ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ, ΟΠΑΠ, ALPHA BANK, FTSEM, COCA COLA EEE, ΕΤΕ, ΒΙΟΧΑΛΚΟEUROBANK, PROFILE, PERFORMANCE, ΕΧΑΕ

3 συνεδριάσεις στασιμότητας για τις τιμές του ΓΔ επεφύλαξε η κολοβή εβδομάδα που πέρασε και η επίσης (εξοργιστικά) κολοβή εβδομάδα που αρχίζει αύριο θα τις βρει με ενεργοποιημένους δυο ανοδικούς σχηματισμούς. Πρόκειται για τον διπλό πυθμένα (Δ.Π) και την κατερχόμενη αποκλίνουσα σφήνα. Οι στόχοι τους όπως βλέπουμε στο ημερήσιο φθάνουν ακόμη και τις 1500 μονάδες αλλά η αντίδραση από το χαμηλό των τριών τελευταίων μηνών στις 1357 μονάδες που όπως θα δούμε παρακάτω μπορεί να είναι πολύ σημαντικό τεχνικό σημείο, έχει αφήσει ανοικτά 5 ανοδικά gaps.

Κατά την πρόσφατη διόρθωση οι απώλειες από το προηγούμενο υψηλό έτους έφθασαν το 5,6% στο χαμηλό αυτό της 15/4 όπου σχηματίστηκε τελικά το χαμηλότερο από τα δυο τελευταία εβδομαδιαία low fractals και κατά συνέπεια αποτελεί την οριζόντια στήριξη κάτω από την οποία τίθεται εν αμφιβόλω η ανοδική τάση στο μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, στο βαθμό που αυτό εκφράζεται από το εβδομαδιαίο διάγραμμα. Η απόκλιση βέβαια μας θυμίζει το ενδεχόμενο κάποια από τα προαναφερθέντα gaps να κλείσουν κάποια στιγμή πριν φθάσουμε στους στόχους των ανοδικών σχηματισμών.

Στη μεγάλη εικόνα μετά τη διάσπαση του υψηλού του 2014 τα επόμενα high fractals - οριζόντιες αντιστάσεις είναι αυτά του 2010 και 2011 πάνω από τις 1700 μονάδες και λίγο υψηλότερα από το επίπεδο στο οποίο η σχέση του τρέχοντος υποτιθέμενου μεγάλου κύματος ΙΙΙ με το κύμα Ι φθάνει το 2,618. Για την ώρα είναι υπερδιπλάσιό του και δείχνει διαθέσεις να μεγαλώσει κι άλλο.

Για να φθάσουν όμως οι τιμές του δείκτη αυτά τα επίπεδα θα πρέπει να δούμε ένα ακόμα μεγάλο ράλι στις τράπεζες και κάποιους από τους υπόλοιπους δεικτοβαρείς τίτλους και για την ώρα το πάρτι γίνεται κυρίως στην ΕΤΕ και δευτερευόντως στις ΕΥΡΩΒ και ΕΕΕ όπως είδαμε και στην τελευταία ανάρτηση.

Ο ΟΠΑΠ μετά την τελευταία αποκοπή δείχνει να αποτελεί βαρίδι αφού έχει ενεργοποιημένο ΩΚΩ με θεωρητικό στόχο 14,81 και βρίσκεται σε καθοδική τάση βραχυπρόθεσμα έχοντας διασπάσει και τον εβδομαδιαίο 2ορη (ΕΚΜΟ 20) με μεγάλο πτωτικό χάσμα

Μεγάλο δεικτοβαρές εμπόδιο συνεχίζει να αποτελεί η ΑΛΦΑ που επέστρεψε σε κλείσιμο κάτω από τον ΕΚΜΟ 20 εβδομάδων κι είναι η μόνη τράπεζα που παραμένει σε καθοδική τάση στο ημερήσιο.

Ο FTSEM παρά το γεγονός ότι δεν έχει σημαντική επίπτωση στη διαμόρφωση του ΓΔ είναι πολύ τεχνικός κι αξίζει να του ρίχνουμε καμιά ματιά που και που. Στην παρούσα φάση παραμένει επίσης στο κόκκινο στο ημερήσιο αλλά και στο εβδομαδιαίο έχοντας όμως αξιοσημείωτη αντίδραση από τα πρόσφατα χαμηλά οπότε διέσπασε τις αντίστοιχες οριζόντιες στηρίξεις. Ως εκείνο το σημείο φαίνεται να ολοκληρώθηκε μια πεντακυματική πτώση που ίσως είναι κάποιο κύμα Α οπότε η αντίδραση που βλέπουμε είναι απλά ανοδική διόρθωση. Είναι σαφές ότι η αντίδραση αυτή ήταν υποδεέστερη των αντίστοιχων του ΓΔ και του ΔΤΡ αλλά και του FTSED.

Στο πινακάκι έχουμε αλλαγές με άνοδο των οριζόντιων στηρίξεων στο εβδομαδιαίο κυρίως αρκετών τίτλων σε επίπεδα που θα μας απασχολήσουν σε περίπτωση νέας διόρθωσης, ιδιαίτερα εκεί όπου ταυτίζονται ή είναι πολύ κοντά με τις οριζόντιες στηρίξεις του ημερήσιου.

Οι αγορές στις σοβαρές χώρες έχουν ξεκινήσει ζωηρά τον Μάιο κι αυτό μπορεί να δώσει μια περαιτέρω ώθηση και στη δική μας αγορά των αμέτρητων αργιών και διακοπών, βραχυπρόθεσμα τουλάχιστον.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΤΕ 8/5

ΕΕΕ 8/5

ΒΙΟ 8/5

ΕΥΡΩΒ Μ. 9/5

ΠΕΡΦ 9/5

ΕΧΑΕ 9/5

ΠΡΟΦ 9/5

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *