SP500, DJIA, DAX 40, ΓΔ, FTSED, ΟΤΕ, ALPHA BANK: Επικαιροποίηση βραχυπρόθεσμης εικόνας – ΕΛΠΕ: Ανασκόπηση της γενικής τεχνικής εικόνας

Επιδείνωση του κλίματος στις ξένες αγορές παράλληλα με την αντίστοιχη επιδείνωση στο μέτωπο που έχει ανοίξει η Ρωσία με τη Δύση. Οι μεγάλοι δείκτες της Wall Str. έπιασαν χθες με άνεση τους στόχους των σχηματισμών τους των τοπικών μίνι διπλών κορυφών κι η μόνη ελπίδα αντίδρασης που διαφαίνεται οφείλεται στις ανοδικές αποκλίσεις τους:

Αντίστοιχη θετική διπλή απόκλιση έχουμε και στον DAX που έδωσε πολύ καλή αντίδραση μετά το άνοιγμά του στην άβυσσο αλλά αυτή τη στιγμή έχει ενεργοποιημένους τρεις πτωτικούς σχηματισμούς όπως βλέπουμε στο διάγραμμα. Χθες έπιασε τον πρώτο στόχο του τελευταίου και μικρότερου από αυτούς στα χαμηλά της μέρας.

Το κακό άνοιγμα του Γερμανού επηρέασε όπως ήταν αναμενόμενο και το ΧΑΑ με αποτέλεσμα δυο σημαντικοί δείκτες και δυο από τους 5-6 σημαντικότερους τίτλους να παραβιάσουν το χαμηλότερο από τα δυο τελευταία τοπικά χαμηλά τους που είχαν παρουσιαστεί στην ανάρτηση της 17/2/22.

Το καλό είναι ότι εκεί ήρθε, χάρη και στον Γερμανικό δείκτη, σημαντική ανοδική αντίδραση που ακύρωσε την πρώτη ένδειξη αλλαγής της ημερήσιας τάσης τους (με όρους fractals), όπως βλέπουμε στα διαγράμματά τους που ακολουθούν.

Εξυπακούεται ότι αν δούμε διάσπαση του χθεσινού χαμηλού τους με κλείσιμο τότε η ένδειξη αλλαγής της βραχυπρόθεσμης τάσης τους θα έχει ιδιαίτερα αυξημένες πιθανότητες επαλήθευσης.

Αντίστροφη εικόνα με προσωρινή διάσπαση της αντίστασης, με ιδιαίτερα αυξημένο όγκο μάλιστα κι ένδειξη ανοδικής αλλαγής της τάσης είχαμε στα ΕΛΠΕ, που βρέθηκαν πάλι στον πρώτο στόχο του διπλού πυθμένα τους. Η τάση είναι ανοδική όπως και στο εβδομαδιαίο και το μηνιαίο κι η ένδειξη καθοδικής αλλαγής της στις 28/1 αποδείχτηκε fake news.

Μετά τη νέα διάσπαση των δυο μηνιαίων high fractals στα 6,60 ευρώ, η προσοχή στρέφεται στις αντιστάσεις R, Ρ και Ζ κι η διαδρομή έχει ενδιαφέρον αφού οι τιμές είναι κάτω από το 50% διόρθωσης όλης της πτώσης από τα ψηλά του 2019.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

FTSE (LAAPS)

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *