Εβδομαδιαία ανασκόπηση FTSE, ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ΙΝΤΡΑΚΟΜ, ΙΝΤΡΑΚΑΤ, ΕΚΤΕΡ – Σύγκριση ΓΔ και ξένων δεικτών


H εμφαντική αντίδραση της αμερικανικής αγοράς που ήταν δικαίωση των θετικών αποκλίσεων του ημερήσιου RSI τους παρέσυρε ανοδικά και τους μεγάλους ευρωπαϊκούς δείκτες και βέβαια και την δική μας αγορά που προηγήθηκε κατά τρεις εβδομάδες στην εύρεση του πάτου της διόρθωσης, προς το παρόν τουλάχιστον.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έχει ήδη διορθώσει το 50% της πτώσης του από τα ψηλά του Ιουλίου κρατώντας πιθανότητες να ολοκλήρωσε αυτή τη διόρθωση χωρίς να διασπάσει το χαμηλό του Μαρτίου από το οποίο ξεκινά πλέον οι Σ1 η νέα ανοδική γραμμή τάσης - στήριξης και έχει δώσει σαφή ένδειξη αλλαγής της βραχυπρόθεσμης τάσης με βάση τις διασπάσεις των 4 τελευταίων τοπικών υψηλών. Στις 2827,54 μονάδες είναι η οριζόντια στήριξη.

Στο πρόσφατο χαμηλό της 9ης Οκτωβρίου είχε επίσης διορθώσει λίγο περισσότερο από το 38,2% όλο το ανοδικό από τα περυσινά υψηλά και το 23,6% όλης της ανόδου από τα χαμηλά της πανδημίας. Ήδη οι τιμές έχουν επανέλθει πάνω από το κινητό των 20 εβδομάδων κι αν κρατηθεί ψηλότερα θα είναι άλλο ένα θετικό σημάδι. Η εμφαντική επάνοδος πάνω από τον κινητό των 6 μηνιαίων χαμηλών (ΕΚΜΟ 6Χ) επιβεβαίωσε τις στατιστικές εκτιμήσεις της 8ης Οκτωβρίου. Η πρώτη στήριξη θα μπορούσε να είναι στην επίσης νέα ανοδική γραμμή τάσης Σ του εβδομαδιαίου.

Στην αντίδραση πρωταγωνίστησαν οι FTSEM κι ο FTSED ο οποίος ακόμα δεν  επανήλθε πάνω από τον 20ρη του. Οι τράπεζες που είχαν ξεκινήσει το μίνι ράλι έμειναν αρκετά πίσω αν και με θετικό πρόσημο.

Πάνω από τον εβδομαδιαίο 20ρη έχει επιστρέψει και η πλειοψηφία των μετοχών στο πινακάκι μας ενώ στο ημερήσιο κυριαρχεί πλέον το μπλε.

Από τους τίτλους που έχουν πολύ πίσω από την αγορά και σε ότι αφορά τη τελευταία αντίδραση είναι η ΒΙΟ της οποίας οι τιμές δεν έχουν δώσει ακόμα ένδειξη αλλαγής τάσης ούτε καν στο ημερήσιο και δείχνει να κινείται με τριάρια κύματα όπως βλέπουμε στη μεγάλη εικόνα.

Αντίθετα θετική είναι η εικόνα στην ΙΝΤΚΑ που έπιασε το στόχο του μίνι διπλού πάτου της επιβεβαιώνοντας την ένδειξη αλλαγής της ημερήσιας τάσης κι επανήλθε πάνω από τον ΕΚΜΟ 20 εβδ. ενώ έχει σε εκκρεμότητα από καιρό τον στόχο του ανάστροφου ΩΚΩ στα 2,50 ευρώ.

Ακόμα καλύτερη είναι η εικόνα στην ΙΝΚΑΤ που έφθασε σε ολική επιστροφή στη μπλε ζώνη με νέο υψηλό +13,5 ετών. Οι σχηματισμοί δείχνουν ότι μπορεί να δει τιμές πάνω από τα 3,60 ευρώ.

Πολύ καλή η εικόνα και στην ΕΚΤΕΡ που όχι μόνο απέφυγε την ενεργοποίηση των πτωτικών σεναρίων αλλά με τις διασπάσεις των τριγώνων της σε ημερήσιο κι εβδομαδιαίο βλέπει στόχους σημαντικά υψηλότερα από τις τρέχουσες τιμές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

6/11 ενεργοποίηση ανοδικών σχηματισμών ΜΠΕΛΑ και ΠΕΙΡ

ΚΟΥΕΣ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

ΕΛΧΑ Σενάρια

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *