ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, ΙΝΤΕΑΛ, ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Σημειώσεις της 4/4/24

Σημειώσεις αναφορικά με την προσέγγιση κάποιων τεχνικών σημείων από τις τιμές δεικτών και μετοχών έχουν καταγραφεί κατά την χθεσινή συνεδρίαση:

Στην ισότητα του τρέχοντος πτωτικού κύματος με το προηγούμενο σταμάτησε χθες η πτώση των τιμών του FTSE L.C ο οποίος είχε δώσει ένδειξη καθοδικής αλλαγής της τάσης πριν από τον ΓΔ. Η επιστροφή σε καθοδική συνέχεια βέβαια όχι μόνο δεν αποκλείεται αλλά είναι και το πιθανότερο σενάριο αφού οι τιμές δεν έχουν διορθώσει ούτε το 23,6% όλου του ανοδικού από τον Οκτώβριο.

Ο ΔΤΡ αντέδρασε επίσης από την αντίστοιχη ισότητα αλλά και από τον εβδομαδιαίο 20ρη. Και εδώ η τάση είναι καθοδική.

Στο 61,8% διόρθωσης όλου του ανοδικού από τον Οκτώβριο έφθασαν οι τιμές στον ΜΥΤΙΛ που βλέπουμε συχνά στις τελευταίες αναρτήσεις. Ο 20ρης στο εβδομαδιαίο έχει παραβιαστεί εδώ και μέρες και χθες παραβιάστηκε και το χαμηλότερο από τα δυο τελευταία τοπικά χαμηλά του εβδομαδιαίου δείχνοντας ότι και η μεσοπρόθεσμη τάση είναι πλέον καθοδική. Ο κατώτατος στόχος της τελευταίας διπλής κορυφής βρίσκεται λίγο χαμηλότερα.

Η ΕΛΧΑ έφθασε επίσης σε ενδιαφέρον τεχνικό σημείο όπως σημειώνεται στο διάγραμμά της μετά και τη νέα μεγάλη πτώση χθες. Η θετική απόκλιση του RSI μπορεί να είναι προάγγελος μιας αντίδρασης έστω.

Οι τιμές της  ΙΝΤΕΑΛ  είναι επίσης σε καθοδική τάση σε ημερήσιο κι εβδομαδιαίο και έχουν σχηματίσει ένα πτωτικό σχηματισμό ΩΚΩ που ενεργοποιείται με διάσπαση της γραμμής λαιμού στα 5,95 ευρώ.

Τέλος θα δούμε ένα ανοδικό σχηματισμό που ενεργοποιήθηκε σήμερα στον ΠΑΠ στον οποίο φαίνεται να επανέρχεται το ενδιαφέρον με τους ημερήσιους τζίρους να επιστρέφουν μετά από πολύ καιρό σε αξιοπρεπή επίπεδα. Αν ο στόχος πιαστεί θα μιλάμε για υψηλά 15ετίας (+) αφού η τελευταία φορά που είδε τα 3,20 ευρώ ήταν τον Οκτώβριο του 2008!

 

 

 

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *