ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΟΤΕ, COCA COLA, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Εβδομαδιαία ανασκόπηση

ΟΤΕ

Ολοκλήρωση του σχηματισμού και 2ου high fractal στο εβδομαδιαίο που πλέον η υπέρβασή του αποτελεί κριτήριο - τεκμήριο για την μεσοπρόθεσμη τάση που έχει βαλτώσει λίγο πάνω - λίγο κάτω από τον εκθετικό (ΕΚΜΟ) των 20 εβδομάδων.

Στο ημερήσιο οι τιμές βρέθηκαν κοντά αλλά δεν διέσπασαν τα 11,78 ευρώ που είναι το αντίστοιχο κριτήριο για την ημερήσια τάση με όρους fractals. Ίσως έπαιξε τον ρόλο της κι η γραμμή τάσης που κράτησε παρά τις αυξημένες εκροές λόγω της αναδιάρθρωσης του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης. Η εικόνα στο ημερήσιο δικαιολογεί σκέψεις τόσο για σχηματισμό διπλής κορυφής όσο και διπλού πυθμένα χωρίς κανένας να έχει ενεργοποιηθεί.

Στην είχαμε ακόμα μεγαλύτερες εκροές για τον ίδιο λόγο αλλά κι εδώ η γραμμή τάσης κράτησε. Δυο διπλές κορυφές και ένας ανεστραμμένος ΩΚΩ στέκουν αντιμέτωποι στο διάγραμμα και από το ποιος σχηματισμός θα σταματήσει να είναι απλά σενάριο θα εξαρτηθεί η συνέχεια.

Για τρίτο συνεχόμενο κερί είχαμε κορύφωση και αποτυχία ανοδικής διάσπασης του ΕΚΜΟ 20 κι αν την επόμενη εβδομάδα έχουμε χαμηλότερο υψηλό τότε θα δούμε κι εδώ 2ο εβδομαδιαίο high fractal όπως και στον ΟΤΕ.

Και μετά τα δυο μεγαθήρια μια ματιά σε ένα σημαντικό χαρτί εκτός FTSE στο οποίο έχουμε επίσης 2ο εβδομαδιαίο high fractal που επίσης αποτελεί αντίστοιχο τεκμήριο μαζί με τον ΕΚΜΟ 20 εβδομάδων που έχει σταματήσει την ανοδική προσπάθεια του τίτλου.

Στο ημερήσιο η τάση παραμένει καθοδική μετά την προαναφερθείσα κορύφωση και φαίνεται να έχει δημιουργηθεί κι ένας καθοδικός σχηματισμός που για την ώρα δεν έχει ενεργοποιηθεί οριακά. Σημειώνεται πάντως  η άρνηση των τιμών να ακολουθήσουν τον RSI σε νεότερο χαμηλό ΄ράγμα που μπορεί να συνιστά κρυφή ανοδική απόκλιση.

Και μια ματιά στη γενικότερη εικόνα μέσα από το πινακάκι μας:

Σε μερικούς ακόμα τίτλους με κόκκινο στην εβδομαδιαία τάση, που σημειώνονται με τους 3 αστερίσκους αριστερά είχαμε αντίστοιχο χαμήλωμα του πήχη για την αλλαγή της τάσης βάσει fractals.

Είχαμε ακόμα αυτή την εβδομάδα τη νέα αλλαγή της ημερήσιας τάσης σε Σαράντη και ΦΡΛΚ ο οποίοι άλλαξαν και την εβδομαδιαία τάση τους.

Από τους τίτλους που είχαν σημειωθεί με πορτοκαλί χρώμα γιατί είχε πλησιάσει η οριζόντια στήριξή τους στην ημερήσια τάση τους κανείς δεν την παραβίασε μέχρι στιγμής αφού οι 2 τελευταίες συνεδριάσεις ήταν ανοδικές για τους περισσότερους.

ΔΤΡ

Δεδομένου ότι οι μετοχές των συστημικών τραπεζών ήταν και αυτή την εβδομάδα βασικές πρωταγωνίστριες κι ο ρόλος τους στη διαμόρφωση των δεικτών θα ενισχυθεί περισσότερο από αύριο αξίζει να έχουμε υπόψη και μια παράμετρο από το ημερήσιο του δείκτη τους που συνηγορεί με το ενδεχόμενο να ξεκινά μια διόρθωση και δεν είναι άλλο από τις παρατηρούμενες αρνητικές αποκλίσεις με τους ταλαντωτές να μην ακολουθούν τις τιμές στο έστω και οριακό υψηλότερο υψηλό (όπως και στην ΑΛΦΑ). Πλέον έχουμε σενάριο μιας καλοσχηματισμένης διπλής κορυφής που ενεργοποιείται κάτω από τις 336,33 μονάδες.

Αν οι αποκλίσεις αυτές δικαιωθούν και ο δείκτης δεν κάνει υψηλότερο υψηλό την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε και εδώ την ολοκλήρωση σχηματισμού 2ου high fractal στο υψηλό των 402 μονάδων η υπέρβαση του οποίου θα είναι σαφής ένδειξη για ενίσχυση των ανοδικών σεναρίων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΤΡ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *