ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΕΤΕ, ΔΕΗ, HELLENIC ENERGY, COCA COLA EEE, CENERGY, LAMDA DEVELOPMENT: Εβδομαδιαία ανασκόπηση – Σχόλια και παρατηρήσεις της τριήμερης εβδομάδας

Θετικό πρόσημο οριακά για τον FTSE στο κλείσιμο της εβδομάδας με τον TSI να κρατά την ανοδική ένδειξη σε αντίθεση με τον ΔΤΡ όπου πέρασε σε καθοδική ένδειξη παρά το επίσης θετικό πρόσημο του δικού του εβδομαδιαίου κεριού.

Στο ημερήσιο το ανοδικό χάσμα στον FTSE έμεινε ανοιχτό όπως και στους ΓΔ και FTSED που ήταν ο μόνος με θετικό πρόσημο, ενώ στο ΔΤΡ η διόρθωση είχε καθοδικό χάσμα στο άνοιγμα της Παρασκευής που δεν έκλεισε στη συνέχεια παρά το γεγονός ότι καμιά από τις τράπεζες δεν είχε αντίστοιχο χάσμα την Παρασκευή.

3 από τις 4 έκλεισαν την εβδομάδα με θετικό πρόσημο. Πρώτη από όλες η ΕΥΡΩΒ έφθασε να στηριχθεί στον εβδομαδιαίο 20ρη.

Στο πινακάκι που ακολουθεί βλέπουμε ότι οι τίτλοι του FTSE L.C έχουν καλύτερη εικόνα από την προηγούμενη εβδομάδα

Αυτό οφείλεται στην καλή συμπεριφορά των τιμών στους 3 τίτλους που ακολουθούν (συν της ΕΥΔΑΠ) που είχε σαν αποτέλεσμα την ανοδική διάσπαση των οριζόντιων αντιστάσεών τους έστω και προσωρινά (ΔΕΗ)  με αποτέλεσμα την επαναφορά τους στη μπλε ζώνη γεγονός που εξισορρόπησε την εικόνα στο ημερήσιο των τίτλων του δείκτη συνολικά.

Η ΕΤΕ που εξακολουθεί να κρατά την αγορά όρθια έκανε την διάσπασή της την Τετάρτη με νέα υψηλά 9 ετών και 3 μηνών παρά τη διόρθωση της Παρασκευής. Ερωτηματικό είναι η καθοδική ένδειξη του TSI στο εβδομαδιαίο που επιμένει.

Στη ΔΕΗ η διάσπαση της οριζόντιας αντίσταση έγινε την Παρασκευή ήταν όπως είπαμε προσωρινή αφού στο κλείσιμο της εβδομάδας οι τιμές επανήλθαν χαμηλότερα απενεργοποιώντας και τον μίνι σχηματισμό αναστροφής που είχε ενεργοποιηθεί την Πέμπτη.

Η διόρθωση στα χαμηλά του Μάρτη πλησίασε το 38,2% όλου του ανοδικού από τον Οκτώβριο. Η τάση στο εβδομαδιαίο είναι ανοδική σύμφωνα με τα fractals και τον εβδομαδιαίο 20ρη αλλά καθοδική σύμφωνα με τον TSI που είναι πιο ευαίσθητος στις μεταβολές και χτυπάει πιο νωρίς τα alerts.

Παρά τις μεγάλες κάτω σκιές στα δυο τελευταία μηνιαία κεριά πάμε για δεύτερο διαδοχικό αρνητικό κλείσιμο μήνα αν κλείσει ο μήνας κάτω από τα 12,06 ευρώ αλλά ο μηνιαίος TSI παραμένει με ξεκάθαρα ανοδική ένδειξη. Ο μεγάλος σχηματισμός του διπλού πυθμένα  του 2012 και 2018 θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για ενεργοποιηθεί. Στο χαμηλό του μήνα είχαμε ουσιαστικά επιτυχές retest της γραμμής λαιμού του τελευταίου σχηματισμού CUP & HANDLE που παραμένει ενεργοποιημένος.

Στα ΕΛΠΕ η ένδειξη αλλαγής τάσης ή καλύτερα η διάψευση της καθοδικής αλλαγής ήρθε επίσης την Παρασκευή αλλά χωρίς πισωγυρίσματα και με διάσπαση για πρώτη φορά της R1, της προτελευταίας μακροπρόθεσμης καθοδικής γραμμής τάσης. Εδώ είχαμε και την καλύτερη εβδομαδιαία απόδοση από τα βαριά χαρτιά. 2ο συνεχόμενο ανοδικό χάσμα είχαμε στην τελευταία συνεδρίαση.

Μια ακόμα δεικτοβαρής μετοχή η ΕΕΕ μπορεί να βοηθήσει τον δείκτη ανοδικά αφού δείχνει να έχει φτιάξει ένα σχηματισμό σημαίας με δυο αντίθετους σχηματισμούς αντιμέτωπους. Τυχόν ενεργοποίηση του ανάστροφου ΩΚΩ θα σημάνει πιθανότατα διάσπαση και της μακροπρόθεσμης καθοδικής γραμμής τάσης της R και της σημαίας που είναι θεωρητικά σχηματισμός συνέχισης της προϋπάρχουσας τάσης. Η κύρια τάση παραμένει σαφώς ανοδική όπως δείχνει και ο TSI σε εβδομαδιαίο και μηνιαίο. Στο ημερήσιο γίνεται ανοδική με υπέρβαση των 29,20 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΛΑΜΔΑ, CENER W

OPTIMA 26/3

ΙΝΛΟΤ 26/3

ΟΛΠ Μ. 28/3

ΔΤΡ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *