ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ALPHA BANK: Μπορούν και χειρότερα;

Τεράστια υστέρηση του ΔΤΡ σε σχέση με τους άλλους δείκτες αφού δεν έφθασε καν το 23,6% διόρθωσης και ήδη πάει για το χαμηλότερο μηνιαίο κλείσιμο της ιστορίας του αν όχι και χαμηλότερο χαμηλό. Τα σενάρια με βάση τους σχηματισμούς τουλάχιστον παρουσιάστηκαν στην τελευταία ανάρτηση και δεν έχει αλλάξει κάτι κατά τις 2 τελευταίες συνεδριάσεις της εβδομάδας.

Παρακάτω θα ρίξουμε μια ματιά στα διαγράμματα των 3 από αυτές καθώς την EUROBANK την είδαμε πρόσφατα και δεν έχει αλλάξει κάτι.

ΠΕΙΡ

Η αντίδρασή της έφθασε ως τον ΕΚΜΟ 20 ημερών χωρίς να παραβιαστούν ποτέ τα  δυο τελευταία υψηλά όπως έγινε στιγμιαία από ΑΛΦΑ και ΕΤΕ. Τα σενάρια που επιτρέπουν οι σχηματισμοί που διαφαίνονται αποτυπώνονται στο ημερήσιο διάγραμμα που ακολουθεί. Όσο η τάση δεν αλλάζει το καθοδικό σενάριο θεωρείται επικρατέστερο.

Αντίστοιχα στην ΕΤΕ επιβεβαιώνεται ανοδική αλλαγή τάσης και ενεργοποιείται σχηματισμός διπλού πυθμένα πάνω από τα 1,36 ευρώ ενώ το κακό σενάριο επιβεβαίωσης της καθοδικής τάσης κι ενεργοποίησης του σχηματισμού διπλής κορυφής έχουμε αν χαθούν τα 1,0055 ευρώ. Και εδώ δεν είχαμε ημερήσιο κλείσιμο πάνω από τον ΕΚΜΟ 22 ημερών.

Ο.758 και 0,591 είναι τα αντίστοιχα σημεία για την ΑΛΦΑ όπου είχαμε και την πιο ευδιάκριτη αν και οριακή ανοδική απόκλιση στον RSI. Και εδώ είχαμε αποτυχία υπέρβασης του ΕΚΜΟ 22 ημερών. Και εδώ τυχόν ενεργοποίηση του κακού σεναρίου που είναι πιθανότερο λόγω εγγύτητας, όπως στις υπόλοιπες (πλην ΠΕΙΡ) οδηγεί σε νεότερο ιστορικό χαμηλό.

Στα εβδομαδιαία διαγράμματα βλέπουμε το σχηματισμό του πρώτου high fractal στα υψηλά μετά την κατάρρευση. Αν σχηματίσουν σύντομα και το δεύτερο θα έχουμε μια ένδειξη ποιο επίπεδο θα έπρεπε να υπερβούν για να ελπίζουμε σε αλλαγή της μεσοπρόθεσμης τάσης τους. Ίσως σε ένα μήνα περίπου στην καλύτερη περίπτωση δηλαδή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 

ΕΤΕΑΛΦΑ 27/4 (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

Τα σημεία ενδιαφέροντος (ΝΕΚ)

ΓΔ Εβδ. ανασκόπηση

Επικαιροποίηση παραμέτρων

ΠΑΠ

ΓΔ 27/4 INTRADAY (TSAROS)

ΤΙΤΑΝ 27/4 Ενεργοποίηση ανοδ. σχηματισμού?

ΙΚΤΙΝ στόχος Δ.Π

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *