ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ, ΟΠΑΠ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ALPHA BANK, EUROBANK, CENERGY, INFO QUEST, ENTERSOFT, ΕΧΑΕ, ΕΛΠΕ, DAX: Εβδομαδιαία επικαιροποίηση

Νέο υψηλότερο κλείσιμο για τον δείκτη και αυτή την εβδομάδα που πήγε να διορθώσει αλλά το μετάνιωσε, σχηματίζοντας πάντως χαμηλότερο χαμηλό από την προηγούμενη οπότε απαιτείται μια επικαιροποίηση κάποιων από τα επίπεδα που εξετάστηκαν στο εβδομαδιαίο και το ημερήσιο στην τελευταία ανασκόπηση, αφού συμπληρώθηκε και το 20στό εβδομαδιαίο κερί χωρίς να παραβιαστούν τα χαμηλά των δυο προηγούμενων.

Πλέον το χαμηλό της εβδομάδας που πέρασε είναι το πρώτο επίπεδο συναγερμού αφού εκεί είναι και το επίπεδο ενεργοποίησης ενδεχόμενης διπλής κορυφής  ενώ στις 1383,44 μονάδες βρίσκεται το χαμηλότερο των δυο τελευταίων τοπικών χαμηλών του ημερήσιου. Στις 1329 έχει ανέβει ο εβδομαδιαίος 20ρης.

Ουσιαστικά βέβαια δεν άλλαξε κάτι αφού τα σημεία ενδιαφέροντος είναι πολύ κοντά στα προηγούμενα κι είναι θέμα μιας διόρθωσης δυο - τριών ημερών για να αρχίσουν να χτυπάνε τα καμπανάκια μεν αλλά όσο δεν παραβιάζονται η τάση παραμένει ανοδική ακόμα και στο βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

Κορυφαία απόδοση την εβδομάδα που πέρασε είχαν οι μετοχές που βλέπουμε στο συγκεντρωτικό που ακολουθεί. Από αυτές η ΚΟΥΕΣ βρίσκεται ακόμα στο κόκκινο στο εβδομαδιαίο αλλά πέρασε μετά από καιρό πάνω από τον εβδομαδιαίο 20ρη με σημαντική αντίδραση στο κατάλληλο σημείο προκειμένου να αποφύγει το τεχνικό άνοιγμα της καταπακτής με την διάσπαση της πράσινης γραμμής λαιμού. Η ΕΝΤΕΡ καμαρώνει σε νέα ιστορικά υψηλά ενώ η CENER ξανά πάνω από τον εβδομαδιαίο 20ρη, πολύ κοντά σε πολυετή υψηλά τα οποία πέτυχε o ΟΠΑΠ που είδαμε εδώ.

Στο επικαιροποιημένο πινακάκι βλέπουμε λίγο περισσότερο κόκκινο στο ημερήσιο από ότι την προηγούμενη εβδομάδα.

Κλείσιμο κάτω από τον εβδομαδιαίο 20ρη είχαμε στην ΜΥΤΙΛ μετά από πολύ καιρό. Την προηγούμενη φορά, τον Οκτώβριο, έκανε ένα σημαντικό πυθμένα και επέστρεψε ψηλότερα από το αμέσως επόμενο κερί.

Σημαντικό για τη συνέχεια είναι το προς τα που θα σπάσει η συσσώρευση των τιμών στην ΑΛΦΑ από τις 6 Φεβρουαρίου. Ήδη προσεγγίζεται η Σ η μεσοπρόθεσμη ανοδική γραμμή τάσης από τα χαμηλά του Οκτωβρίου με τις τιμές να υπολείπονται ακόμα των πρώτων στόχων των γνωστών μεσοπρόθεσμων σχηματισμών.

Αντίστοιχη συσσώρευση έχουμε και στην ΕΥΡΩΒ που έχει στόχους λίγο πάνω από τα 2,00 ευρώ.

Ο άνεμος στις ξένες αγορές είναι ούριος με τον DAX να φθάνει ήδη τον 1ο στόχο του διπλού πυθμένα του, σε όλο και υψηλότερα ιστορικά υψηλά!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στο πρώτο σχόλιο που ακολουθεί θα βρείτε μια δημοσκόπηση για την ΠΕΙΡ που έχει την τιμητική της λίαν προσεχώς.

ΕΛΠΕ

ΕΛΛ

ΟΡΤΙΜΑ

ΕΧΑΕ

ΕΤΕ σούπερ μίνι Δ.Π

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *