SP500, DJIA, NASDAQ, DAX, CAC 40, ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ, ΔΤΡ: Μηνιαία ανασκόπηση

5ος συνεχόμενος μήνας με θετικό πρόσημο για τους σημαντικότερους ξένους δείκτες που συνεχίζουν την προσέγγιση των στόχων των γνωστών ανοδικών σχηματισμών τους

5ο συνεχόμενο θετικό κλείσιμο είχαμε και στον CAC 40 που δεν έχει κάποιο αντίστοιχο σχηματισμό:

Με το διεθνές περιβάλλον ευνοϊκό σε επίπεδο δεικτών τουλάχιστον ο ΓΔ έκλεισε με οριακά αρνητικό πρόσημο, μετά από 4 μήνες με θετικό πρόσημο, παρά το νέο υψηλό στις αρχές του μήνα χωρίς να αλλάζει η ανοδική εικόνα. Ο μέγιστος στόχος της διάσπασης του ανοδικού τριγώνου πριν από 15 μήνες στην περιοχή των 1460 μονάδων ακόμα δεν έχει πιαστεί και οι αρνητικές αποκλίσεις σε RSI & PROC επιμένουν..

Τα 5 τελευταία εβδομαδιαία κλεισίματα έχουν γίνει σε πολύ στενό εύρος τιμών με τον εβδομαδιαίο RSI να βρίσκεται όλο αυτό το διάστημα στην υπεραγορασμένη ζώνη τιμών και τον γρήγορο TSI (ή SMIIO) αν προτιμάτε να διατηρεί την ανοδική του ένδειξη.

Τα πρώτα σημάδια της διόρθωσης έχουν βεβαίως κάνει την εμφάνισή τους αλλά για την ώρα αφορούν την διόρθωση των τραπεζών με τον ΔΤΡ να έχει σαφή καθοδική κλίση  και να έχει αρχίσει να μειώνει την μεγάλη ανοδική του απόκλιση από το δείκτη των σημαντικότερων μετοχών που διανέμουν μερίσματα και τους δυο μεγάλους δείκτες της αγοράς.

Ο FTSED ήταν κι ο μόνος με θετικό κλείσιμο και μάλιστα για 5ο συνεχόμενο μήνα ενώ ο ΔΤΡ είχε τις μεγαλύτερες απώλειες παρά το γεγονός ότι στη διόρθωση δεν συμμετείχε ως τώρα η ΕΤΕ που διαφοροποιήθηκε εμφαντικά.

Η κολοβή εβδομάδα πάντως επιφύλαξε απώλειες για όλες τις τράπεζες και αρνητική ένδειξη από τον εβδομαδιαίο TSI. Ήδη η ΑΛΦΑ που ως συνήθως είναι πρώτη στην κατηφόρα  βρίσκεται κι αυτή πολύ κοντά στον εβδομαδιαίο 20ρη όπως κάνει κι η ΕΥΡΩΒ για τρίτη εβδομάδα.

Η ΑΛΦΑ δείχνει τεχνικά ότι μπορεί να δει και την περιοχή του 1,50 έχοντας ήδη φθάσει στη ισότητα των δυο τελευταίων πτωτικών κινήσεων (κυμάτων)...

...ενώ κι η ΕΥΡΩΒ δεν πιάσει πιάσει πλήρως τον πτωτικό στόχο της διπλής κορυφής της.

Από τους υπόλοιπους τίτλους με μεγάλο ειδικό βάρος στους δείκτες "διασώθηκαν" με θετικό πρόσημο τον Μάρτιο μόνο η ΕΕΕ κι η ΜΟΗ

Στα εβδομαδιαία ΕΕΕ, ΟΤΕ, ΕΛΠΕ και ΜΟΗ έχουν καλύτερη εικόνα αναφορικά με τη θέση ως προς τον εβδομαδιαίο 20ρη και την ένδειξη του TSI τους σε αντίθεση κυρίως με τον ΜΥΤΙΛ τη ΔΕΗ και την ΜΠΕΛΑ.

Από την επόμενη τετράδα με βάση την κεφαλαιοποίηση ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΤΕΝΕΡΓ και ΤΙΤΑΝ είχαν πολύ καλό μήνα σε αντίθεση με τη ΒΙΟ που είχε τις περισσότερες απώλειες και κατάφερε να κλείσει κάτω και από τον κινητό των τελευταίων 12 μηνών πάνω από τον οποίο έκλεισε για 1η φορά μετά από ένα χρόνο η ΤΕΝΕΡΓ που ανακάμπτει μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Η ΤΙΤΑΝ ήταν η μόνη μετοχή πλην ΕΤΕ που κατάφερε να έχει 5ο συνεχόμενο θετικό μηνιαίο κλείσιμο!

Εικόνα διόρθωσης προκύπτει και από το πινακάκι στο οποίο έχουμε 29 από τους 52 τίτλους στο κόκκινο στη στήλη του ημερήσιου

Με βάση τα ημερήσια fractals η τάση στον ΓΔ παραμένει ανοδική και στο ημερήσιο όσο δεν παραβιάζεται το χαμηλό των 1386,21 μονάδων. Οι τιμές διόρθωσαν όσο χρειάστηκε για να κλείσουν το τελευταίο ανοδικό χάσμα πριν την αντίδραση της Παρασκευής.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Συγκριτικό τιμών ρεύματος ΑΠΡ 24

ΕΤΕ, ΔΕΗ, ΠΕΙΡ  (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

ΜΥΤΙΛ μίνι ΔΚ

ΔΤΡ UPD

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *