ΔΕΗ: Ψάχνοντας τον πάτο

Μεγάλη πτώση με μεγάλο όγκο, τον υψηλότερο των τελευταίων 50 συνεδριάσεων, για τη μετοχή της ΔΕΗ που προσέγγισε για 2η φορά το στόχο της διπλής κορυφής στα 5,14 ευρώ από τον οποίο αντέδρασε την περασμένη Πέμπτη. Το πλησιέστερο ανοδικό χάσμα από το κλείσιμο της ίδιας μέρας στα 5,155 με το χαμηλό της Παρασκευής έκλεισε χθες. Το επόμενο που παραμένει ανοιχτό είναι στα 5,10 το κλείσιμο της 19/7/22 αφού από την επόμενη συνεδρίαση άνοιξε ψηλότερα και δεν κατέγραψε έκτοτε αυτή την τιμή.

Στο διάγραμμα βλέπουμε ότι λίγο χαμηλότερα στα 4,99 έχουμε την ισότητα του τρέχοντος πτωτικού με το πρώτο της διπλής κορυφής. Το επόμενο σημείο είναι το χαμηλό έτους στα 4,76. Μέχρι αυτό το σημείο οι τιμές κατέβηκαν από τα 11 ευρώ σε δυο ίσα μεταξύ τους πτωτικά σκέλη κι αυτό αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να μην δούμε χαμηλότερη τιμή, προς το παρόν τουλάχιστον.

Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε κατά πόσο θα υπάρχει θετική απόκλιση μια και κάτι τέτοιο φαίνεται πιθανό προς το παρόν, αν τελικά δούμε χαμηλότερες τιμές κλεισίματος (<5,155) στο ημερήσιο.

Στην περίπτωση βέβαια που δούμε τιμές κάτω από τα 5,14 ευρώ θα μιλάμε για 5κυματική πτώση κι αυτό θα ενισχύσει και την πιθανότητα να δούμε χαμηλότερο χαμηλό έτους έστω και μετά από ανοδική διόρθωση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΑΡ

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *