ΓΔ, ΔΤΡ, FTSE L.C, EUROBANK: Σε εντυπωσιακή αντίδραση

Σαν πιεσμένο ελατήριο αντιδρά ο ΔΤΡ ο οποίος μετά από τη μεγαλύτερη πτώση της περασμένης εβδομάδας σημειώνει την μεγαλύτερη άνοδο στις δυο πρώτες συνεδριάσεις αυτής της εβδομάδας τραβώντας ψηλότερα όλη την αγορά σε εντυπωσιακή αντίδραση στην πτώση της προηγούμενης. Η αντίδραση των δεικτών στον εβδομαδιαίο 20ρη είναι η αναμενόμενη και ενδεικτική μιας αγοράς σε σαφώς ανοδική τάση μεσοπρόθεσμα.

Ήδη ο πτωτικός σχηματισμός της διπλής κορυφής του ΓΔ που αναφέρθηκε τις προηγούμενες ημέρες είναι απενεργοποιημένος αφού η αντίδραση που ξεκίνησε στα χαμηλά της Παρασκευής είχε εντυπωσιακή συνέχεια που δείχνει ότι το χαμηλό που είδαμε ήταν σημαντικό κι αν δεν παραβιαστεί ως το τέλος και της επόμενης εβδομάδας θα έχει σχηματιστεί εκεί νέο εβδομαδιαίο low fractal, το δεύτερο του 2024, που θα είναι η νέα οριζόντια στήριξη στο εβδομαδιαίο. Η ανοδική διόρθωση πέρασε ήδη το 61,8% και βέβαια τα νέα υψηλά φαίνονται απολύτως ρεαλιστικό σενάριο αν και η αντίδραση των μη τραπεζικών τίτλων ήταν σαφώς ηπιότερη. Το ερώτημα βέβαια είναι αν στο χαμηλό της περασμένης εβδομάδας ολοκληρώθηκε αυτή διόρθωση χωρίς ο ΓΔ να φθάσει ούτε στο πρώτο fibo 23,6% όλης της ανόδου από τον Οκτώβριο.

Τόσο στον ΓΔ όσο και στους FTSE L.C και ΔΤΡ οι οποίοι πέρασαν το 23,6% διόρθωσης και επίσης διορθώνουν περισσότερο από 61,8% την πρόσφατη πτώση που φαίνεται τρικυματική, έμεινε ανοιχτό ένα μικρό χάσμα τιμών στη συνεδρίαση της Δευτέρας το οποίο ίσως κλείσει αν στραβώσει κάτι.

Ο ΔΤΡ γύρισε σχεδόν από την ισότητα του δεύτερου πτωτικού κύματος με το πρώτο ενώ o FTSE από το 123.6% κι ο ΓΔ σχεδόν από το 138,2.

Στον 25ρη απαιτείται υπέρβαση του τελευταίου υψηλού ως επιβεβαίωση ανοδικής αλλαγής της ημερήσιας τάσης στον ΓΔ το επίπεδο που θα σηματοδοτήσει την ανοδική αλλαγή με όρους fractals είναι οι 1433,5 μονάδες  ενώ στον ΔΤΡ απαιτείται νέο υψηλό έτους με βάση τα ως τώρα σχηματισμένα τοπικά υψηλά.

Η καλή αντίδραση ήταν γενικευμένη σε όλες τις τράπεζες κι αυτή τη φορά την κορυφαία απόδοση είχε η ΕΥΡΩΒ η οποία χθες επέστρεψε σε ανοδική τάση και στο ημερήσιο ενεργοποιώντας και τον πρόσφατο μίνι σχηματισμό διπλού πυθμένα (Δ.Π) περίπου 0,006 ευρώ πάνω από τον στόχο της διπλής κορυφής (Δ.Κ) και τον εβδομαδιαίο 20ρη. Ο στόχος του Δ.Π ουσιαστικά πιάστηκε ήδη από την πρώτη ημέρα!

Υπενθυμίζεται ότι στην μεγάλη εικόνα της μετοχής έχουμε πιθανούς στόχους λίγο πάνω από τα 2 ευρώ όπως σημειώνεται στο μηνιαίο (για επανάληψη)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΟΤΕ 10 Απρ. intraday

ΦΡΛΚ

Νέο συγκριτικό τιμών ρεύματος Απριλίου-Μαρτίου

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *