Η θετική εικόνα στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας έσωσε τελικά το θετικό πρόσημο στο εβδομαδιαίο κλείσιμο παρά τη μεγάλη βουτιά της Πέμπτης που αναζωπύρωσε τις ανησυχίες που έφερε η πτώση της προηγούμενης εβδομάδας, οι απώλειες της οποίας μαζεύτηκαν σχεδόν ολοκληρωτικά και οι καθοδικές διασπάσεις των στηρίξεων που είχαν περιγραφεί στις προηγούμενες αναρτήσεις ανακλήθηκαν. Η περαιτέρω βελτίωση της τεχνικής εικόνας προϋποθέτει την ανοδική διάσπαση του υψηλότερου από τα δυο τελευταία τοπικά υψηλά στις 6405,33 μονάδες.
Βασικός συντελεστής της ανόδου ήταν και πάλι οι τράπεζες ο δείκτης των οποίων δοκίμασε την Πέμπτη τη στήριξη της ανοδικής γραμμής από την οποία είχε θεαματική αντίδραση που μάζεψε την απώλειες με τις τιμές να κλείνουν κοντά στο πρόσφατο πολυετές υψηλό
Όπως βλέπουμε στη συνοπτική ανασκόπηση των δεικτών και των μετοχών της μεγάλης κεφαλαιοποίησης η τράπεζες είχαν υπερδιπλάσια άνοδο από τις μη τραπεζικές μετοχές
Να ρίξουμε μια ματιά και στην ΠΕΙΡ που για 9η εβδομάδα κινείται λίγο υψηλότερα ή λίγο χαμηλότερα του υψηλού της 29/1/26 το οποίο αποτελεί το επίπεδο ενεργοποίησης του μεγάλου σχηματισμού διπλού πυθμένα (ΔΠ) ο οποίος είναι και πάλι ενεργοποιημένος…
Οι τιμές έχουν επιστρέψει τυπικά σε ανοδική τάση χωρίς ακόμα να φθάσουν στο στόχο του μικρότερου ΔΠ αλλά συσσωρεύουν κορυφώνοντας λίγο χαμηλότερά του αδυνατώντας να υπερβούν την περιοχή των 9,50 ευρώ και στην 4η απόπειρα.
Την πιο ασθενή αντίδραση από τις μεγάλες τράπεζες είχε η ΑΛΦΑ που εξακολουθεί να κινείται μέσα στο καθοδικό κανάλι κι η πρώτη προϋπόθεση για να αλλάξει την εικόνα είναι να υπερβεί το τελευταίο υψηλό ενεργοποιώντας το σενάριο του μίνι ΔΠ που βλέπουμε στο διάγραμμα. Στα 4,139 ευρώ βρίσκεται η οριζόντια αντίσταση που πρέπει να υπερβεί για να επιστρέψει σε ανοδική τάση όπως είδαμε και στο πινακάκι.
Στο εβδομαδιαίο η εικόνα που επικρατεί είναι ότι χρωστάει το τρίτο κύμα της διόρθωσης αλλά βέβαια δεν πρόκειται να κάνει κάτι διαφορετικό από τις άλλες τράπεζες. Στην χειρότερη περίπτωση θα συνεχίσει να τις ακολουθεί με υστέρηση στις ανοδικές αντιδράσεις.
Ας μην ξεχνάμε ότι εκτός τις ΚΥΠΡ που είδαμε εδώ βρίσκονται μια ανάσα από νέα υψηλά μετά από πολύ καλή εβδομαδιαία άνοδο τόσο η ΕΤΕ όσο και η ΕΥΡΩΒ που έκανε νέο υψηλό και αυτή την εβδομάδα.
Από τις μη τραπεζικές κορυφαία απόδοση είχαν τα διυλιστήρια που έκαναν νέα υψηλά και την Παρασκευή όπως και ο ΟΤΕ που έδωσε 2ο συνεχόμενο κλείσιμο εβδομάδας πάνω από την αντίσταση της γνωστής παράλληλης της ανοδικής γραμμής τάσης κρατώντας ως εκ τούτου ζωντανές τις ελπίδες για κίνηση προς τα 22 ευρώ όπου έχει αναλογίες κυματικές. Τιμές πάνω από 20 ευρώ είχαμε να δούμε από τον Μάιο του 2008!
Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.











