ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Σε διαδικασία διόρθωσης;

Η δημιουργία διαδοχικών υψηλότερων υψηλών (high fractals), αλλά και υψηλότερων χαμηλών (low fractals) στο μηνιαίο μετά το ιστορικό χαμηλό του 2020 δείχνει ότι η κύρια τάση των τιμών είναι ανοδική, ακόμα κι αν δεν λάβουμε υπόψη τις ανοδικές διασπάσεις των μακροπρόθεσμων καθοδικών γραμμών τάσης R και Κ. Οι τιμές πάντως βρίσκονται σε πλάγια κίνηση για έβδομο μήνα κατά τη διάρκεια της οποίας έχουν σχηματιστεί αλλεπάλληλοι πιθανοί διαδοχικοί σχηματισμοί διπλών κορυφών και πυθμένων. Τυχόν διάσπαση της μεσοπρόθεσμης ανοδικής γραμμής S θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια διαδικασία σημαντικής διόρθωσης. Αντίθετα τυχόν υπέρβαση και της Ρ αναμένεται να ενισχύσει τη διαδικασία απαγκίστρωσης από μια επταετία παραμονής των τιμών κάτω από τα 2,00 ευρώ.

Στο ημερήσιο πάντως είχαμε την ενεργοποίηση του τελευταίου σχηματισμού διπλής κορυφής (Δ.Κ) που δείχνει πιθανή διάθεση για αλλαγή της βραχυπρόθεσμης τάσης σε καθοδική αφού αν οι τιμές κινηθούν προς τους στόχους του σχηματισμού που βλέπουμε στο ημερήσιο διάγραμμα, μπορεί να ενεργοποιήσουν και τον προηγούμενο μεγαλύτερο αντίστοιχο σχηματισμό με ακόμα χαμηλότερους στόχους και βέβαια να καθυστερήσουν την αναμέτρηση με την Ρ.

Η εικόνα θα βελτιωθεί μόνο με ακύρωση της Δ.Κ με την υπέρβαση δηλαδή των κορυφών της ενώ αντίθετα θα επιδεινωθεί με κίνηση κάτω από τα 1,66 ευρώ και την ακύρωση του σεναρίου αντίθετου σχηματισμού διπλού πυθμένα που επίσης βλέπουμε στο διάγραμμα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΜΟΗ (tsip)

ΓΔ (Tsaros)

TITAN

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *