ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Η ανάλυση του Goldfish

Στην εσωτερική αγορά μεγάλο μέρος των μετοχών δείχνουν να έχουν ολοκληρώσει την διόρθωσή τους και να κινούνται εκ νέου ανοδικά για την πολύ τελευταία ανοδική τους επέκταση. Η διαδικασία αυτή στους βασικούς δείκτες (ΓΔ & Ftse25) έχει λάβει χαρακτηριστικά κίνησης με 3 κυματικά οδηγώντας μας στην εκτίμηση ότι η διόρθωση θα είναι οριζόντιας μορφής και πιθανότατα ως ''τρίγωνο'' (ανοδικό η συμμετρικό).

Έχοντας αυτό ως βασικό μας σενάριο αναμέναμε:

α) την εκ νέου προσέγγιση των προηγούμενων υψηλών, η οποία είναι σε πλήρη εξέλιξη και 

β) μία ακόμα τελευταία υποχώρηση σε υψηλότερα χαμηλά

πριν η αγορά οδηγηθεί σε νεότερα υψηλά των 931 μονάδων μέσα σε κλίμα ευφορίας.

Πολύ βραχυχρόνια, η τρέχουσα ανοδική προσπάθεια έχει ήδη προσεγγίσει υψηλά επίπεδα επαναφοράς (κοντά στο 78%) και, θεωρητικά τουλάχιστον, δείχνουν μοιρασμένες οι πιθανότητες για το πότε θα ξεκινήσει η τελευταία βραχυχρόνια υποχώρηση. Με λίγα λόγια, από κυματικής άποψης, η αγορά μπορεί είτε να συνεχίσει για ακόμα λίγο ανοδικά , είτε άμεσα να υποχωρήσει περαιτέρω. Ο συγχρονισμός αυτός εναπόκειται κυρίως στο αν θα υπάρξει μικρή ανοδική επέκταση και στις αγορές του εξωτερικού η όχι.

Στη πράξη αυτό σημαίνει ότι για όσο δεν έχουμε υπέρβαση των προηγούμενων υψηλών στις 931 μονάδες θα ήταν προτιμότερο να αναληφθούν/ενισχυθούν οι αγοραστικές θέσεις μετά την εκ νέου υποχώρηση του δείκτη προς την περιοχή των 870 - 880 μονάδων (αφού αυτός είναι ο κοινός καθοδικός στόχος ανεξαρτήτως βραχυχρόνιου σεναρίου).

Γ. δείκτης

Η εκτίμηση για την πρόθεση της αγοράς να κινηθεί προς τα προηγούμενα υψηλά επιβεβαιώθηκε. Όπως αναφέραμε και στην εισαγωγή, στα τρέχοντα επίπεδα ο δείκτης θα μπορούσε θεωρητικά να δικαιολογήσει μια άμεση καθοδική αντιστροφή (ως κύμα ''e''):

Αν θα θέλαμε να κάνουμε μια διάκριση, περισσότερο διαισθητική, θα προκρίναμε το σενάριο της μικρής ανοδικής συνέχειας πριν την σημαντικότερη υποχώρηση του δείκτη ως κύμα ''e''. Προς αυτή την εκδοχή συνηγορούν και ορισμένες επιμέρους μετοχές που δείχνουν ανοδικά υπόλοιπα:

Δεν πρέπει να αιφνιδιαστούμε όμως αν συμβεί και το αντίθετο:

Σε κάθε περίπτωση, η εκ νέου υποχώρηση της αγοράς θα είναι μια βραχυχρόνια αγοραστική ευκαιρία. Ισχυρότατο stop long το επίπεδο των προηγούμενων τοπικών χαμηλών (853 μονάδες).

Η ανάλυση αυτή είναι μικρό μέρος του εβδομαδιαίου ενημερωτικού που αποστέλλεται στους πελάτες της Vital Finance.

Το τελευταίο περιλαμβάνει ακόμα ενδιαφέρουσες αναλύσεις για DAX, DJIA, ΔΤΡ, ΒΙΟ, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ.

Υπενθυμίζεται ότι αν κάποιος χρήστης επιθυμεί να ενταχθεί στη λίστα αποδεκτών μπορεί να ξεκινήσει με ένα κλικ στην προσφορά στο πάνω μέρος της σελίδας και να ακολουθήσει τις οδηγίες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΟΛΠ

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *