Εβδομάδα τραπεζών – Ανασκόπηση DJIA, SP500

Εβδομάδα τραπεζών με τον δείκτη τους να συμπληρώνει τρίτο συνεχόμενο ανοδικό εβδομαδιαίο κερί μετά την ιστορία της ΑΛΦΑ. Ο μέχρι τώρα πυθμένας της διόρθωσης έγινε στην περιοχή που συναντώνται δυο σημαντικά fibo διόρθωσης των ανοδικών κινήσεων από τα χαμηλά του Μαρτίου και τα χαμηλά του 2022 κι η αντίδραση κάλυψε στο υψηλό της Τρίτης τις μισές απώλειες από τα υψηλά έτους, με την τάση στο ημερήσιο να έχει σοβαρές ενδείξεις για αλλαγή σε ανοδική.

ΕΥΡΩΒ και ΑΛΦΑ μάλιστα είχαν κλείσιμο της εβδομάδας πάνω από τον 20ρη κμο (ΕΚΜΟ 20) σε αντίθεση με τις άλλες δυο αλλά και τον ΔΤΡ που έκλεισε οριακά χαμηλότερα. Η νέα ανοδική γραμμή από τα χαμηλά του Μαρτίου αποτελεί τη βασική υποστήριξη του σεναρίου αλλαγής της τάσης στις τράπεζες όσο μένει αλώβητη. Tο πρόσφατο low fractal αποτελεί πλέον την οριζόντια στήριξη του εβδομαδιαίου τόσο στην ΠΕΙΡ όσο και στον ΔΤΡ και η διάσπασή τους θα αποτελέσει σημαντική αρνητική εξέλιξη.

Ένα πρόβλημα είναι ότι πλην ΑΛΦΑ οι υπόλοιπες δεν έδειξαν ιδιαίτερο ενθουσιασμό στις υπερβάσεις των οριζόντιων αντιστάσεών τους στο ημερήσιο και η ένδειξη αλλαγής τάσης είναι ασθενής μέχρι την επιβεβαίωσή της με νεότερα υψηλά.

Οι τράπεζες είναι ουσιαστικά οι μόνες από τις δεικτοβαρείς μετοχές που έχουν γυρίσει στο μπλε στο πινακάκι με τις υπόλοιπες να μην ακολουθούν προς το παρόν αν και σε κάποιες λίγες είχαμε πέρασμα πέρασμα πάνω από τον ΕΚΜΟ 20 εβδομάδων. Σε αρκετούς τίτλους πάντως έχουν κατέβει τα επίπεδα οριζόντιας αντίστασης στο ημερήσιο όπως είχε γίνει στις τράπεζες και τον FTSE πριν επανέλθουν στο μπλε και τις διαφορές μπορούμε να τις δούμε συγκρίνοντας με το πινακάκι της ανάρτησης του προηγούμενου ΣΚ. Σε κάποια χαρτιά και στον ΔΤΡ που βρίσκονται ακόμα στο μπλε στη στήλη του εβδομαδιαίου είχαμε ολοκλήρωση του σχηματισμού ενός ακόμα εβδομαδιαίου low fractal στο οποίο έχει ανέβει το επίπεδο της αντίστοιχης οριζόντιας στήριξης, κάτω από το οποίο επιδεινώνεται η ήδη κακή εικόνα του εβδομαδιαίου.

Σημαντικό πρόβλημα που επιβαρύνει το κλίμα και στη δική μας αγορά είναι τα συνεχόμενα χαμηλότερα χαμηλά στους Αμερικανικούς δείκτες όπου η τεχνική εικόνα επιδεινώνεται όπως βλέπουμε στις καθημερινές σχεδόν αναρτήσεις και σχόλια της εβδομάδας που πέρασε.

Ο DJIA διέσπασε τελικά τη γραμμή λαιμού και του μεγαλύτερου ΩΚΩ του φθάνοντας στον στόχο του μικρότερου αλλά συνεχίζει να έχει αξιοσημείωτη θετική απόκλιση λόγω της οποίας εκτιμάται ότι η βουτιά κάποια στιγμή θα πρέπει να διακοπεί έστω και προσωρινά. Οι στόχοι του μεγαλύτερου ΩΚΩ σημειώνονται στο εβδομαδιαίο διάγραμμα.

Η θετική απόκλιση παραμένει έστω και οριακά και στον SP500 οι τιμές του οποίου έφθασαν σε σημαντικές αναλογίες fibo διόρθωσης και επέκτασης

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΓΔ, ΔΤΡ  (GOLDFISH)

FTSED

ΓΕΚΤΕΡΝΑ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ), (ASSURITIS)

ΙΝΛΟΤ

ΤΕΝΕΡΓ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

 

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *