ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΕΕΕ, JUMBO, ΔΕΗ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, FTSEM, ΟΛΠ: Εβδομαδιαία ανασκόπηση

Η αντίδραση των τιμών του δείκτη από τα χαμηλά των 3280,84 μονάδων έφθασε ως το 77% όλης της πτώσης από το υψηλό έτους και σταμάτησε λίγο πριν διασπάσει ανοδικά το υψηλότερο από τα δυο τελευταία τοπικά υψηλά και να δώσει την ένδειξη επανόδου της βραχυπρόθεσμης τάσης σε ανοδική. Ήδη η πτώση της Παρασκευής διόρθωσε όλο το ανοδικό κατά σχεδόν 50% σε μόλις μια συνεδρίαση! Στο ημερήσιο διάγραμμα έχουν σημειωθεί δυο βασικά σενάρια αντίθετα μια και όλα είναι ανοιχτά για τη συνέχεια.

Στο χαμηλό της 5/4, οπότε οι τιμές δοκίμασαν τη στήριξη του εβδομαδιαίου 20ρη, μπορεί να σχηματιστεί νέο εβδομαδιαίο τοπικό χαμηλό, το 2ο της χρονιάς, αν μείνει απαραβίαστο και την επόμενη εβδομάδα. Σε αυτή την περίπτωση εκεί θα είναι η οριζόντια εβδομαδιαία στήριξη - κριτήριο για την εβδομαδιαία τάση των τιμών με όρους fractals. Υπενθυμίζεται ότι ήδη υπάρχουν αρνητικές ενδείξεις μια και έχει παραβιαστεί το τελευταίο εβδομαδιαίο τοπικό χαμηλό ενώ και ο γρήγορος TSI παραμένει με αρνητική ένδειξη. Η διόρθωση είναι φυσιολογική συνέχεια της αρνητικής απόκλισης του RSI και το ερώτημα είναι αν είναι αρκετή για να θεωρηθεί ολοκληρωμένη στις 3280 μονάδες, στο 27% μόλις όλου του ανοδικού από τον Οκτώβριο. Το ενδεχόμενο να είδαμε σχηματισμό διπλής κορυφής λίγο πριν τις 3460 μονάδες δεν μπορεί να αποκλειστεί. Αν αυτό το σενάριο επαληθευτεί τότε θα μπορούσαμε να δούμε τιμές στην περιοχή του 50% διόρθωσης αφού ο στόχος του σχηματισμού θα είναι στην περιοχή των 3100 μονάδων.

Όλοι οι βασικοί δείκτες είναι με αρνητική ένδειξη από τον εβδομαδιαίο γρήγορο TSI ενώ ο FTSEM είχε δεύτερο συνεχόμενο εβδομαδιαίο κλείσιμο κάτω από τον 2ορη.

Είναι εμφανές ότι το θετικό πρόσημο οφείλεται βασικά στην απόδοση των τραπεζών αλλά και στους έξη δεικτοβαρείς τίτλους που κατάφεραν να κλείσουν την εβδομάδα με θετικό πρόσημο τα εβδομαδιαία διαγράμματά των οποίων ακολουθούν με κάποιες σημειώσεις.

Στις τράπεζες ο TSI επιμένει στην αρνητική του ένδειξη ακόμα και στην ΕΤΕ. Χειρότερη όλων όπως πάντα η ΑΛΦΑ...

Στο πινακάκι οι μισοί τίτλοι έκλεισαν κάτω από τον εβδομαδιαίο 20ρη και η γενικότερη εικόνα απεικονίζει την εικόνα που είδαμε στο εβδομαδιαίο των δεικτών αναφορικά τόσο με επιδείνωση στη μεσαία κεφαλαιοποίηση όσο και με την μοιρασμένη εικόνα στο ημερήσιο του FTSE L.C.

Επηρεασμένος και ο ΟΛΠ από το κλίμα στη μεσαία κεφαλαιοποίηση διέσπασε τόσο την ανοδική γραμμή τάσης όσο και την οριζόντια στήριξή του μετά από καιρό φθάνοντας τον εβδομαδιαίο 20ρη πριν αντιδράσει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΙΝΛΟΤ Δ.Κ

CENER Δ.Κ

ΑΔΜΗΕ

ΔΕΗ 15/4 το καλό σενάριο

ΑΡΑΙΓ , ΔΕΗ  (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

ΔΕΗ (ZELIS)

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *