FTSE L.C, ΔΤΡ, ΕΤΕ, SP500, NASDAQ, DJIA: Εβδομαδιαία ανασκόπηση

Δεύτερη φορά τον Απρίλιο η διόρθωση των τιμών σταμάτησε αφού διέσπασε οριακά τον εβδομαδιαίο 2ορη (ΕΚΜΟ 20) χωρίς να διασπάσει το χαμηλό των 3280,84 μονάδων όπου σχηματίστηκε τελικά το δεύτερο εβδομαδιαίο low fractal στα ψηλά σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν ήδη στην τελευταία ανασκόπηση. Διάσπαση αυτού του χαμηλού θα δώσει την πρώτη ένδειξη αλλαγής της μεσοπρόθεσμης τάσης όπως αυτή εκφράζεται από την εικόνα του εβδομαδιαίο, με όρους fractals και πιθανότατα θα φέρει και διάσπαση με κλείσιμο του ΕΚΜΟ 20 εβδομάδων.

Τα ίδια ισχύουν και για τον ΔΤΡ στον οποίο το αντίστοιχο χαμηλό είναι στις 1145,69 μονάδες

Στο ημερήσιο η τάση είναι καθοδική και στους δυο δείκτες με το σχηματισμό διπλής κορυφής (Δ.Κ) να συνιστά το δυσμενές σενάριο για τη συνέχεια εφόσον ενεργοποιηθεί με κλείσιμο κάτω από τις 3280,84 μονάδες. Το θετικό βέβαια είναι να είδαμε διπλό πυθμένα (Δ.Π) μετά την άρνηση ενεργοποίησης της Δ.Κ τις τελευταίες συνεδριάσεις.

Μια ματιά στα ημερήσια διαγράμματα δείχνει ότι ο δείκτης άγεται και φέρεται από τον ΔΤΡ ο οποίος με τη σειρά του κάνει ότι ακριβώς και η ΕΤΕ που επίσης έχει Δ.Κ και είναι η μόνη από τις τράπεζες που έχει σχηματίσει δυο low fractals στα ψηλά όπως οι δυο δείκτες και πρέπει να θεωρείται πολύ πιθανό ότι θα παραβιαστεί και το χαμηλό των 6,82 ευρώ εφόσον ενεργοποιηθεί η Δ.Κ με κλείσιμο κάτω από το τελευταίο χαμηλό των 6,96 ευρώ. Μέχρι τότε η τάση με όρους fractals παραμένει ανοδική τόσο στο εβδομαδιαίο όσο και στο ημερήσιο, σε αντίθεση με τον ΔΤΡ και τον 25ρη στους οποίους είναι καθοδική και για να αλλάξει χρειάζεται υπέρβαση της Δ.Κ και ακύρωση του πτωτικού σεναρίου.

Η εικόνα των μετοχών των δυο δεικτών είναι μοιρασμένη στο πινακάκι με κάπως βελτιωμένες προοπτικές σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Το διεθνές περιβάλλον έχει αλλάξει με τους κυριότερους δείκτες να βρίσκονται σε καθοδική τάση και να καταγράφουν σημαντικές απώλειες τον Απρίλιο με τον NASDAQ να προηγείται στην κατηφόρα. Η αρνητική απόκλιση στον μηνιαίο RSI των 3 αμερικάνικων δεικτών φαίνεται ότι ήρθε η ώρα να δικαιωθεί ως πρόγνωση.

Στον NASDAQ οι τιμές πέρασαν με μεγάλη ευκολία αρκετά κάτω από τον στόχο του μίνι ΩΚΩ κλείνοντας τα πιο πρόσφατα ανοδικά gaps και κατευθύνονται προς τα παλαιότερα που δεν είναι και λίγα, αν και ο ημερήσιος RSI έχει πατώσει με τιμές χαμηλότερες κι από τα χαμηλά του Οκτωβρίου. Η εβδομάδα έκλεισε κάτω από τον ΕΚΜΟ 20. Οι τιμές έδωσαν μόλις δυο κλεισίματα εβδομάδας πάνω από το περυσινό ιστορικό υψηλό και πλέον βρίσκονται πολύ χαμηλότερα.

Ο SP500 που ακολουθεί έκλεισε επίσης τα πλησιέστερα ανοδικά gaps και κατευθύνεται προς τα παλαιότερα. Το κλείσιμο της εβδομάδας έγινε πάνω στον ΕΚΜΟ 20 που παραβιάστηκε προσωρινά. Το γύρισμα έγινε λίγο πριν τον πρώτο στόχο του ανάστροφου ΩΚΩ χωρίς απόκλιση στο εβδομαδιαίο, όπως και στον DJIA ο οποίος έχει διορθώσει την άνοδο από τον Οκτώβριο κατά περίπου ίδιο ποσοστό.

Ο DAX έχει κάπως μικρότερη πτώση με το γύρισμά του 10 μονάδες πριν το στόχο του δικού του Δ.Π, του μικρότερου από τους δυο που έχει ενεργοποιημένους.

Τα ποσοστά διόρθωσης όλου του ανοδικού από τον Οκτώβριο είναι κάπως μικρότερα από των Αμερικανών όπως κι η συνολική πτώση μέχρι στιγμής τον Απρίλιο.

Και εδώ έχουν κλείσει τα πλησιέστερα ανοδικά gaps αλλά υπάρχουν και άλλα χαμηλότερα όπως βλέπουμε στο ημερήσιο στο οποίο η τάση είναι καθοδική με όρους fractals από την Παρασκευή. Το δεύτερο ανοδικό από τα χαμηλά του Οκτώβρη είναι μικρότερο από το πρώτο.

O FTSE L.C έχει διορθώσει περίπου όσο και οι σημαντικοί ξένοι δείκτες το ανοδικό του από τον Οκτώβριο αλλά έχει αρκετά λιγότερες απώλειες από το υψηλό έτους, μέχρι τώρα τουλάχιστον, αν και έχει σημειώσει αρκετά μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο από τα χαμηλά του 2023.

 

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *