ALPHA BANK, ΕΤΕ, EUROBANK, ΔΤΡ, Τρ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Εβδομαδιαία ανασκόπηση – GOLD, ΓΔ, GREK, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ

ΑΛΦΑ

Ξανά στην R που έχει χαμηλώσει κι άλλο αλλά παραμένει το πρώτο εμπόδιο που πρέπει να ξεπεραστεί για να έχουμε ελπίδες ότι το τρίγωνο ΡΣ θα σπάσει κάποτε ανοδικά και την 7μηνη συσσώρευση θα την διαδεχθεί νέο ανοδικό κύμα.

Η στήριξη από την τελευταία speed resistance line έχει διασπαστεί ως αποτέλεσμα της διάρκειας της πλάγιας κίνησης και μόνο στο μηνιαίο δείχνει να το παλεύει ακόμα να την κρατήσει έστω σε κλείσιμο. Ο μηνιαίος TSI έχει κορυφώσει και παραμένει εκεί από την Άνοιξη.

Θετικές αποκλίσεις κανονικές και κρυφές έχουν καταγραφεί στο εβδομαδιαίο διάγραμμα

Το τι ακολούθησε την κανονική απόκλιση το είδαμε και αναμένουμε να δούμε τι θα ακολουθήσει την τελευταία που είναι κρυφή. Η περιοχή κάτω από την τιμή της ΑΜΚ έχει δώσει ως τώρα δυο πυθμένες με τον τελευταίο να αποκλίνει θετικά αφού οι τιμές αρνήθηκαν να ακολουθήσουν τον RSI σε χαμηλότερα χαμηλά.

Στο ημερήσιο η τάση με όρους fractals έχει γίνει ξανά ανοδική με τις τιμές να κάνουν μια διόρθωση αμέσως μετά δίνοντας και ένα setup εισόδου όπως είδαμε στο intaday σχόλιο της προηγούμενης ανάρτησης. Η συνέχεια δικαίωσε το πρωινό "σήμα" αγοράς για την συνεδρίαση τη συγκεκριμένη τουλάχιστον. Ο ΩΚΩ έδωσε μια καλή διόρθωση χωρίς να πιάσει πλήρως τον στόχο του στα 0,975 ευρώ και πλέον είναι απενεργοποιημένος με τις τιμές να έχουν ενεργοποιήσει στο κλείσιμο ένα σχηματισμό διπλού πυθμένα με στόχο στην περιοχή των 1,20 ευρώ.

ΕΤΕ

Σε συνέχεια του τελευταίου σχολίου να θυμηθούμε ότι έχουμε ενεργοποιημένο τον γνωστό σχηματισμό διπλού πυθμένα που θεωρητικά μπορεί να δώσει κίνηση ως τα 3,50 ευρώ. Οι τιμές είναι σε ανοδική τάση σε όλα τα time frames. H στήριξη στο εβδομαδιαίο είναι στην πράσινη ανερχόμενη γραμμή τάσης και χαμηλότερα στο τοπικό χαμηλό της 26/11/21 στα 2,529 ευρώ.

ΕΥΡΩΒ

Και εδώ η ανοδική τάση είναι γενικευμένη με τις στηρίξεις στην μπλε ανερχόμενη γραμμή τάσης που συγκράτησε την τελευταία διόρθωση ως τα 0,8372 όπου πλέον βρίσκεται και το όριο αλλαγής της τάσης με όρους fractals. Οι τιμές έχουν διπλοκορυφώσει αλλά αν  δεν παραβιαστεί το επίπεδο αλλαγής τάσης δεν μπορούμε να ξέρουμε αφού δεν γνωρίζουμε καν αν τέλειωσε η κίνηση δεδομένου ότι υπάρχουν στόχοι από την διάσπαση του ανοδικού τριγώνου, πάνω από τα 1,02 ευρώ.

Η ολοκλήρωση του σχηματισμού του νέου low fractal σε ΕΤΕ και ΕΥΡΩΒ συνετέλεσε στην αντίστοιχο σχηματισμό στον δείκτη ανεβάζοντας και εκεί τη στήριξη στο χαμηλό της 26/11/21. Η κίνηση ως τώρα ενισχύει την εικόνα λελογισμένης ανοδικής τάσης που δίνουν και τα fractals τόσο στο εβδομαδιαίο όσο και στο ημερήσιο όπως δείξαμε στο τελευταίο σχόλιο. Ο στόχος των 630 μονάδων αν επιτευχθεί θα σημαίνει και ανοδική διάσπαση της Ρ.

Ας σημειωθεί ότι και στον δείκτη έχουμε κρυφές θετικές αποκλίσεις όπως δείξαμε κι εδώ.

Διαφορετική η εικόνα στην ΠΕΙΡ που δείχνει ότι παραμένει "διασωληνωμένη" προσπαθώντας να απενεργοποιήσει τον τελευταίο σχηματισμό διπλής κορυφής χωρίς ακόμα να έχει καταφέρει να αλλάξει ούτε καν την βραχυπρόθεσμη τάση της παραμένοντας στο βαθύ κόκκινο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΓΔ (chiefsotos)

ΕΤΕ (Λουκάς)

ΔΤΡ (Tsaros)

GOLD (Tsip)

GREK (Tsaros)

GREK (Idefix)

ΕΥΔΑΠ (KingMob)

ΔΕΗ Δ.Κ - Αλλαγή εβδ. τάσης

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *