Δείκτες, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΕΧΑΕ: Νέες απώλειες σε αρνητικό κλίμα

Ο FTSE γύρισε σήμερα από το 61,8% διόρθωσης της πρόσφατης πτώσης του με καθοδικό χάσμα ενεργοποιώντας ένα πωλητικό σήμα στο χαμηλό του κεριού της Παρασκευής με τη λογική ότι είναι πιθανότατα το τελευταίο ανοδικό διορθωτικό, με στοπ στο υψηλό έτους. Αν δεν είχαμε την εξαιρετική απόδοση των ΕΤΕ κι ΕΥΡΩΒ κόντρα στο κλίμα της ημέρας, οι ημερήσιες απώλειες θα ήταν πολύ μεγαλύτερες.

Η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή αφού εκτός της ΠΕΙΡ και ο ΟΠΑΠ έδωσε σήμερα πειστική ένδειξη αλλαγής της ημερήσιας τάσης σε καθοδική αφού διέσπασε το χαμηλότερο των δυο τελευταίων τοπικών χαμηλών του.

Καμιά από τις δέκα μετοχές με κεφαλαιοποίηση άνω των 3 δις δεν έχει μείνει πλέον στη μπλε ζώνη αφού όλες έχουν διασπάσει τις στηρίξεις τους όπως και οι δείκτες FTSE & ΔΤΡ.

Αντίστοιχο πωλητικό σήμα με αυτό του δείκτη είχαμε και στον ΟΤΕ...

Στην ΕΧΑΕ που βέβαια ανήκει στη μεσαία κεφαλαιοποίηση είχαμε πωλητικό σήμα εδώ και μέρες. Εδώ μάλιστα προβάλλει σαν αρκετά πιθανό ένα σενάριο καθαρού ΩΚΩ που ενεργοποιείται ελάχιστα χαμηλότερα από τις τρέχουσες τιμές όπου έχουμε στηρίξεις από σημαντικά τοπικά χαμηλά και την υποτιθέμενη γραμμή λαιμού του σχηματισμού που συγκράτησαν σήμερα τις τιμές σε θετικό κλείσιμο. Το αντίθετο σενάριο έχει πλέον λιγότερες πιθανότητες αντίθετα με τις τότε εκτιμήσεις.

Όσον αφορά τους άλλους σημαντικούς δείκτες οι FTSED & FTSEM επίσης γύρισαν από το 61,8% ανοδικής διόρθωσης ενώ ο ΔΤΡ δεν έφθασε ούτε το 38,2%. Ο ΓΔ που έφθασε ως το 77% άφησε σήμερα πτωτικό χάσμα όπως και ο FTSED αλλά και οι δυο δεν έχουν παραβιάσει ακόμα την οριζόντια στήριξή τους όπως και ο FTSEM. Οι οριζόντιες στηρίξεις και των τριών είναι οι κόκκινες γραμμές στα διαγράμματά τους που ακολουθούν.

Μικρότερες ήταν οι απώλειες σήμερα τόσο στον FTSEM όσο και στον ΔΤΡ λόγω ΕΤΕ και ΕΥΡΩΒ βεβαίως. Με το κλίμα να έχει χαλάσει αισθητά μοιάζει περισσότερο πιθανό να κοκκινίσουν κι οι 3 δείκτες όπως ο FTSE κι ο ΔΤΡ παρά να ακυρωθούν οι πτωτικές ενδείξεις των δυο δεικτών. Πιο κοντά στην οριζόντια στήριξή του είναι ο FTSED ενώ πιο μακριά είναι οι τιμές στον FTSEM.

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *