OTE: Ανασκόπηση στη μικρή και τη μεγάλη εικόνα κι η ανάλυση του Goldfish – ΓΔ: Η ματιά των SAL, Tsaros και Διόφαντου

Η ανοδική απόκλιση στο ημερήσιο που επισημάνθηκε στις 29 Οκτωβρίου σηματοδότησε την αντίδραση από τα χαμηλά των 11,04 ευρώ το χαμηλότερο σημείο της διόρθωσης από τα υψηλά των 14,00 ευρώ. Η αντίδραση έφθασε ως τα 13,29 αλλάζοντας και την ημερήσια τάση σε ανοδική.

Η διόρθωση πιθανόν τέλειωσε σχεδόν στο 60% της διαδρομής προς τον κατώτερο στόχο της πτωτικής διάσπασης της σφήνας (ΖΚ) δίνοντας και μια ιδέα για σήμα αγοράς που παρουσιάστηκε στις 15 Νοεμβρίου κι ως τώρα πάει μια χαρά μεν αλλά ήδη οι τιμές προσέγγισαν το 77% του τελευταίου πτωτικού κύματος και σημαντικές γραμμές τάσης την πλησιέστερη των οποίων (Ρ) διέσπασαν χθες. Η υπέρβαση της είναι η ελάχιστη προϋπόθεση για την υπέρβαση και των 13,29 ευρώ ώστε να μπορεί να κοιτάζει και το στόχο του trade στο υψηλό των 14,00 που δεν είναι τεχνικός στόχος.  Αν πάντως το τρέχον ανοδικό γίνει ίσο με το αμέσως προηγούμενο τότε οι τιμές θα έχουν φθάσει στα 14,27 ευρώ.

Παραπάνω περιμένει η πιο σοβαρή αντίσταση της R που βλέπουμε στο εβδομαδιαίο διάγραμμα τελευταίο εμπόδιο πριν την κορυφή των 14,00 ευρώ ενώ η πρώτη στήριξη είναι στην S.

Στην μεγάλη εικόνα η διόρθωση που ακολούθησε την μεγάλη καθοδική απόκλιση μετά την ενεργοποίηση του σχηματισμού της κούπας σταμάτησε στο χαμηλό του Μάρτη όπου παρουσιάστηκε η τελευταία ανοδική απόκλιση που ήταν κρυφή αφού έστησε μια καλή παγίδα για τους short με την οριακή διάσπαση του χαμηλού των 9,39 ευρώ το οποίο ήταν το χαμηλότερο σημείο του χερουλιού του σχηματισμού και δεν ξέρω αν γι αυτή την οριακή και χρονικά διάσπαση θα πρέπει να θεωρώ τον σχηματισμό ακυρωμένο. Αν όχι ο σχηματισμός είναι και πάλι ενεργοποιημένος κι ο μέγιστος στόχος του είναι πάνω από τα 19,80 ευρώ ενώ ο ελάχιστος στα 16,23.

Τότε θα συζητάμε βέβαια για τη διάσπαση της πιο μακροπρόθεσμης πτωτικής γραμμής τάσης, για άλλο ΧΑΑ κι άλλη οικονομία όμως οι στόχοι είναι εξ'ορισμού μακροπρόθεσμοι όπως το μηνιαίο διάγραμμα.

Εδώ θα δούμε κατ'εξαίρεση κι ένα δεύτερο τμήμα του ενημερωτικού της Vital Finance στο οποίο ο φίλος Goldfish παρουσιάζει τις δικές του εκτιμήσεις για τη μετοχή με βάση βέβαια την εικόνα ως το κλείσιμο της περασμένης Παρασκευής.

Αρκετά νωρίς (τον Αύγουστο) είχαμε εκτιμήσει ότι κοντά στα προηγούμενα υψηλά η μετοχή θα μας δείξει τις πραγματικές προθέσεις της. Μέχρι τότε είχαμε σε εξέλιξη την δεύτερη ανοδική προσπάθεια της μετοχής και εκτιμούσαμε ότι απαιτείται μικρή μόνο διόρθωση για να επιβεβαιωθεί η επόμενη ισχυρή ανοδική κίνηση. Σε αντίθετη περίπτωση, η μετοχή είτε θα διαμόρφωνε ένα μεσοχρόνιο διορθωτικό (πιθανότατα τρίγωνο) ως κύμα ''4'', είτε είναι σε εξέλιξη ένα μεσοχρόνιο ανοδικό καταληκτικό τύπου ''ending diagonal''. Δείτε το σχετικό διάγραμμα:

Η συνέχεια υπήρξε εντυπωσιακή με την μετοχή να επιστρέφει στο 62% retracement. 

Στον παρόντα χρόνο συνεχίζουμε να δίνουμε σημαντικές πιθανότητες σε ένα καταληκτικό τύπου ''ending''. Ωστόσο, θα πρέπει μετά από βραχυχρόνια διόρθωση η μετοχή να συνεχίσει ανοδικά σε νεότερα υψηλά μέσα στην ζώνη τιμών πέριξ των 15 ευρώ και να διορθώσει εκ νέου σημαντικά (ως κύμα ''4''). Το σενάριο θα αποδυναμωθεί με την προσέγγιση των 16,00 ευρώ. Δείτε την εκτιμώμενη κίνηση στο σενάριο αυτό, με την παρατήρηση ότι το κύμα ''4'' είναι δυνατό να πάρει μια περισσότερο οριζόντια δομή κίνησης (flat), αλλά πάντα με επικάλυψη του κύματος ''1'':

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΓΔ (SAL), (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ), (TSAROS)

ΜΟΗ Σήμα fractal trading

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *