SP500, NASDAQ, DAX, FTSE Large Cap, ΔΤΡ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΚΡΙ ΚΡΙ, ΕΛΠΕ: Σχόλια στο τέλος του Απρίλη

Με βελτίωση της τεχνικής τους εικόνας έκλεισαν τον μήνα οι αγορές στις ΗΠΑ όπως ήδη είδαμε στον DJIA.

O SP500 δείχνει έτοιμος να περάσει μετά από πολύ καιρό πάνω από το τελευταίο του μηνιαίο high fractal με τον ανάστροφο ΩΚΩ του ημερήσιου να παραμένει ενεργοποιημένος και το τρίγωνο του εβδομαδιαίου διασπασμένο ανοδικά πράγμα που επιτρέπει σκέψεις ακόμα και για νέα ιστορικά υψηλά. αφού ο στόχος της διάσπασης είναι πάνω από τις 5000 μονάδες. Για την ώρα διαψεύδονται οι κακές σκέψεις του τελευταίου σχολίου.

Ο NASDAQ αφού κατάφερε με νύχια και με δόντια να κρατήσει το 61,8% έχει ενεργοποιημένο τον γνωστό διπλό πυθμένα και δείχνει έτοιμος να περάσει μετά από πού καιρό πάνω από το υψηλότερο των δυο τελευταίων εβδομαδιαίων high fractals.

Στην Ευρώπη οι σοβαρές αγορές παίζουν  πέριξ των ιστορικών υψηλών τους

Βέβαια μιλάμε για τις σοβαρές...

Στα καθ' ημάς λοιπόν δεν άλλαξε κάτι στα μηνιαία από το τελευταίο σχόλιο για τους πιο σημαντικούς δείκτες παρά το κακό κλείσιμο.

Στον FTSE το επίπεδο κάτω από το οποίο θα έχουμε ένδειξη αλλαγής της ημερήσιας τάσης ανέβηκε στο χαμηλό της Τετάρτης. Αν αυτό συμβεί θα έχουν προτεραιότητα για κλείσιμο τα ανοδικά gaps και θα σκεφτόμαστε ότι βρισκόμαστε σε C που μπορεί να δώσει χαμηλότερα χαμηλά από τον Μάρτη. Για την ώρα πάντως δεν έχει διαψευστεί η πιθανότητα να είμαστε σε κάποιο εσωτερικό κύμα 4 και για να γίνει αυτό πρέπει να δούμε τιμές κάτω από τις 2585 μονάδες όπου και το 50% διόρθωσης του υποτιθέμενου εσωτερικού κύματος 3 από τα χαμηλά της 29ης Μαρτίου. Το 38,2% θα ξεπερασθεί κάτω από το χαμηλό των 2612 μονάδων της Τετάρτης.

Στον ΔΤΡ η εικόνα ότι είμαστε στο τρίτο κύμα της διόρθωσης θα ενισχυθεί αν χαθούν οι 776 μονάδες αφού θα έχουμε ένδειξη για αλλαγή της τάσης στο ημερήσιο. Οι ανοδικές γραμμές τάσης στο εβδομαδιαίο αναμένεται να δοκιμαστούν σε αυτή την περίπτωση.

Στα ΕΛΠΕ ο στόχος της Δ.Κ ουσιαστικά επιτεύχθηκε και πλέον έχουμε ένδειξη καθοδικής τάσης με τα κακά σενάρια της τελευταίας ανάρτησης ολοζώντανα αν και μη ενεργοποιημένα.

Στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ εξακολουθεί η επιδείνωση με ενεργοποίηση του καθοδικού σχηματισμού με την ένδειξη καθοδικής τάσης στο ημερήσιο να παραμένει σε ισχύ.

Στο εβδομαδιαίο οι τιμές απέχουν από αντίστοιχη ένδειξη κι οι ανοδικές γραμμές τάσης δεν απειλούνται ακόμα αλλά η διόρθωση που ξεκίνησε από την παράλληλη της Σ και την υπεραγορασμένη ζώνη τιμών είναι σε εξέλιξη.

Στο μηνιαίο η τάση παραμένει ανοδική αλλά προβληματίζει το τρίτο συνεχόμενο κερί με όλο και χαμηλότερο υψηλό με την πορεία προς τους ανοδικούς στόχους να έχει ανακοπεί για τα καλά χωρίς πάντως να να έχουν ακυρωθεί οι ανοδικές διασπάσεις των τριγώνων.

Επιστροφή σε ανοδική τάση δείχνουν οι ενδείξεις στην ΚΡΙ με την ανοδική διάσπαση των τελευταίων τοπικών υψηλών και την ενεργοποίηση σχηματισμού διπλού πυθμένα.

Στο εβδομαδιαίο οι αντίστοιχες ενδείξεις υπάρχουν εδώ και καιρό χωρίς να πάντως να έχουν επιβεβαιωθεί με κάποια σημαντική ανοδική κίνηση

Στο μηνιαίο η τάση παραμένει καθοδική αλλά οι στόχοι της μεγάλης διπλής κορυφής έχουν επιτευχθεί πλήρως προ πολλού με τις τιμές να έχουν διορθώσει σχεδόν κατά 50% όλη τη μεγάλη άνοδο από τα χαμηλά του 2012 και να ετοιμάζονται για την ανοδική διάσπαση του πρώτου μηνιαίου high fractal μετά την πτώση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΤΕΝΕΡΓ Δ.Κ

ΓΔ 2Ω 2/3

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *