ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: 5/2/21 Με τη ματιά του GOLDFISH

Ο δείκτης διέσπασε πολύ βραχυχρόνια το επίπεδο του 38% retracement (417 μονάδες) και προσπαθεί να απομακρυνθεί ανοδικά με μεγάλη δυσκολία.

Από την αρχή είχαμε θέσει μια διόρθωση της τάξης του 50% ''απαραίτητη'' προϋπόθεση για να την θεωρήσουμε ως το μεγάλο ενδιάμεσο κύμα ''b''. Αν σε πολύ βραχύ χρόνο αποφύγει νεότερα τοπικά χαμηλά τότε υπάρχουν οι προϋποθέσεις για ανοδική επέκταση. Το γεγονός ότι η διόρθωση παρέμεινε 3 κυμάτων είναι θετικό (αν και θεωρητικά υπάρχει και το ενδεχόμενο ενός ευρύτερου στο χρόνο (WXY_3-3-3).

και η δυσμενής εναλλακτική που θα ενεργοποιηθεί μόνο με νεότερα τοπικά χαμηλά:

Είναι σαφής η εκτιμώμενη κυματική επίδραση με βάση και την συμπεριφορά των διεθνών αγορών στο άμεσο μέλλον. Ουσιαστικά, ένα εκτεταμένο ανοδικό κύμα 3 στις διεθνής αγορές είναι περισσότερο συμβατό με το να βρίσκεται ο δείκτης ακόμα στο πρώτο ανοδικό κύμα ''a''. Βασικό επίπεδο τερματισμού του οποίου εκτιμούμε ότι θα είναι η περιοχή του 62% retracement (655+ μονάδες). Η κατερχόμενη αντίσταση του καναλιού συμπίπτει, με το πέρασμα του χρόνου, με τα σημαντικά επίπεδα των 769 - 797 μονάδων.

Το μεσοχρόνιο βασικό μας σενάριο παραμένει το ίδιο από την Άνοιξη του 2019: ένα ευρύ στο χρόνο πλαγιοκαθοδικό τύπου ''ending diagonal'' 3-3-3-3-3 με έναρξη τις 1042 μονάδες (Απρίλιος 2018). Αυτό, όσο αφορά το ανοδικό από τις 221 μονάδες, μεταφράζεται σε ένα ακόμα ανοδικό 3 κυμάτων. Πράγμα που σημαίνει ότι ανεξαρτήτως του πως θα εξελιχθεί το μέγεθος της διόρθωσης θα αναμένουμε νεότερα υψηλά των 538 μονάδων σε κάθε περίπτωση ακόμα και στη δυσμενέστερη.

Για όσο διάστημα δεν παραβιάζεται ανοδικά η περιοχή των 800 μονάδων, και τυπικά των 924, το εν λόγω σενάριο θα παραμένει το βασικό πλαίσιο κυματικής ανάλυσης του τραπεζικού Δείκτη και του συνόλου της εγχώριας αγοράς.

ΓΔ

Τα παραπάνω είναι ένα τμήμα του εβδομαδιαίου ενημερωτικού που στέλνει η Vital Finance στους πελάτες της πριν από την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας. Να θυμίσω για τυχόν ενδιαφερόμενους ότι όσοι επιθυμούν να ενταχθούν στη λίστα αποδεκτών ξεκινούν με ένα κλικ στην προσφορά και ακολουθούν τις οδηγίες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΤΕ (Τσάρος)

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *