Ανασκόπηση εβδομάδας σε δείκτες, Coca Cola EEE, ΤΙΤΑΝ, ΟΤΕ, INFO QUEST

Σημαντική η εβδομάδα με την άνοδο των τιμών σε νέα υψηλά έτους (κι όχι μόνο) για ΓΔ, FTSE L.C και ΔΤΡ γεγονός που ενισχύει την πιθανότητα επαλήθευσης της άποψης που διατυπώθηκε σε προηγούμενες ανασκοπήσεις ότι στα πρόσφατα χαμηλά διαμορφώθηκε ένα σημαντικό επίπεδο οριζόντιας στήριξης. Μόνο στο δείκτη των σημαντικότερων τίτλων που διανέμουν μέρισμα δεν είχαμε νέα υψηλά έστω και για λίγο.

Από τους 14 τίτλους με κεφαλαιοποίηση άνω των 2 δις μόνο ο ΟΠΑΠ δεν βοήθησε στη διαμόρφωση των νέων υψηλών στους δείκτες παρά το γεγονός ότι μόνο 4 από αυτούς έκαναν επίσης νεότερα υψηλά για το 2024. Πρόκειται για τους τίτλους των ΕΤΕ, ΕΥΡΩΒ, ΕΕΕ και ΤΙΤΑΝ των οποίων τα διαγράμματα ακολουθούν.

Στην ΕΕΕ έχουμε σε εξέλιξη μια πολύ ενδιαφέρουσα διάσπαση της μακροπρόθεσμης κατερχόμενης γραμμής τάσης.

Οι τρεις αυτοί τίτλοι έχουν και τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση στο ταμπλό κι είναι λογικό να οδηγήσουν τους δείκτες σε νέα υψηλά.

Σημαντική ήταν η άνοδος στις τιμές της ΤΙΤΑΝ που έπιασαν και το στόχο του τελευταίου σχηματισμού διπλού πυθμένα (Δ.Π) στα ψηλά κι είχαν τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο, έχουν δε ενεργοποιημένο και τον γνωστό από προηγούμενες αναρτήσεις μεγάλο Δ.Π. Έχουν φθάσει και το υψηλότερο μηνιαίο hifh fractal του 2008 και πλησιάζουν το 61,8% fibo επίπεδο διόρθωσης όλης της πτώσης από τα υψηλά του 2007! Ο μηνιαίος RSI βέβαια είναι σε τιμές εξωπραγματικές αλλά μπορεί να παραμείνει υπεραγορασμένος επί μακρόν.

Η εικόνα στο πινακάκι έχει σαφώς βελτιωθεί ιδιαίτερα στους τίτλους του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης με το μπλε να κυριαρχεί και πάλι

Αξιοσημείωτη είναι κι η διάσπαση που διαφαίνεται να επιτυγχάνεται από τις τιμές του ΟΤΕ στη μεγάλη εικόνα

Από τους μικρότερους σε κεφαλαιοποίηση τίτλους δεν συμμετείχαν στο πάρτι η ΕΛΧΑ κι η ΟΤΟΕΛ σε αντίθεση με την ΚΟΥΕΣ που έκανε ξέσπασμα μετά τις εξελίξεις στην ΕΠΣΙΛ κι επιτρέπει σκέψεις για σενάρια ανοδικού σχηματισμού στο μεσοπρόθεσμο

Επιστροφή στον ΓΔ που όπως είδαμε πέτυχε τον μακροπρόθεσμο στόχο του ανοδικού τριγώνου του αλλά έχει κι άλλους σχηματισμούς ενεργοποιημένους με υψηλότερους στόχους. Αντένδειξη για την άμεση συνέχεια προς τους στόχους μπορεί να αποδειχτούν οι αρνητικές αποκλίσεις ενώ κρατώ στα υπόψη ότι τα ανοδικά gaps αυτού του ανοδικού έφθασαν αισίως τα πέντε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 

ΤΙΤΑΝ, ΚΟΥΕΣ  (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

ΜΠΕΛΑ

CENER

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *