ΓΔ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΕΛΠΕ, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, JUMBO, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, AUTOHELLAS, INTΡAKOM, EKTEΡ, SP500, RUSSELL2000: Τα σχόλια της εβδομάδας

Μοιρασμένα πλέον τα χρώματα στη στήλη των ενδείξεων της τάσης στο ημερήσιο, με τους μισούς τίτλους στο κόκκινο. Ο FTSE L.C και 14 από τους 25 τίτλους του έχουν δώσει ενδείξεις ότι βρίσκονται σε καθοδική τάση, άλλοι επιβεβαιωμένα κι άλλοι όχι. Τον FTSE L.C ακολούθησε στη διάσπαση του χαμηλού της 2/8 κι ο FTSED, ο δείκτης των πιο σημαντικών τίτλων που διανέμουν μέρισμα ενώ δεν ακολούθησαν ο FTSEM αλλά κι οι ΓΔ και ΣΑΓΔ που απέφυγαν την παραβίασή του για κάποια εκατοστά της μονάδας.

Μετά από πολύ καιρό η εβδομαδιαία απόδοση του ΓΔ ήταν χειρότερη από αυτή των μεγάλων ευρωπαϊκών δεικτών. Αυτοί βέβαια βρίσκονται πέριξ του κινητού των 20 εβδομάδων ενώ το Λονδίνο έχει παραβιάσει και των 50, τη στιγμή που ο ΓΔ είναι ακόμα σημαντικά υψηλότερα.

Ο κινητός των 20 εβδομάδων βρίσκεται στις 1222 μονάδες περίπου ενώ το χαμηλότερο από τα δυο τελευταία εβδομαδιαία τοπικά χαμηλά είναι πολύ μακριά, στο χαμηλό του Μάη κι αν φθάσουμε εκεί θα έχει χαλάσει πάρα πολύ η τεχνικά εικόνα αφού θα έχει διασπαστεί ακόμα και ο κινητός των 50 εβδομάδων... Απλά ΔΕΝ νομίζω αφού η κύρια τάση παραμένει σαφώς ανοδική.

Είναι σαφές ότι η αγορά αποφάσισε να διορθώσει οπότε οι πιθανότητες να δούμε κάποιο διπλό πάτο εδώ γύρω θεωρούνται αμελητέες. Στο ημερήσιο που ακολουθεί έχουν σημειωθεί τα επίπεδα fibo διόρθωσης όλης της κίνησης από τα χαμηλά του Μαρτίου που φαίνεται να έχει ολοκληρώσει 5 κύματα με τις αποκλίσεις και τις σωστές αναλογίες. Τις περισσότερες πιθανότητες θεωρητικά συγκεντρώνουν οι 1255 μονάδες στην ισότητα του τρέχοντος πτωτικού κύματος με το πρώτο και οι 1215 όπου συμπίπτουν το 38,2% διόρθωσης και το 161,8% του πρώτου διορθωτικού.

Οι πιο σημαντικές αρνητικές εξελίξεις της τελευταίας συνεδρίασης της εβδομάδας είναι η παραβίαση των ημερήσιων στηρίξεων στη ΔΕΗ και των εβδομαδιαίων στον ΟΠΑΠ. Αμφότεροι ενεργοποίησαν πτωτικούς σχηματισμούς που θα δούμε στα διαγράμματά τους που ακολουθούν. Στο πινακάκι αναφέρονται πλέον τα επίπεδα "ανάνηψης" και οι στόχοι τους αν συνεχίσουν την κατάβαση.

ΔΕΗ

Εδώ χρειάζεται προσοχή γιατί αν επιτευχθούν πλήρως οι στόχοι του ΩΚΩ θα παραβιαστεί και χαμηλότερο από τα δυο τελευταία εβδομαδιαία τοπικά χαμηλά στα 9,55 ευρώ κι ίσως να μιλάμε για βαθύτερη διόρθωση. Ο μέγιστος στόχος του ανάποδου ΩΚΩ θα χρειαστεί να περιμένει αρκετά.

Όπως βλέπουμε στη μεγάλη εικόνα μπορεί να διορθώσουμε όλη την κίνηση από τα χαμηλά του 2022 που αναφέρεται ως το πρώτο κύμα του μεγαλύτερου τρίτου κύματος στο μηνιαίο.

ΟΠΑΠ

Η ενεργοποίηση του κακού σεναρίου θέτει στόχους που αν πιαστούν θα διασπαστεί και η πράσινη ανερχόμενη γραμμή τάσης από τα χαμηλά του 2020 που βλέπουμε στο εβδομαδιαίο στο οποίο οι τιμές έκλεισαν για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα κάτω από τη μεσαία bollinger τον κινητό των 20 εβδομάδων.

Και στον ΟΤΕ είχαμε επιδείνωση της τεχνικής εικόνας με το σενάριο του ανάποδου ΩΚΩ να έχει εξασθενήσει πλέον. Ήδη χάθηκε το 61,8% όλου του τελευταίου ανοδικού κι αν δεν σταματήσει εδώ το επόμενο σημαντικό σημείο είναι τα 13,08 ευρώ το χαμηλότερο από τα δυο τελευταία εβδομαδιαία low fractals. Εκεί πια το καλύτερο δυνατό όνειρο που θα μπορούν να βλέπουν οι μέτοχοι θα είναι αυτό ενός διπλού πάτου. Βήμα βήμα όμως...

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζουν τελευταία τα ΕΛΠΕ που όμως έχουν κολλήσει στον πρώτο στόχο του διπλού πυθμένα τους σχηματίζοντας μια πιθανή κούπα που σημαίνει ότι θα δούμε ίσως μια διόρθωση για να σχηματιστεί και το χερούλι της.

Η ΤΕΝΕΡΓ διατήρησε τις αποκλίσεις της αλλά διέσπασε την ανερχόμενη γραμμή τάσης συνεχίζοντας προς τους στόχους.

Οι τιμές στην ΜΠΕΛΑ απέχουν μόλις 0,12 ευρώ από το χαμηλότερο των δυο τελευταίων τοπικών χαμηλών τους στο ημερήσιο κι αναμένεται να κοκκινίσει από Δευτέρα. Βρίσκεται άλλωστε κι αυτή κάτω από την μεσαία bollinger, στην 17η μέρα διόρθωσης.

Το πρώτο crash test αναμένεται στην Σ την ανερχόμενη γραμμή της μεσοπρόθεσμης τάσης του εβδομαδιαίου

Η ΠΕΙΡ διέσπασε και πάλι τις στηρίξεις επανερχόμενη στα κόκκινα όπως έχει κάνει από μέρες κι η ΕΥΡΩΒ και δεν έχουν κάνει ακόμα οι άλλες δυο που πάντως δεν απέχουν και πολύ. Όλες βρίσκονται κάτω από την μεσαία Bollinger στην ίδια περίπου θέση.

Στο εβδομαδιαίο η ΠΕΙΡ είναι η μόνη που έχει απόσταση ασφαλείας από την μεσαία bollinger ενώ οι υπόλοιπες απέχουν περίπου μια κακή εβδομάδα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΟΤΟΕΛ

ΙΝΤΚΑ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

RUSSELL 2000 (TEO)

SP500

EKTEP

ΑΔΜΗΕ 17/8

ΓΕΚΤΕΡΝΑ 17/8

ΑΛΦΑ 18/8

ΕΥΑΠΣ

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *