις 951,95 μονάδες ως κύμα ”b”. Η προσπάθεια αυτή μπορεί να πάρει είτε την μορφή ενός κύματος τύπου ”flat” η ενός ”triangle” 3-3-3-3-3. Το αρνητικό και στις δύο περιπτώσεις είναι ότι η ακύρωσή τους και η κατάληξη μόνο σε θετικά σενάρια προϋποθέτει την κίνηση του δείκτη σε υψηλότερα επίπεδα (και στην περίπτωση του flat ουσιαστικά νεότερα υψηλά):

ή

Και στον ΔΤΡ θα αντικατασταθεί το δυσμενές σενάριο με άνω όριο αυτό της κατερχόμενης παράλληλης γραμμής / αντίστασης. Ανοδική διάσπαση της θα σημαίνει ότι τα θετικά σενάρια θα έχουν πλέον πάρει προβάδισμα:

H αρνητική εξέλιξη θα είναι ένα ευρύτερο καθοδικό τύπου ”abcde” 3-3-3-3-3, σχηματικά όπως ακολουθεί:

Αδύναμη η ανοδική αντίδραση του DAX αφού μετά βίας έχει προσεγγίσει το 38% retracement. Τυπικά δεν μπορεί να αποκλειστεί το τέλος της υποχώρησης στις 12.390 μονάδες, αλλά για όσο ο δείκτης δεν υπερβαίνει καθαρά το υψηλό των 14.924 μονάδων δεν μπορεί να αποκλειστεί κυματικά εκ νέου καθοδική επιστροφή του:

ή με δυσμενή εξέλιξη:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

DAX, ΕEΕ,  EXAE, ΕΤΕ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

ΓΔDAX (REBEL)

ΓΔ (Tsaros)

ΜΟΗ

ΔΤΡ 22/85/22

ΑΛΦΑ

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *