ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ, FTSE: Εβδομαδιαία ανασκόπηση κι η απαγορευμένη ζώνη τιμών – JUMBO: Σε καθοδική τάση

Επιβεβαίωση της αλλαγής της ημερήσιας τάσης στους δυο δείκτες με την πτωτική διάσπαση των 900 και 2252 μονάδων, που ενεργοποίησε σχηματισμούς διπλής κορυφής αλλά και ΩΚΩ που βλέπουμε στα διαγράμματα με τους πιθανούς στόχους τους. Οι τιμές έχουν ήδη καλύψει πάνω από το 60& της διαδρομής προς τους μέγιστους στόχους της διάσπασης των ανοδικών σφηνών τους στα χαμηλά της διόρθωσης του Δεκεμβρίου.

Όπως είδαμε στις 5/2/2020 αυτή είναι η 6η αλλαγή της ημερήσιας τάσης κι οι προηγούμενες δεν είχαν σημαντική επίδραση στις τιμές. Αυτή τη φορά θα τεθεί θέμα αν πιαστούν οι μέγιστοι από τους στόχους των ΩΚΩ. Προς το παρόν η διόρθωση δεν έχει φθάσει ακόμη το 38,2% fibo όλου του ανοδικού από τα χαμηλά της διόρθωσης του Αυγούστου τα οποία εκτιμώ ότι διορθώνονται τώρα.

Στο εβδομαδιαίο είχαμε το πρώτο alert από τα εβδομαδιαία κλεισίματα κάτω από τον εκθετικό κινητό (ΕΚΜΟ) 20 περιόδων που διασπάσθηκε 3η φορά από τον περασμένο Φεβρουάριο όταν και είχε πρώτο διασπαστεί ανοδικά. Τα επίπεδα αλλαγής της τάσης με όρους εβδομαδιαίων fractals αλλάζουν κάτω από τα χαμηλά του Νοεμβρίου, περίπου 5% χαμηλότερα από το τελευταίο κλείσιμο κι αν αυτό συμβεί οι τιμές θα έχουν φθάσει στο 62% διόρθωσης και θα είναι σημαντικό σημάδι αλλαγής και της μεσοπρόθεσμης τάσης για πρώτη φορά από τον περυσινό Φεβρουάριο.

Το απόλυτο κριτήριο όπως είναι γνωστό από τις προηγούμενες αναρτήσεις για τους δείκτες είναι το χαμηλό του Αυγούστου αλλά και πολύ πριν από αυτό είναι το κλείσιμο μήνα κάτω από τον ΕΚΜΟ 6 μην. χαμηλών που για να τον συναντήσουν οι δυο δείκτες θα πρέπει να κατέβουν οι τιμές τους πιο κάτω από τις ~848 και ~2122 μονάδες αντίστοιχα, πολύ κοντά στα χαμηλότερα από τα δυο τελευταία εβδομαδιαία low fractals, τα επίπεδα δηλαδή  αλλαγής της εβδομαδιαίας τάσης (στις 853 και 2118 μονάδες) στην απαγορευμένη ζώνη.

Ο μήνας θέλει μόλις 5 συνεδριάσεις να λήξει και δεν ξέρω αν "προλαβαίνει" τα χειρότερα. Μια βόλτα όμως ως το 50% και την ανοδική γραμμή τάσης την προλαβαίνουν μια χαρά ο ΓΔ και στο 38,2% ο FTSE που κρατήθηκε ψηλότερα λόγω 3Ε.

Αρνητικές αποκλίσεις πάντως δεν έχουν φανεί στα μηνιαία.

Δείτε και τη ματιά των φίλων spand & vancouls στον ΓΔ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 

ΜΠΕΛΑ σε καθοδική εβδομαδιαία τάση

ΑΛΦΑ πιθανή ανοδική απόκλιση

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *