Ανασκόπηση ΓΔ, ΔΤΡ, FTSE, FTSED, FTSEM, ΔΕΗ, ALPHA BANK, ΤΙΤΑΝ, ΙΝΤΡΑΚΟΜ, SP500

Μεγάλη επιδείνωση στους 5 σημαντικότερους δείκτες επιφύλαξε αυτή η εβδομάδα, με γενικευμένη πτώση που ξεπέρασε κατά πολύ αυτήν των ξένων μεγάλων δεικτών ακυρώνοντας την όποια θετική διαφοροποίηση "καμαρώναμε" ως και πριν μια εβδομάδα. Οι πιο σημαντικοί από τους δείκτες της αγοράς μας έκλεισαν και πάλι κάτω από τον εκθετικό κινητό των 50 εβδομάδων αλλά και αυτόν των 12 μηνών μετά από καιρό. Πλέον το ενδιαφέρον είναι στο κατά πόσο θα βρουν στήριξη στις γνωστές ανοδικές γραμμές τους.

Τη χειρότερη εικόνα όσον αφορά την επαναφορά στα χαμηλά του Μαρτίου έχει ο FTSEM που δείχνει έτοιμος για νέα χαμηλότερα χαμηλά πρώτος και χειρότερος. Ο ΔΤΡ έχασε ήδη το 62% του τελευταίου ανοδικού και οι υπόλοιποι λίγο περισσότερο από το 50%. Δύσκολα πλέον βρίσκεται μετοχή να διαφοροποιείται όπως έκαναν πρόσφατα οι ΜΟΗ με την ΕΛΛΑΚΤΩΡ που είχαν βέβαια τους λόγους τους και δεν το έκρυβαν.

Στον δείκτη των μερισματοφόρων εταιρειών είχαμ ένδειξη αλλαγής της ημερήσιας τάσης κι ο ΕΚΜΟ 50 δείχνει έτοιμος να κόψει καθοδικά τον ΕΚΜΟ 200 και πάλι.

Μεγάλη απογοήτευση η ΔΕΗ με τα νέα χαμηλά δίνει την αίσθηση ότι κινείται προς τον εγγύτερο στόχο του μεγάλου σχηματισμού πτωτικής αντιστροφής στην περιοχή των 6 ευρώ, ίσως και στο κλείσιμο του ανοδικού χάσματος στα 5,55, αν και προς το παρόν εκτιμάται ότι μπορεί να δούμε αντίδραση λόγω των θετικών αποκλίσεων του RSI που αρνείται να ακολουθήσει στα νέα χαμηλά τις τιμές της μετοχής, απόκλιση που είναι ορατή σε ημερήσιο και εβδομαδιαίο. Ένα καλό σενάριο θα μπορούσε να είναι η επιβεβαίωση της μπλε κατερχόμενης γραμμής ως στήριξης που θα μπορούσε να  δικαιολογήσει σκέψεις για ύπαρξη πτωτικής σφήνας που θα μπορούσε κάποτε να διασπαστεί ανοδικά (του κλίματος επιτρέποντος).

Δραματική είναι η εικόνα και στην ΑΛΦΑ που βρισκεται ξανά κάτω από την τιμή της ΑΜΚ και πολύ κοντά στην κάτω γραμμή του πλαγιοανοδικού της καναλιού που θέλω να βλέπω και δεν ξέρω πόσο μπορεί να την κρατήσει η οριακή θετική απόκλιση του εβδομαδιαίου RSI της.

4 πλέον τα καθοδικά gaps που παραμένουν ανοιχτά στο ημερήσιο αλλά παίζει περισσότερο να κλείσει το μοναδικό ανοδικό αυτής της χλωμής αντίδρασης που είναι ακόμα ανοικτό. Ο ΕΚΜΟ 50 είναι κι εδώ έτοιμος να κόψει αρνητικά τον ΕΚΜ200 πράγμα που έχει συμβεί τελευταία φορά τον Μάρτη του 2020. Από τον Ιανουάριο του 2021 τον είχε κόψει ανοδικά και παρέμενε ψηλότερα από τότε.

Δεν ήταν όμως μόνο οι τράπεζες κι η ΔΕΗ με απογοητευτική πώση αλλά και μετοχές που έκαναν ακόμα και νέα υψηλά μέσα στον πόλεμο...

ή μετοχές σημαντικών μεγάλων εταιρειών της πραγματικής οικονομίας...

Στην ΤΙΤΑΝ είχαμε επιστροφή σε καθοδική τάση

Στην ΙΝΤΚΑ έχουμε και πάλι ενεργοποίηση της διπλής κορυφής που την προηγούμενη φορά είχε προσεγγίσει τον πρώτο στόχο της κι αν δώσει κίνηση προς τον δεύτερο απειλεί να ενεργοποιήσει και τον επόμενο αντίστοιχο σχηματισμό με ακόμη χαμηλότερους στόχους. Σε κάθε περίπτωση καθίσταται σχεδόν βέβαιη η "αναμέτρηση" με την ανερχόμενη γαλάζια γραμμή στο εβδομαδιαίο.

Γενικά η εικόνα στο ΧΑΑ συνάδει απόλυτα με το περίφημο sell in may.. και αντικατοπτρίζεται πλήρως και στη εικόνα από το πινακάκι μας όπου μόνο 14 από τους 46 παραμένουν ακόμα στο μπλε στο ημερήσιο με προοπτική να λιγοστέψουν κι άλλο αν λάβουμε υπόψη πόσο κοντά βρίσκονται τα επίπεδα στήριξής τους.

 

Να διευκρινίσω πάντως ότι στις ΓΕΚΤΕΡΝΑ και ΤΕΝΕΡΓ που κοκκίνισαν αυτό έγινε απολύτως οριακά και με μη αξιόπιστο τρόπο, επανήλθαν μάλιστα άμεσα σε υψηλότερα επίπεδα αυτών που διέσπασαν προσωρινά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΓΔ (Chiefsotos)

SP500 (Goldfish)

SP500 Δ.Κ

SP500, NASDAQ, ΓΔ το καλό και το κακό σενάριο (ΜΙΜΗΣ69)

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *