Εβδομαδιαία ανασκόπηση ΓΔ, ΔΤΡ

Οι στηρίξεις λειτούργησαν άψογα για τον ο ΔΤΡ ο οποίος δεν έκανε τις τελευταίες 2 μέρες ούτε μισό βήμα ακόμα κάτω που λέγαμε στην προηγούμενη ανάρτηση, αλλά αντίθετα κινήθηκε ανοδικά με ανοδικά gaps κλείνοντας και το πτωτικό gap της Τετάρτης και κινείται πάλι προς το στόχο του διπλού πυθμένα!

Το θετικό κλείσιμο της εβδομάδας στις τράπεζες αλλά και τη ΜΟΗ που εκτοξεύτηκε πάλι σε νέα ιστορικά υψηλά πάντως δεν έσωσε και το πρόσημο του ΓΔ (και του FTSE L.C) αφού η πλειοψηφία των μετοχών του έκλεισε την εβδομάδα με αρνητικό πρόσημο παρά τη θετική εικόνα της τελευταίας συνεδρίασης όπως θα δούμε στα πινακάκια συνοπτικής ανασκόπησης που ακολουθούν:

Ακόμα χειρότερη ήταν η εικόνα στην 2η ομάδα με τους υπόλοιπους τίτλους του ΓΔ και ορισμένους επιλεγμένους από τους μικρότερους. Εδώ οι τίτλοι που έκλεισαν την εβδομάδα με αρνητικό πρόσημο ήταν διπλάσιοι των θετικών.

Στον ΓΔ το gap της Τετάρτης έμεινε ανοιχτό αφού τα κέρδη των τραπεζών δεν ισοσκέλισαν τις απώλειες της ΔΕΗ, της MTLN, της ΓΕΚΤΕΡΝΑ & της ALWN κυρίως.

Η οριζόντια στήριξη του ημερήσιου έχει πλέον  ανέβει στο χαμηλό της 1//7/26 σε όλους τους μεγάλους δείκτες και σε αρκετά βαριά χαρτιά μεγάλης κεφαλαιοποίησης αλλά οι κύριες στηρίξεις παραμένουν ακόμα μακριά από τις τιμές του ΓΔ που δείχνουν να επιβεβαιώνουν το πέρασμα πάνω από την υποτιθέμενη αντίσταση της παράλληλης της Σ2 και στη μεγάλη εικόνα έχουν τις δυο επόμενες αντιστάσεις στην R του μηνιαίου και το υψηλό του 2009.

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade