ΓΔ, ΑΛΦΑ, ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ΤΙΤΑΝ: Ανασκόπηση εβδομάδας – DAX, ΓΔ, ΔΤΡ: Τα σχόλια του Goldfish

Η μετάπτωση του ενδιαφέροντος από τις τράπεζες στις μετοχές της πραγματικής οικονομίας που είδαμε και στην τελευταία ανάρτηση κράτησε τον δείκτη κοντά στα ψηλά της 1ης Δεκεμβρίου με τον ανοδικό σχηματισμό ενεργοποιημένο και το στοπ για τους γρήγορους να έχει ανέβει στο τελευταίο χαμηλό της Δευτέρας.

Η τάση στο μεσοπρόθεσμο έχει ενδείξεις ότι έχει γίνει ανοδική αλλά η αγορά δεν φαίνεται τόσο δυνατή ώστε να δούμε σύντομα επιβεβαίωση της ένδειξης αυτής.

Η ΑΛΦΑ που επηρεάζει αποφασιστικά το κλίμα στην αγορά δείχνει αναποφάσιστη αναφορικά με τις ανοδικές διασπάσεις των δικών της αντιστάσεων με τις παλινδρομήσεις της. Το στοπ εδώ έχει ανέβει στο χαμηλό της Τετάρτης.

Ας δούμε και δυο ακόμα σημαντικούς τίτλους του δείκτη που δείχνουν να κοντοστέκονται

Την καλύτερη εικόνα βέβαια είχαν οι ενεργειακές που πήγαν σύσσωμες σε νέα υψηλά έτους συμβάλλοντας στο να μην ακολουθήσει ο ΓΔ την υποχώρηση των τραπεζών...

Ας δούμε τώρα τα σχόλια του Goldfish για ΓΔ και ΔΤΡ όπως τα πήρα από το εβδομαδιαίο ενημερωτικό που λαμβάνουν οι πελάτες της Vital Finance πριν από την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας:

Γ.Δ

Το πλαγιοκαθοδικό κανάλι που είχε οριστεί στο προηγούμενο σχόλιο δεν διασπάστηκε καθοδικά και ο δείκτης διατηρεί την δυνατότητά του για νεότερα τοπικά υψηλά. Η κρίσιμη περιοχή είναι η ζώνη των 935 – 940 μονάδων. Μόνο η ανοδική της υπέρβαση θα απελευθερώσει το δείκτη περαιτέρω ανοδικά. Επιβεβαίωση της έναρξης μιας ευρύτερης διόρθωσης μόνο με την καθοδική διάσπαση της ανοδικής στήριξης και, κυρίως, των χαμηλών στις 893 μονάδες:

ΔΤΡ

Αρκετά πιθανό ο δείκτης να έχει δει τα τοπικά υψηλά του αλλά αυτό μένει να επιβεβαιωθεί με ένα τοπικό ανοδικό διορθωτικό 3 κυμάτων και φυσικά με την άρνησή του για νεότερα τοπικά υψηλά.

Αν αυτό επαληθευτεί θα εμφανιστεί ισχυρή καθοδική δυναμικής πολύ σύντομα.

Ήδη έχει εμφανιστεί μία ισχυρότερη προδιάθεση του κλάδου (έναντι του ΓΔ) για υποχώρηση και αναμένουμε να δούμε αν αυτό θα συνεχιστεί.

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *