DAX, ΓΔ: Με τη ματιά του Goldfish

Αντιγράφω από το τελευταίο εβδομαδιαίο ενημερωτικό των πελατών της Vital Finance:

Η αγορά προχώρησε άμεσα στην ανοδική εκτόνωση που αναμέναμε ότι θα πραγματοποιούταν αργά η γρήγορα με βασικούς πρωταγωνιστές τις τράπεζες. Από πλευράς του συνόλου της αγοράς (Γ. δείκτης), πραγματοποιήθηκε και η τελευταία κυματική ΄΄απαίτηση΄΄ για ένα ακόμα νεότερο υψηλό προκειμένου να θεωρηθεί προωθητική η άνοδος από τα χαμηλά του 2020.

Από πλευράς του τραπεζικού κλάδου, ευοδώθηκε το πλέον θετικό βραχυχρόνιο σενάριο που ήθελε τον σχετικό δείκτη να προχωρά άμεσα σε νεότερα υψηλά των 639 μονάδων και να κινείται το δυνατόν πλησιέστερα προς την κατερχόμενη κύρια αντίσταση του.

Στις διεθνείς αγορές συνεχίζονται οι ξαφνικές τοπικές ρευστοποιήσεις και βρισκόμαστε εν αναμονή του τελικού καταληκτικού pattern.

DAX

Διατηρούμε την εκτίμηση ότι ο δείκτης βρίσκεται προ της τελικής καταληκτικής του κίνησης. Πιθανολογούμε ότι αυτή θα έρθει μετά από βραχυχρόνια υποχώρηση. Από το μέγεθος αυτής της υποχώρησης διακρίνουμε τα δύο βασικά σενάρια:

α) βρίσκεται σε εξέλιξη ένας ευρύτερος οριζόντιος σχηματισμός τύπου ΄΄τριγώνου΄΄ που μετά την ολοκλήρωσή του θα εκδηλωθεί και η τελευταία ανοδική προσπάθεια με ένα ανοδικό 5 κυμάτων σε νεότερα ιστορικά υψηλά:

β)  περιορισμένη υποχώρηση, στα όρια του 50% – 62% retracement και άμεση κίνηση σε νεότερα υψηλά:

Η εξέλιξη αυτή δεν είναι και τόσο αρμονική σε σχέση με την προηγούμενη συμπεριφορά του δείκτη αλλά συγκεντρώνει κάποιες πιθανότητες.

Γ. Δείκτης

Άμεση και καθαρή ανοδική υπέρβαση των προηγούμενων υψηλών. Το ευρύτερο τελικό σενάριο είναι ήδη κυματικά ολοκληρωμένο και θέλει τον δείκτη να προχωρά σε ένα τελευταίο ανοδικό 5 κυμάτων από τις 857,87 μονάδες:

Στη παρούσα φάση αναμένουμε να ολοκληρωθεί το τρέχον ανοδικό κύμα ”iii” σε νεότερα τοπικά υψηλά.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το βραχυχρόνιο ανοδικό κανάλι από τις 857 μονάδες. Η έξοδος από αυτό θα είναι και η δεύτερη άμεση ένδειξη για την έναρξη μιας καθοδικής αντιστροφής (η πρώτη είναι η ολοκλήρωση των 5 επιμέρους κυμάτων μέσα στα πλαίσια του βραχυχρόνιου ανοδικού καναλιού):

Οι τυπικές αντιστάσεις – επίπεδα fibo είναι όπως ακολουθούν:

To τελευταίο ενημερωτικό έχει αρκετά ακόμα ενδιαφέροντα για ξένους κι ελληνικό δείκτες τραεζών .

π

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *