YouDao: H ανάλυση του Butcher

Τί είναι το YouDao

Το Youdao (DAO) ιδρύθηκε το 2006 στο πλαίσιο του NetEase (NTES) για την παροχή λύσεων εκμάθησης προσχολικής, K-12, κολλεγίων και ενηλίκων μέσω μίας σειράς διαδικτυακών προϊόντων και υπηρεσιών μάθησης.

Ο ιδρυτής του NetEase, William Ding, είναι μέλος του συμβουλίου. Δρ. Feng Zhou, Ph.D. στην επιστήμη των υπολογιστών από το UC Berkeley, είναι διευθύνων σύμβουλος από το 2018.

Το Youdao έχει δημιουργήσει πολύ εντυπωσιακή αύξηση εσόδων και μεικτή επέκταση περιθωρίου και υποστηρίζεται από μία από τις κορυφαίες εταιρείες στην Κίνα (NTES).

Μετά από ένα spin-off το 2019 από την «μαμά εταιρεία», η Youdao είναι εταιρεία ύψους 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μια πορεία που θα μπορούσε να την κάνει πολύ μεγαλύτερη.

Η διαδικτυακή εκπαίδευση, η τεχνητή νοημοσύνη και τα μεγάλα δεδομένα είναι σημαντικές κοσμικές τάσεις και το Youdao βρίσκεται σε πολύ καλή θέση για να επωφεληθεί τα επόμενα χρόνια (secular growth).

Αποτελέσματα 2020

Το Youdao (DAO), μόλις ανέφερε ένα εντυπωσιακό Q4 FY20.

  • Τα έσοδα αυξήθηκαν + 170% Y / Y σε 170 εκατομμύρια $ (επιτάχυνση από + 159% Y / Y το τρίτο τρίμηνο).
  • Οι υπηρεσίες μάθησης αυξήθηκαν + 199% στα 112 εκατομμύρια δολάρια.
  • Τα μαθησιακά προϊόντα αυξήθηκαν + 254% στα 37 εκατομμύρια δολάρια.
  • Οι διαδικτυακές υπηρεσίες μάρκετινγκ αυξήθηκαν + 40% στα 21 εκατομμύρια δολάρια.
  • Οι ακαθάριστες χρεώσεις των διαδικτυακών μαθημάτων αυξήθηκαν + 223% σε 172 εκατομμύρια $.
  • Οι ακαθάριστες χρεώσεις των μαθημάτων Premium Youdao αυξήθηκαν + 269% $ 159 εκατομμύρια.

Το μικτό περιθώριο ήταν 47,5%, σε σύγκριση (έναντι 29,8% το Q4 FY19). Αυτό είναι αποτέλεσμα της εκμάθησης προϊόντων και υπηρεσιών που γίνονται 88% της πρώτης γραμμής.

Το περιθώριο απώλειας λειτουργίας ήταν 41% (έναντι 50% το Q4 FY 20), δείχνοντας κάποια επεκτασιμότητα με λειτουργικά έξοδα, εξαιρουμένης της αύξησης του μάρκετινγκ μόνο + 44% Y / Y.

Η εταιρεία παρήγαγε 20 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά από τις πράξεις και έχει 183 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά στον ισολογισμό της.

Η τεράστια αύξηση των εσόδων για το Youdao δεν έρχεται από το πουθενά. Η διοίκηση τετραπλασίασε τα έξοδα  μάρκετινγκ σε 123 εκατομμύρια $ (αλλά ελαφρώς χαμηλότερα από την καλοκαιρινή καμπάνια το τρίτο τρίμηνο του 2019.
Δείχνει ότι είναι όλο και πιο σίγουροι για την επεκτασιμότητα των επιχειρήσεων με την εντυπωσιακή αύξηση εσόδων, επιταχύνοντας από το τρίτο τρίμηνο, φαίνεται ότι είναι η σωστή στρατηγική.

Μου αρέσει ότι η εταιρεία παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την κατανομή εσόδων διαχωρίζοντας τις Υπηρεσίες και τα Προϊόντα Εκμάθησης. Με το μικτό κέρδος να επεκτείνεται και να δείχνει κάποια λειτουργική μόχλευση, είμαι πολύ χαρούμενος με το τρίμηνο και σκοπεύω να αυξήσω σταδιακά την θέση μου τους επόμενους μήνες.

Ισχυρή μητρική εταιρεία

Το Youdao (DAO) ιδρύθηκε το 2006 ως μέρος του NetEase (NTES).

Προτού λοιπόν ανακαλύψουμε τι είναι πραγματικά το Youdao, ας προσθέσουμε το πλαίσιο στο πού ταιριάζει το Youdao σε ένα μεγάλο όμιλο. Το NetEase είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαδικτύου και βιντεοπαιχνιδιών στον κόσμο. Ιδρύθηκε από τον επιχειρηματία William Lei Ding, η εταιρεία αναπτύσσει και λειτουργεί διαδικτυακά παιχνίδια για υπολογιστές και κινητά, υπηρεσίες διαφήμισης, υπηρεσίες email και πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου στην Κίνα. Είναι μια πολύ ισχυρή επιχείρηση και μία από τις εταιρείες που πληρώνει μέρισμα. Το NTES είναι πλούσιο σε μετρητά με 15 δισεκατομμύρια δολάρια στον ισολογισμό του και έχει δημιουργήσει 796 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά από τις λειτουργίες του τελευταίου τριμήνου. Περιττό να πούμε ότι η εταιρεία είναι σε εξαιρετικά ισχυρή θέση να επενδύσει σε μελλοντικές αναπτυξιακές πρωτοβουλίες. Και το Youdao αναγνωρίζεται από τη διοίκηση ως σαφής κινητήρια δύναμη για τη μελλοντική της ανάπτυξη.

Διοίκηση & όραμα

Ο Φενγκ Ζου είναι Διευθύνων Σύμβουλος του Youdao από τον Απρίλιο του 2018. Πριν από την ένταξή του στο Youdao το 2007, ο Δρ Zhou υπηρέτησε ως μηχανικός λογισμικού στην ChinaRen Inc. όπου ηγήθηκε της ανάπτυξης του διαδικτυακού συστήματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ο Δρ Zhou έλαβε το πτυχίο του και το μεταπτυχιακό του στην επιστήμη των υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο Tsinghua (και έλαβε διδακτορικό) στην επιστήμη των υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϋ.

Πηγή: https://www.usnews.com/education/best-global-universities/

Ανταγωνισμός

Η έξυπνη βιομηχανία μάθησης είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική. Οι εταιρείες αυτής της κατηγορίας ανταγωνίζονται για την απόκτηση χρηστών, φοιτητών, τεχνολογίας και ταλέντων (προγραμματιστές, εκπαιδευτικοί, εκπαιδευτές).

Τα διαδικτυακά μαθήματα και οι έξυπνες συσκευές αντιμετωπίζουν όλες τις δικές τους ανταγωνιστικές πλατφόρμες Ακόμη και τα διαφημιστικά έσοδα των εργαλείων γνώσης του Youdao αντιμετωπίζουν ανταγωνισμό από άλλες εταιρείες Διαδικτύου άλλους τύπους διαφημιστικών μέσων.

Εδώ είναι οι κύριοι παράγοντες που πιστεύει ότι η διαχείριση είναι βασικός ανταγωνισμός για χρήστες, εγγραφές μαθητών και πελάτες με βάση και το F-1:

  • Τεχνολογική υποδομή και δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης.
  • Ποιότητα περιεχομένου και υπηρεσιών.
  • Συσσωρευμένες βάσεις χρηστών, φοιτητών και πελατών.
  • Τιμολόγηση τρεχουσών προσφορών και ανάπτυξη νέων προσφορών.
  • Αναγνώριση και φήμη επωνυμίας.

Ενώ το Youdao είναι σε καλή θέση για να ανταγωνιστεί θετικά σε αυτούς τους παράγοντες, παραμένουν εκτεθειμένοι σε υπάρχοντες παίκτες και πιθανούς νεοεισερχόμενους. Μεταξύ των υπαρχουσών δημόσιων εταιρειών στον χώρο edtech στην Κίνα:

  • Ομάδα εκπαίδευσης TAL (TAL).
  • New Oriental Education & Technology Group (EDU).

Πολύ μικρότεροι ανταγωνιστές όπως

  • China Online Education (COE),
  • CDEL (China Distance Education Learning) (DL)
  • Ambow Education Holdings (AMBO).

Ρυθμός ανάπτυξης της εκπαίδευσης μέσω διαδικτύου

Επίλογος

Το spin-off του Youdao βρίσκεται στο ραντάρ μου από το 2019. Σήμερα, με την αυτοπεποίθηση της διοίκησης και την προθυμία τους για ένα επιθετικό σχέδιο μάρκετινγκ με κάνει ακόμα πιο αισιόδοξο (αποτελέσματα 2020).

Η ταχεία ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης και της διαδικτυακής εκπαίδευσης σε συνδυασμό με την πολύ μεγάλη κινεζική αγορά το καθιστούν το τέλειο συνδυασμό για αυτή τη σχετικά μικρή εταιρεία και μπορεί να γίνει πολύ μεγαλύτερη τα επόμενα χρόνια.

Και πάλι, θα ήθελα να διατηρήσω μια σχετικά μικρή θέση δεδομένων των πρόσθετων κινδύνων που σχετίζονται με το μέγεθός της και την έλλειψη σαφούς δρόμου προς την κερδοφορία. Στόχος να παρακολουθούμε την εξέλιξη των εσόδων και την κατανομή στα έξοδα.

Εάν το Youdao είναι σε θέση να αποδειχθεί τελικά κερδοφόρο, θα ξεκλειδώσει τεράστια αξία για τους μετόχους τα επόμενα χρόνια.

Αυτό είναι ένα BIG IF δεδομένου του τρέχοντος αρνητικού περιθωρίου λειτουργίας του 100% το τελευταίο τρίμηνο.H  διείσδυση του λεξικού Youdao θα μπορούσε ήδη να έχει φτάσει σε κορεσμό, καθιστώντας την οργανική ανάπτυξη πιο δύσκολη για να προχωρήσει. Αυτοί είναι οι κίνδυνοι που πρέπει να θυμάστε.

Ενώ οι μετοχές της DAO έχουν αρχίσει να ανακάμπτουν από τα χαμηλά επίπεδα του Σεπτεμβρίου 2020, εξακολουθούν να είναι περισσότερο από 31% από το προηγούμενο υψηλό τους.

Θα πρέπει να περιμένετε συνεχή υψηλή μεταβλητότητα δεδομένου ότι εξετάζουμε ένα μη κερδοφόρο μικρής κεφαλαιοποίησης εταιρεία που βασίζεται σε μια αναδυόμενη αγορά.

 

(Έχω μετοχές της εταιρίας, έγραψα με δική μου πρωτοβουλία αυτό το κείμενο, δεν είμαι εξουσιοδοτημένος αναλυτής ούτε προσφέρω επενδυτικές συμβουλές, οι απόψεις του κειμένου είναι προσωπικές και δεν συνιστούν επενδυτική πρόταση).

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *