ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: Επικαιροποίηση, εβδομαδιαία ανασκόπηση και μια δημοσκόπηση – EUROBANK, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

Πολύ πιθανότερη είναι πλέον είναι η πλήρης δικαίωση των τεχνικών εκτιμήσεων για την πορεία του δείκτη που έχουν παρουσιαστεί τους τελευταίους μήνες από τον φίλο Διόφαντο μετά τη καθοδική διάσπαση όλων των στηρίξεων που αναφέρθηκαν στην τελευταία ανάρτηση που επικαιροποιείται, παρά το γεγονός ότι η αντίδραση στις ξένες αγορές συνεχίστηκε.

Οι δυο βασικοί καθοδικοί σχηματισμοί, που τόσο καιρό αναφέρονταν στις αναρτήσεις ως σενάρια, είναι πλέον ενεργοποιημένοι και η προσοχή είναι αρχικά στον πρώτο από τους τρεις στόχους που βλέπουμε (άλλη μια φορά) στο ημερήσιο διάγραμμα με την παρατήρηση ότι η περιοχή αυτή συμπίπτει με το επίπεδο που κλείνει το επόμενο ανοδικό gap αλλά και με τον απλό κινητό των 200 ημερών.

Η ημερήσια τάση είναι καθοδική και ισχυρή σύμφωνα και με τον ADX που έφθασε το 29.

Η διόρθωση όλης της κίνησης από τα χαμηλά του Αυγούστου έφθασε ήδη στο 38% και ο RSI μπήκε χθες στην υπερπωλημένη ζώνη τιμών και δεν μπορεί παρά να θυμηθούμε ότι η τελευταία φορά που βρέθηκε εκεί ήταν στα χαμηλά του Αυγούστου.

Τότε βέβαια ακολούθησε μεγάλη κίνηση και πήγαμε σε νέα υψηλά αφού  υπερίσχυσε η μεσοπρόθεσμη τάση που ήταν ανοδική και με όρους fractals τουλάχιστον δεν άλλαξε, δεδομένου ότι δεν παραβιάστηκε και το χαμηλότερο από τα τότε τελευταία δυο εβδομαδιαία τοπικά χαμηλά (αυτό του Μαίου).

Τώρα η τάση είναι πλέον καθοδική με τρία εβδομαδιαία low fractals διασπασμένα και τους σχηματισμούς αντιστροφής να δείχνουν προς την περιοχή του τέταρτου χαμηλού (του Οκτώβρη).

Αξίζει να σημειωθεί ότι τότε είχαμε περίπου 28% διόρθωση από το υψηλό του Ιουλίου και ένα σχηματισμό διπλής κορυφής (Δ.Κ)  που μπορεί να μην έπιασε τον κατώτατο στόχο του αλλά πέρασε το 62% της διαδρομής προς αυτόν, τον λεγόμενο ενδιάμεσο στόχο δηλαδή. Στο κλείσμο της εβδομάδας ο δείκτης έχει χάσει μόλις 13% από το υψηλό του  Νοέμβρη και αν ακόμα φθάσει στον κατώτατο από τους τρέχοντες στόχους δεν θα φθάσει σε τόσο βαθιά διόρθωση.

Στα σχόλια θα βρείτε ένα ερώτημα για το που πιστεύετε ότι θα φθάσει αυτή η διόρθωση με 4 απαντήσεις από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε αυτή που είναι πιο κοντά σε αυτό που πιστεύετε ότι θα συμβεί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΤΡ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

ΔΤΡ (SPAND)

ΟΛΠ (LAAPS)

ftse (eleos)

ΕΥΡΩΒ επικαιροποίηση

ΕΥΡΩΒ (TSAROS), (TASOS)

ΜΥΤΙΛ (LORAC)

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *