ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ALPHA BANK, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, MOTOR OIL: Οι σημειώσεις του ΣΚ

Νέα χαμηλά μήνα ο δείκτης και πλέον προσεγγίζονται στηρίξεις οι οποίες δεν πρέπει να διασπαστούν αν είναι να αποφύγουμε τα πολύ χειρότερα.

Το χαμηλό έτους στις 789 μονάδες ή έστω η ΚΣ που ενώνει τα δυο τελευταία χαμηλά θα μπορούσαν να είναι σημαντική στήριξη αλλά με τους ξένους σημαντικούς δείκτες όπως τον DJIA και τον DAX να έχουν ήδη διασπάσει τα δικά τους και τους υπόλοιπους να απέχουν μια ανάσα από αυτά, νομίζω ότι αυτό είναι το καλύτερο που θα μπορούσαμε να περιμένουμε στο πνεύμα όσων έγραψαν ο Θοδωρής για τον ΓΔ και ο Δημήτρης για τον FTSΕ. Το σενάριο δηλαδή ενός κύματος 4 abcde το οποίο περιέλαβα στο ημερήσιο μαζί με την δική μου σκέψη, αυτή με τα ερωτηματικά.

Στο εβδομαδιαίο διασπάστηκε η τελευταία ανοδική γραμμή τάσης από τα χαμηλά της πανδημίας οριακά μεν αλλά στο λογαριθμικό έχει διασπαστεί από καιρό όπως θα δούμε στο μηνιαίο παρακάτω. Ένα ερωτηματικό τώρα είναι αν θα αρθεί η θετική απόκλιση, που βλέπουμε τόσο στο εβδομαδιαίο όσο και στο ημερήσιο, σε περίπτωση νέου χαμηλού. Η XR από τα υψηλά του 2014 έχει δώσει μέχρι τώρα δυο φορές σημαντική στήριξη στο γραμμικό διάγραμμα και συμπεριλαμβάνεται στις υποψήφιες στηρίξεις. Αν πάντως το χαμηλό του Ιουλίου διασπαστεί για όσο καιρό οι τιμές κρατιούνται χαμηλότερα θα φοβάμαι ένα πολύ χειρότερο σενάριο, αυτό της διπλής κορυφής που βλέπουμε στο εβδομαδιαίο η οποία θα θέσει στόχο την περιοχή των 650 μονάδων.

Στο λογαριθμικό μηνιαίο βλέπουμε εκτός από τη διάσπαση της S1 και την επιβεβαίωσή της τον Αύγουστο με RETEST. Βλέπουμε ακόμα ότι η XR δεν έχει διασπαστεί σε κλείσιμο μήνα και δοκιμάζεται ξανά. Οι τιμές βρίσκονται και πάλι κάτω από τον ΕΚΜΟ 6 Χαμηλών μήνα οπότε η τάση είναι καθαρά καθοδική και στη μεγάλη εικόνα.

Η τελευταία επίθεση έγινε στους πυλώνες που έχουν κρατήσει την αγορά όρθια σε όλες τις δύσκολες καταστάσεις.

Στον ΟΤΕ ο στόχος της μικρής διπλής κορυφής (Δ.Κ) στα 15,12 και είναι ενεργοποιημένη η μεγαλύτερη με στόχο κάτω από τα 13 ευρώ, εκεί που το τρέχον καθοδικό γίνεται 1,62 φορές το προηγούμενο. Η θετική απόκλιση πάντως αναμένεται να δυσκολέψει κάπως την πτώση αν μη τι άλλο.

Στον ΟΠΑΠ οι στόχοι που αναφέρθηκαν στην προηγούμενη ανάρτηση πιάστηκαν ουσιαστικά, αλλά παίρνει σειρά κι ένας ΩΚΩ που είναι ενεργοποιημένος με στόχο 11,95. Στο εβδομαδιαίο είχαμε την πρώτη ένδειξη αλλαγής της τάσης αφού παραβιάστηκε η οριζόντια στήριξη, Και εδώ πάντως έχουμε θετική απόκλιση, κρυφή αυτή τη φορά αφού οι τιμές δεν έχουν κάνει ακόμα χαμηλότερα χαμηλά όπως ο RSI.

Οι τιμές, πέντε μέρες πριν τελειώσει ο μήνας βρίσκονται κάτω από τον κινητό των 12 μηνών που έχει γίνει στήριξη επανηλειμμένα.

Στην ΜΟΗ έχουμε άσχημο γύρισμα αλλά οι τιμές βρίσκονται σε σημαντική στήριξη που είναι απαραίτητο να κρατήσει. Η αρνητική απόκλιση στα ψηλά δικαιώνεται απόλυτα.

Στην ΤΕΝΕΡΓ που είναι στο κόκκινο σε ημερήσιο κι εβδομαδιαίο έχουν προσεγγιστεί στηρίξεις, ειδικά στο λογαριθμικό, που αν διασπαστούν πάμε στη ισότητα με το πρώτο πτωτικό κύμα. Οι τιμές έχουν απωλέσει  σχεδόν τα μισά κέρδη από το τελευταίο ανοδικό μετά τις περιπέτειες στο Τέξας. Ο στόχος της κούπας πιάστηκε άνετα αλλά οι αρνητικές αποκλίσεις προειδοποίησαν και πάλι.

Στην ΑΛΦΑ που μπορεί να μην είναι πυλώνας στήριξης αλλά παίζει μεγάλο ρόλο στο κλίμα της αγοράς έχουμε έτοιμο για ενεργοποίηση τον ΩΚΩ που μπορεί να την πάει σε νέα χαμηλά έτους. Το νέο χαμηλό μήνα πάντως ήρθε με θετική απόκλιση που αφήνει μια πιθανότητα για φρενάρισμα της πτώσης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΠΕΡΦ

ΜΟΤΟ

FTSED

ALPHA (DORISAEL)

ΓΔ, ΔΤΡ (GERIS)

ΓΔ (ΝΕΚ)

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *