ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, JUMBO, ΟΠΑΠ: Εβδομαδιαία ανασκόπηση – Κυματικές εκτιμήσεις ΓΔ, SP500, ΔΕΗ

Η διάσπαση του χαμηλού της 21/5/21 στις 2046 μονάδες περιέπλεξε την τεχνική εικόνα στο εβδομαδιαίο έστω κι αν ήταν προσωρινή. Σημαντική η άμεση επαναφορά σε υψηλότερα επίπεδα αλλά οι ενδείξεις είναι πλέον αλληλοσυγκρουόμενες.

Η ανοδική αντίδραση που ξεκίνησε στα χαμηλά των 1985 μονάδων κάλυψε λίγο περισσότερο από το 62% της πτώσης πολύ σύντομα και χωρίς διόρθωση οπότε η νέα καθοδική κίνηση στην οποία βρισκόμαστε από την 6/8/21 που έφθασε μετά βίας στο 23,6% του τελευταίου ανοδικού ήταν φυσιολογική και αναμενόμενη. Η εικόνα για την τάση στο ημερήσιο είναι μεν ανοδική αλλά αυτό τελεί υπό επιβεβαίωση που θα έρθει μόνο με την υπέρβαση των πρόσφατων υψηλών στις 2175 μονάδες.

Σημαντικό είναι το πρόσφατο χαμηλό στις 2129 μονάδες για την βραχυπρόθεσμη εικόνα αφού τυχόν παραβίασή του μπορεί να οδηγήσει τις τιμές χαμηλότερα και από το 38,2% της πρόσφατης ανόδου όπως βλέπουμε στο ωριαίο που ακολουθεί.

Επιστροφή στη μεγάλη εικόνα όπου για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2020 είχαμε στις 1985 μονάδες παραβίαση τριών μηνιαίων χαμηλών έστω και προσωρινά. Η τάση εδώ παραμένει ανοδική με τις τιμές μακριά από το πρόσφατο χαμηλό και τον κινητό των 6 τελευταίων χαμηλών κι αν συνεχίσει έτσι καταγράφοντας τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο υψηλότερα χαμηλά από το χαμηλό του Ιουλίου τότε οι 1985 μονάδες θα είναι σημαντικό επίπεδο αφού εκεί θα έχει σχηματιστεί το πιο πρόσφατο μηνιαίο low fractal

Ακολουθεί η ανάλυση του Goldfish για τον ΓΔ όπως την αντέγραψα από το εβδομαδιαίο ενημερωτικό στο οποίο έχουν πρόσβαση οι πελάτες της Vital Finance πριν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας:

Το βασικό διακύβευμα παραμένει η ισχύς της επόμενης ανοδικής προσπάθειας του δείκτη για την επιβεβαίωση η όχι ότι βρισκόμαστε στο διορθωτικό κύμα ''4''.

Στη φάση που βρισκόμαστε τώρα έχουμε μια σχετικά βαθιά υποχώρηση του ΓΔ (στις 830 μονάδες) χωρίς όμως να έχει πραγματοποιηθεί κάτι ανάλογο στις διεθνείς αγορές (ας πάρουμε ως δείκτη αναφοράς τον DAX).

Αυτό, κατα την γνώμη μας, μπορεί να σημαίνει ότι είτε:

α) η διόρθωση του κύματος ''4'' θα είναι πολύ ευρύτερη σε χρόνο και τιμές:

Ένα παράδειγμα αυτού του σεναρίου είναι μια ευρύτερη διόρθωση τύπου ''expanded flat'' . Στη περίπτωση αυτή μπορούμε να έχουμε ακόμα και νεότερα υψηλά και μόνο στο τρίτο και τελευταίο στάδιο της διόρθωσης (''c'') να έχουμε παράλληλη καθοδική κίνηση με τις διεθνείς αγορές:

είτε 

b) δεν έχει ξεκινήσει ακόμα:

Το κύμα ''iv'' επομένως θα το δούμε ως ''expanded flat'' και η τρέχουσα άνοδος από τις 830 μονάδες είναι το τελευταίο ανοδικό που θα ολοκληρώσει το κύμα ''3'' προς την περιοχή των 950 - 960 μονάδων:

 - Ειδοποιός διαφορά τους αν το τρέχον ανοδικό αποδειχτεί ότι είναι 3 η 5 κυμάτων (και όχι αν υπερβεί τις 928,29 μονάδες).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κυματική εκτίμηση για τις επόμενες κινήσεις του ΓΔ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

Εικονίδιο

FTSE (SPAND) 

JUMBO

ΟΠΑΠ

ΕΥΡΩΒ

ΟΛΠ

ΦΡΛΚ

ΜΙΓ Αλλαγή εβδομαδιαίας τάσης

SP500 σενάριο διόρθωσης (tsaros)

ΓΔ επικαιροποίηση στο βραχυπρόθεσμο(17/8)

ΔΕΗ (tsaros)

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *