ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ: Επικαιροποίηση και ιστορίες χαμένων ευκαιριών

28 Φεβρουαρίου 2019

Ο δείκτης έχει αλλάξει την μεσοπρόθεσμη τάση του στις 1749,57 μονάδες με βάση τα εβδομαδιαία fractals στις 18 του μήνα και ακάθεκτος κλείνει πάνω από τον εκθετικό των 6 τελευταίων υψηλών (ΕΚΜΟ 6Υ) μήνα στις 1835,17 μονάδες μετά από πολύ καιρό (από τον Απρίλη του 2018).

Αυτή ήταν η 10η φορά που είχε αλλάξει η τάση από το 1999 με βάση τους ΕΚΜΟ 6 Υ&Χ με το ποσοστό επαλήθευσης στο 90% αφού μόνο μια φορά είχε διαψευστεί σύντομα. Την ίδια εποχή οργίαζαν και πάλι τα καβγαδάκια για την τάση στο soltade, αλλά οι παπαρήγες δεν έκαναν τελικά την εμφάνισή τους τους 12 μήνες που μεσολάβησαν από τότε. Το κακό είναι ότι παρά το γεγονός το "σύστημα" και η αξιοπιστία του είχαν αναφερθεί ήδη στην ανάρτηση της 30/10/16 προσωπικά δεν του έδειξα την απαραίτητη εμπιστοσύνη που του αναλογούσε.

Τα τελευταία στατιστικά δίνουν μέσο κέρδος 59% στα 9 κερδοφόρα σήματα ενώ το μοναδικό μη κερδοφόρο είχε απώλειες 7,29%, χωρίς να έχουν υπολογιστεί τα κέρδη των 12 μηνών, αφού η τάση δεν ξέρουμε πότε θα αλλάξει δεδομένου ότι απαιτείται διάσπαση του ΕΚΜΟ 6Χ που αυτή τη στιγμή είναι στις 2122 μονάδες αλλά για να τον συναντήσουν οι τιμές θα έχει κατέβει προς τις 2000 μ.

Σήμερα ο δείκτης έκλεισε στις 2355 μονάδες ή 28,33% υψηλότερα και οι τιμές είναι ακόμα πάνω από τον ΕΚΜΟ 6Υ για πρώτη φορά 12ο συνεχόμενο μήνα στην εικοσαετία και κανείς δεν ξέρει που θα σταματήσουμε, είναι δε βέβαιο ότι και αυτό το σήμα θα δικαιωθεί οπότε θα έχουμε αξιοπιστία μεγαλύτερη του 90% .

Στο μεσοπρόθεσμο παραμένουμε σε ανοδική τάση από τις 18/2/19 κι έχουμε διασπάσει ανοδικά την γραμμή λαιμού ενός σχηματισμού ανοδικής αντιστροφής που θέτει μέγιστο στόχο στην περιοχή των 3000 μονάδων 28% υψηλότερα από το σημερινό κλείσιμο. Για να αλλάξει η τάση εδώ πρέπει να χαθεί το επίπεδο των 2118 μονάδων. Ερωτηματικό παραμένει αν και πότε θα επηραστεί ο δείκτης από την απόκλιση που βλέπουμε στον RSI.

Σήμερα είχαμε επίτευξη του μέγιστου στόχου του μικρού ανάποδου ΩΚΩ (2) ενώ ο μέγιστος στόχος του μεγαλύτερου ΩΚΩ (1) είναι στις 2383 μονάδες. Η πλησιέστερη ημερήσια στήριξη της γαλάζιας γραμμής τάσης σπάει κάτω από τις 2300 περίπου ενώ η ημερήσια τάση αλλάζει κάτω από τις 2255,76 μονάδες. Οσάκις πάντως άλλαξε αυτούς του 12 μήνες προς τα κάτω στο τέλος η αλλαγή αυτή ακυρώθηκε αφού επικράτησε η μεγαλύτερη τάση που παραμένει φουλ ανοδική.

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *