iShares Nasdaq US Biotechnology UCITS ETF by Architect – ASERTIO THERAPEUTICS by IMALES

Etf του κλάδου Βιοτεχνολογίας στον Nasdaq

Ticker :
London Stock Exchange BTEC
XETRA 2B70

Τα ETF είναι Αμοιβαία Κεφάλαια (καλάθια) μετοχών που διαπραγματεύονται ως κοινές μετοχές, δλδ μπορούν να αγορασθούν/πωληθούν ανά πάσα στιγμή σε μία χρηματιστηριακή αγορά.

Λόγω νομοθεσίας, οι Ευρωπαίοι πολίτες, έχουν δύσκολη πρόσβαση απευθείας σε Αμερικάνικα Αμοιβαία Κεφάλαια. Για αυτό το λόγο, οι μεγάλοι εκδότες (πχ Blackrock-Invesco-Vanguard- Amundi κ.α ) έχουν δημιουργήσει αντίστοιχα, με έδρα ΕΕ (έχουν το σύμβολο UCITS) τα οποία κατέχουν πχ αμερικάνικες μετοχές, αλλά τα ίδια εδρεύουν και διαπραγματεύονται Ευρώπη.

Ένα ETF μπορεί να αφορά ολόκληρο δείκτη (πχ SP500) ή και θεματικές κατηγορίες (πχ όλες τις εταιρείες ενός κλάδου). Το iShares Nasdaq US Biotechnology UCITS ETF, έχει αποκλειστικό σκοπό να κατέχει όλες σχεδόν τις εταιρείες Βιοτεχνολογίας που διαπραγματεύονται στον Nasdaq, με στάθμιση ανάλογη της εκάστοτε κεφαλαιοποίησης τους. (287 μετοχές τον αριθμό, σήμερα).

Ανήκει στην Blackrock, έχει ως «έδρα» την Ιρλανδία και μέγεθος 220εκ. Είναι «φυσικό» ETF, δλδ κατέχει πράγματι τις υποκείμενες μετοχές (και όχι παράγωγά τους) , είναι τιμολογημένο σε USD (άρα εμπεριέχει συναλλαγματικές μεταβλητές/ρίσκο), και έχει ετήσιο κόστος/προμήθεια 0.35% (τα οποία αφαιρούνται από την εσωτερική του αξία ετησίως, δίχως περαιτέρω ενέργεια του κατόχου). Τέλος, είναι accumulating (Σωρευτικό), δλδ δεν διανέμει τα όποια μερίσματα λαμβάνει από τις μετοχές που κατέχει, αλλά τα ενσωματώνει στην τιμή του(αγοράζοντας επιπλέον μετοχές).

Οι δέκα μεγαλύτερες συμμετοχές του είναι : 14/01/2021

Εικονίδιο

Πλήρης Λίστα : iShares Nasdaq US Biotechnology UCITS ETF | BTEC
https://www.ishares.com/uk/...

Σε καμία περίπτωση, το παραπάνω δεν αποτελεί σύσταση για αγορα, καθώς ο κλάδος είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ριψοκίνδυνος και εν πολλοίς αποτελείται από εταιρείες που αναπτύσσουν πειραματικές τεχνολογίες....για να μην πούμε (κιόλας) ότι επίκεται (λογικά) και σοβαρή διόρθωση στο προσεχές διάστημα...

ASRT

Εικονίδιο

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *