ΓΔ, FTSE L.C, ΔΤΡ, ΑΛΦΑ, ΕΤΕ, EUROBANK ΟΛΠ: Σημειώσεις στη μεγάλη εικόνα

Στη μεγάλη εικόνα οι τιμές έχουν προσεγγίσει τον Μάιο σημαντικά σημεία και στους τρεις μεγάλους δείκτες της αγοράς που δικαιολογούν μια στάση εδώ γύρω, αλλά οι σχηματισμοί έχουν μεσομακροπρόθεσμα αρκετά υψηλότερους στόχους, όπως βλέπουμε στα μηνιαία διαγράμματά τους.

Σημαντική επιρροή στους δείκτες αυτούς και στο γενικότερο κλίμα της αγοράς έχει βεβαίως η ΑΛΦΑ που παραμένει η μόνη από τις τράπεζες που δεν έχει δει νέα υψηλά έτους παρά το γεγονός ότι δεν υπολείπεται των άλλων τριών στην μετεκλογική άνοδο. Οι δείκτες βέβαια δεν μπορεί να προχωρήσουν προς τους στόχους τους με την ΑΛΦΑ να μένει στάσιμη. Η βασική γραμμή της πτωτικής τάσης έχει διασπαστεί και πάλι αποφασιστικά και η τάση είναι ανοδική και με βάση τα μηναία fracrals και φαίνεται να έχει σχηματιστεί κι ένας παράξενος και κάπως οριακός σχηματισμός ανοδικής αντιστροφής που ενεργοποιείται με νέα υψηλά έτους.

Στη περίπτωση αυτή θα ανοίξουν σενάρια για τιμές πάνω από τα 2,20 ευρώ. Ίσως αυτά να μην είναι και τόσο όνειρο θερινής νυκτός αν σκεφτούμε ότι το υψηλό μετά την ανακεφαλαιοποίηση του 2016 βρίσκεται αρκετά υψηλότερα από το στόχο του ΩΚΩ στα 2,75, ενώ τα αντίστοιχα υψηλά σε ΕΥΡΩΒ και ΕΤΕ έχουν διασπαστεί προ πολλού και η ΑΛΦΑ βρίσκεται σε εμφανή υστέρηση.

ΟΛΠ

Η διάσπαση της άνω γραμμής του τριγώνου ΡΣ δείχνει να έχει οριστικοποιηθεί και με βάση το στόχο της προκύπτουν σενάρια διάσπασης και του μεγαλύτερου τριγώνου RS, εντός του οποίου κινούνται οι τιμές 15 χρόνια τώρα, αλλά και της κορυφής του 2021 στα 22,50 ευρώ, μόλις 10% ψηλότερα από τις τρέχουσες τιμές, που σημαίνει ενεργοποίηση του μεγάλου σχηματισμού του διπλού πυθμένα με στόχο τα 36 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΠΕΤΡΟ Σε πολυετή υψηλά

JUMBO στόχοι στο ημερήσιο

ΕΛΧΑ

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *