ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΟΠΑΠ, LAMDA DEVELOPMENT : Εβδομαδιαία ανασκόπηση – επικαιροποίηση

Νέο ανοδικό εβδομαδιαίο κερί το τέταρτο στη σειρά πάνω από τις μακροπρόθεσμες πτωτικές γραμμές τάσης R & R1, με επίτευξη του στόχου του ανάστροφου ΩΚΩ και των επιπέδων επέκτασης που αναφέρονταν στη τελευταία ανασκόπηση.

H τάση είναι ξεκάθαρα ανοδική σε όλα τα χρονοπαράθυρα και όπως είδαμε στις τελευταίες αναρτήσεις για τις 4 συστημικές τράπεζες έχουν όλες σημαντικούς μεσομακροπρόθεσμους ανοδικούς στόχους ανοδικών σχηματισμών αρκετά υψηλότερα των τρεχουσών αποτιμήσεών τους, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα δούμε και διορθώσεις ενδιάμεσα.

Πλέον η προσοχή στρέφεται στην παράλληλη της S, στο υψηλό του 2019 και στην εναλλακτική κυματική μέτρηση με καφέ χρώμα που βλέπουμε στο διάγραμμα. Ο εβδομαδιαίος RSI βρίσκεται πια στην υπεραγορασμένη ζώνη τιμών για τρίτη φορά την τελευταία τριετία και τις δυο προηγούμενες φορές που συνέβη αυτό ακολούθησε άμεση σημαντική διόρθωση των τιμών.

Πολύ ενδιαφέρουσα είναι η εκτίμηση του καλού φίλου SAL που ακολουθεί:

Στο υψηλό των 807 του ΔΤΡ εκτιμώ πως ολοκληρώθηκε το ανοδικό κύμα 3 από χαμηλά ΔΕΚ'22 των 612μ. Υπάρχουν 2 βασικές εκδοχές α) να είναι κύμα 3 του III, βαθμού intermediate από το χαμηλό των 502μ (ΟΚΤ'22), να διορθώσει με το 4 σε μια από τις γνωστές αναλογίες fibo 24% 38% 50% και να ακολουθήσουν νεότερα ΥΥ με το 5 III. β) να ολοκληρώθηκε το κύμα V βαθμού intermediate από το χαμηλό των 443μ του ΙΟΥΛ'22 και ταυτόχρονα ολόκληρο το κύμα PRIMARY [I] (κόκκινη εναλλακτική μέτρηση εβδ). Αν ισχύσει η β' εκδοχή, που προσωπικά αμφιβάλλω, θα παρασύρει σε σημαντικότατη διόρθωση και την υπόλοιπη αγορά.

Στην υπερπωλημένη ζώνη μόλις για 2η φορά τα τελευταία χρόνια εισήλθε κι ο εβδομαδιαίος RSI του FTSE large cup, ο οποίος με καθυστέρηση ελάχιστων συνεδριάσεων έφθασε στην επίτευξη του στόχου του δικού του διπλού πάτου.

Τον ίδιο στόχο έπιασε μόλις και ο FTSEM κι έτσι μόνο ο FTSED (των μερισματοφόρων τίτλων) δεν τον έχει φτάσει ακόμα.

Σε όλους τους δείκτες βλέπουμε ότι το κοινό τεχνικό στοιχείο στην αρχή το τελευταίου ανοδικού τους κύματος από τον Οκτώβριο ήταν η άρνηση να ενεργοποιήσουν τους σχηματισμούς διπλής κορυφής τους παρά το γεγονός ότι είχαν παραβιαστεί τόσα τοπικά χαμηλά σε εβδομαδιαίο και μηνιαίο και είχαν όλοι κλεισίματα από το καλοκαίρι κάτω από τον εκθετικό χαμηλό των 6 μηνιαίων χαμηλών, οπότε όλες οι ενδείξεις συνηγορούσαν σε δυνατή πτωτική τάση για να μην πούμε και για το διεθνές κλίμα τότε.

Στη μεγάλη εικόνα του FTSE L.C βλέπουμε ότι όπως και στον Γ.Δ οι τιμές βρίσκονται πάνω στη πιθανή θεωρητική ανοδική αντίσταση της ΠΓ1, της γραμμής που ενώνει τα υψηλά του 2018 και του 2020. Αν τα καταφέρει κι εδώ η επόμενη πιθανή αντίσταση είναι η ΠΓ2 και η περιοχή του επόμενου μηνιαίου τοπικού υψηλού (2588) που έχει πάρει σειρά ως στόχος μετά την υπέρβαση των προηγούμενων αντιστάσεων και μάλιστα δεν φαντάζει καν για πολύ μακρινός πλέον.

Για την ώρα ο μηνιαίος RSI δεν έχει ούτε υποψία αρνητικών αποκλίσεων σε αντίθεση με τον αντίστοιχο του ΓΔ αλλά Ο Φεβρουάριος μόλις ξεκίνησε και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε αν θα το καταφέρει και στο τέλος του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΛΑΜΔΑ Επίτευξη στόχου - νέος στόχος

ΟΠΑΠ UPD 

ΙΝΚΑΤΔΤΡ, ΠΕΙΡ (ΤΑΣΟΣ)

ΓΔ, DAX (Goldfish)

Σκέψεις για ΒΙΟ, 3Ε, ΛΑΜΔΑ, ΤΙΤΑΝ, ΕΠΣΙΛ, ΚΡΙ

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *