Η ώρα της διόρθωσης

Η διόρθωση που αναμενόταν και διαφαινόταν έδειξε χθες τα δόντια της με τις μεγαλύτερες ημερήσιες απώλειες για τους δείκτες από τα χαμηλά του Οκτωβρίου. Οι τιμές διέσπασαν το χαμηλό των δυο τελευταίων εβδομάδων μετά από 21 εβδομαδιαία κεριά χωρίς διάσπαση. Οι ανερχόμενες γραμμές τάσης διασπάστηκαν οριστικά και οι οριζόντιες στηρίξεις στους ΓΔ και FTSE είναι θέμα μιας ακόμη πτωτικής συνεδρίασης για να διασπαστούν όπως έγινε ήδη στο ΔΤΡ.

Το πρώτο fibo 23.6% διόρθωσης όλου του ανοδικού από τον Οκτώβριο βρίσκεται στις 1360 μονάδες περίπου ενώ στον FTSE στις ~3307, λίγο ψηλότερα δηλαδή από τον εβδομαδιαίο 2ορη τους.

Στον ΔΤΡ είχαμε επίσης διασπάσεις και την πρώτη ένδειξη για αλλαγή της ημερήσιας τάσης έστω και οριακά.

Στους τίτλους που είναι στο πινακάκι είχαμε εκτός του ΔΤΡ και 7 μετοχές που παραβίασαν χθες την οριζόντια στήριξή τους στο ημερήσιο κι επισημαίνονται παρακάτω. Σε κάποιες ακόμα οι τιμές σταμάτησαν στις στηρίξεις ή πολύ κοντά σ'αυτές κι αν σήμερα συνεχιστεί η διόρθωση όπως είναι και το πιο φυσιολογικό θα έχουμε την πλειοψηφία των τίτλων στο κόκκινο όσον αφορά το ημερήσιο. Ήδη η πλειοψηφία των πλέον δεικτοβαρών κύκλων έχει διασπάσει τις οριζόντιες στηρίξεις.

Στην ΕΥΡΩΒ που ακολούθησε στα κόκκινα την ΕΤΕ είχαμε επιπλέον και ενεργοποίηση του σχηματισμού διπλής κορυφής που έχει στόχο κάτω από τα 1,75 ευρώ.

Στην JUMBO είχαμε πλήρη επιβεβαίωση της ένδειξης αλλαγής της τάσης με ενεργοποίηση της τελευταίας διπλής κορυφής με στόχο τα 24,52 ευρώ.

Στην ΑΛΦΑ οι τιμές έκαναν χαμηλό ακριβώς στα 1,675 ευρώ όπου και το χαμηλότερο των δυο τελευταίων τοπικών χαμηλών κι από σήμερα κοκκινίζει κι αυτή εκτός απροόπτου. Αν μάλιστα χάσει και το 1,66 ενεργοποιείται ΔΚ που θα θέσει στόχο ακόμα και κάτω από το 1,55. Η τελευταία κορυφή ήταν κατά 0,67% υψηλότερα της πρώτης αλλά με έντονη αρνητική απόκλιση.

Στον ΑΔΜΗΕ εκτός της ένδειξης αλλαγής τάσης έχουμε κι ενεργοποίηση πιθανού ΩΚΩ του οποίου οι θεωρητικοί στόχοι αναφέρονται στο διάγραμμα.

 

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *