ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΤΡ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ, LAMDA, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, ΕΥΔΑΠ, ΙΝΤΡΑΚΟΜ, ΙΝΤΡΑΚΑΤ: Ιστορίες με ζωγραφιές – ΓΔ, FTSE

ΔΤΡ Νέο υψηλό έτους αυτή την εβδομάδα για τις τιμές του δείκτη που δείχνει να βρίσκεται στο 5ο κύμα της κίνησης που ξεκίνησε στα χαμηλά του Μαρτίου πράγμα στο οποίο συνηγορούν κι οι αποκλίσεις τόσο στον ημερήσιο όσο και στον εβδομαδιαίο RSI ο οποίος παίζει στα όρια της υπεραγορασμένης ζώνης τιμών.

Αν η μέτρηση είναι σωστή όλη αυτή κίνηση δεν είναι παρά το 1ο κύμα του μεγαλύτερου κύματος (3) που ξεκίνησε στα χαμηλά του Ιουλίου και ήδη πέρασε την ισότητα με το 1ο κύμα από τα ιστορικά χαμηλά του 2020 [κ.(1)].

Με βάση τη μεγάλη εικόνα δεν έχει νόημα να κοιτάμε τον δείκτη πίσω από τον Νοέμβριο του 2015.

Οι τιμές βρίσκονται 7 μονάδες πίσω από την 1η  από τις τρεις κύριες οριζόντιες αντιστάσεις - στόχους που βρίσκονται κάτω από το μέγιστο στόχο της διάσπασης του τριγώνου ΡΣ και της επέκτασης του κύματος (1) κατά 161,8%.

Οι τράπεζες μεμονωμένα έχουν χωριστεί στα τρία αφού ΕΤΕ κι ΕΥΡΩΒ έχουν ήδη μπει στο κερί του Δεκεμβρίου και Νοεμβρίου του 2015 αντίστοιχα ενώ η ΑΛΦΑ θέλει πολύ δρόμο ακόμα όπως είδαμε στην τελευταία ανασκόπησή της.

Το μεγαλύτερο βαρίδι για τον δείκτη είναι βέβαια η ΠΕΙΡ παρά το γεγονός ότι πρωταγωνιστεί μετά το ιστορικό χαμηλό της του Ιουλίου με μεγάλη διαφορά από τις άλλες οι οποίες έχουν κι αυτές διπλασιάσει τις τιμές τους από τότε.

Στο ημερήσιο της ΠΕΙΡ εκκρεμεί ακόμα ο στόχος της κούπας από τον υπολείπεται περίπου 3% ακόμα.

Όπως βλέπουμε στο εβδομαδιαίο η επόμενη πρόκληση είναι το μεγάλο gap στο οποίο εισέρχονται οι τιμές με υπέρβαση των 3,35 ευρώ ενώ πρέπει να φθάσουν στα 4,784 για να το κλείσουν πλήρως. Το υψηλό του Απριλίου του 2021 βρίσκεται στα 7,8853 οπότε εκεί βρίσκεται το όριο μακροπρόθεσμα μια και δεν βλέπω να'χει νόημα να κοιτάμε παραπίσω.

ΛΑΜΔΑ Επικαιροποίηση

Μια καλή εβδομάδα με τις τιμές να σταματάνε ακριβώς στο επίπεδο ενεργοποίησης του σχηματισμού διπλού πυθμένα που έχει στόχο τα 7,70 ευρώ.

ΕΛΧΑ Επικαιροποίηση

Ο μεγάλος σχηματισμός αναστροφής είναι πλέον ενεργοποιημένος κι μέγιστος στόχος του ειναι πάνω από τα 2,50 ευρώ.

ΕΥΔΑΠ

Ανοδική διάσπασης της κατερχόμενης γραμμής τάσης που ενισχύει την πιθανότητα να ξεκολλήσει από τα χαμηλά ενεργοποιώντας τον ανάστροφο ΩΚΩ που βλέπουμε στο διάγραμμα.

ΙΝΤΚΑ Νέες ελπίδες

ΙΝΚΑΤ Επικαιροποίηση

Επίτευξη του πρώτου από τους κύριους μεσο-βραχυπρόθεσμους στόχους.

Αρκετές αλλαγές επιπέδων στήριξης και προσθήκες τίτλων αλλά και νέων σχηματισμών καθώς και αφαίρεση όσων έπιασαν τους στόχους τους περιλαμβάνει η τελευταία επικαιροποίηση στο πινακάκι μας που παραμένει στο βαθύ μπλε...

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

FTSE M.

ΓΔ (GOLDFISH)

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *