ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: Οι εκτιμήσεις του Goldfish (3/7/20)

Ο Δείκτης τραπεζών παραμένει σε χαμηλά επίπεδα δείχνοντάς μας με κάθε τρόπο την αδυναμία του να ξεπεράσει την προβληματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει.

- Η χρησιμοποίηση των τραπεζικών ιδρυμάτων (σε όλο τον κόσμο) ως "εργαλείου" για να αποφευχθούν τα χειρότερα στις οικονομίες/κοινωνίες που επλήγησαν από την υγειονομική κρίση θα ασκήσει ακόμα περισσότερο αρνητική πίεση. Η λύση στον κλάδο δεν μπορεί παρά να είναι συστημική και συνολική (είτε μέσω μεγάλης ΑΜΚ, είτε μέσω ''Bad Bank'').

- Οι πιθανότητες να έχουμε νεότερα υψηλά παραμένουν σημαντικές και είναι το βασικό σενάριο όσο αποφεύγεται η άμεση καθοδική διάσπαση των 352,09 μονάδων.

- Διακρίνουμε δύο επιμέρους βασικούς διαγραμματικούς τρόπους για να γίνει αυτό:

α) Με διατήρηση της προωθητικής δομής του: να διαμορφωθεί ένα τελευταίο καταληκτικό τύπου ''ending'':

Στη περίπτωση αυτή η διόρθωση που θα ακολουθήσει μπορεί να είναι πολύ σημαντική αλλά δεν αναμένεται να οδηγήσει σε νεότερα ιστορικά χαμηλά.

β) Με επικράτηση ανοδικής διορθωτικής δομής (abc): να διαμορφωθεί ένας οριζόντιος σχηματισμός ανοδικής συνέχειας:

Στη περίπτωση αυτή θα παραμείνει ανοικτό το θέμα της κίνησης σε νεότερα χαμηλά και θα εξαρτηθεί κατ΄απόλυτο τρόπο από το μέγεθος της διόρθωσης στις ξένες αγορές.

Θεωρητικά, μπορεί να υπάρξει μια βαθιά διόρθωση αλλά ο δείκτης μέσω ενός ''WXY'' (3-3-3) να αποφύγει τα νεότερα χαμηλα. Παραμένει όμως η θεωρητική δυνατότητά του να τα πραγματοποιήσει.

Δείτε αυτά τα ευρύτερα σενάρια, στο χρόνο, στα διαγράμματα που ακολουθούν σε μια πρώτη εκτίμηση αναμένοντας τις πραγματικές εξελίξεις:

...ή στο δυσμενές σενάριο:

Όπως είναι εμφανές από τα παραπάνω διαγράμματα, συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι ΄΄εκκρεμεί΄΄ ένα ισχυρό ανοδικό σκέλος στον τραπεζικό κλάδο. Οι μέχρι τώρα ενδείξεις μας κάνουν να πιστεύουμε ότι αυτό θα γίνει μετά από μια ενδιάμεση σημαντική διόρθωση των αγορών.

Όλα τα παραπάνω είναι μέρος του εβδομαδιαίου ενημερωτικού της Vital Finance που αποστέλλεται στους πελάτες της πριν από την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας.

Αν κάποιος αναγνώστης επιθυμεί να ενταχθεί στη λίστα αποδεκτών μπορεί να ξεκινήσει από την προσφορά στο τέλος της σελίδας. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΥΡΩΒ (GOLDFISH)

 

Μη χάσετε την προσφορά της Vitalfinance για μετοχές & παράγωγα ΧΑΑ

Δείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης: