HELLENIC ENERGY, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΔEH, AEGEAN

0.04 ευρώ από τον στόχο του μεγαλύτερου σχηματισμού διπλής κορυφής (Δ.Κ) και τον πρώτο στόχο της μικρότερης βρίσκονται πλέον οι τιμές των ΕΛΠΕ, έχοντας ήδη επαληθεύσει το κακό σενάριο που είχε αναφερθεί εδώ αφού είναι η τρίτη μετοχή του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης μετά την ΕΥΡΩΒ και την ΕΛΛΑΚΤΩΡ που παραβιάζουν την οριζόντια στήριξή τους στο εβδομαδιαίο. Η ανοδική γραμμή τάσης από τα χαμηλά του 2020 επίσης παραβιάστηκε και φαίνεται ότι επιστρέφουμε στην μακροχρόνια οριζόντια στήριξη των 6,60 ευρώ.

Μόλις 10 μετοχές του δείκτη πλέον δεν έχουν παραβιάσει ακόμα την αντίστοιχη στήριξή του ενώ μόλις μια παραμένει ακόμα μπλε. Πρόκειται για την ΓΕΚΤΕΡΝΑ που όπως θα δούμε παρακάτω είναι επίσης έτοιμη αφού είναι πολύ κοντά στις στηρίξεις του ημερήσιου και του εβδομαδιαίου της έχοντας σχηματίσει πτωτικούς σχηματισμούς που θέλουν μια ακόμα κακή μέρα για να ενεργοποιηθούν.

Αν τελικά έχουμε ενεργοποίηση και του ανάστροφου σχηματισμού cup & handle ή ΩΚΩ) και παραβίαση των 11,86 ευρώ τότε θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε κι εδώ την πιθανότητα να κινηθούν οι τιμές προς την ανερχόμενη γραμμή τάσης από το 2020. Ο τελευταίος σχηματισμός διπλού πυθμένα που προσωρινά ενεργοποιήθηκε θα έχει βεβαίως ακυρωθεί. Από το κλείσιμο της προηγούμενης εβδομάδας οι τιμές βρίσκονται και πάλι κάτω από τον κινητό των 20 εβδομάδων που η διάσπασή του αποτελεί την πρώτη ισχυρή προειδοποίηση για επερχόμενη αλλαγή της μεσοπρόθεσμης τάσης που σε αυτή τουλάχιστον την φάση που βρίσκεται η αγορά έχει επαληθευτεί καθολικά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΡΑΙΓ

ΔΕΗ

ΑΔΜΗΕ, ΕΧΑΕ  (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *