ΔΕΙΚΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, SP500, DJIA, NASDAQ, DAX, CAC 40, FTSE 100: Μηνιαία ανασκόπηση – ΙΝΤΕΑΛ, PROFILE, PERFORMANCE, ALOUMIL: Αλλαγή τάσης – ΓΔ Σφυγμομέτρηση

Οι πολλές συμπτώσεις με τις αναλογίες και τα υπεραγορασμένα επίπεδα του RSI σε υψηλά πολλών ετών που αναφέρθηκαν στην τελευταία μηνιαία ανασκόπηση είχαν κινήσει κάποιες υποψίες για επερχόμενη διόρθωση. Η απίστευτη κρατική τραγωδία με όσα ακολούθησαν ΚΑΙ στις ξένες αγορές ήταν ιδανική αφορμή για αλλαγή του σκηνικού της ανέμελης ανόδου με τους όλο και υψηλότερους στόχους και την θετική διαφοροποίηση από τις μεγάλες ξένες αγορές. Η παραβίαση της βραχυπρόθεσμης οριζόντιας στήριξης στις 2609 μονάδες που είχε αναφερθεί τότε αποτέλεσε την πρώτη ένδειξη αλλαγής της τάσης με όρους fractals που δεν άργησε να επιβεβαιωθεί οδηγώντας σε απώλειες που στα χαμηλά του Μαρτίου ξεπέρασαν και το 10% από τα υψηλά έτους.

Στη μεγάλη εικόνα δεν έχει αλλάξει τίποτα ακόμα. Ο μακροπρόθεσμος διπλός πυθμένα παραμένει ενεργοποιημένος αφού οι τιμές βρίσκονται ψηλότερα από τα υψηλά του 2020 και του 2022 και τους βασικούς εκθετικούς κινητούς (ΕΚΜΟ) των 6 μηνιαίων υψηλών αλλά και των 12 μηνών.

Στο μεσοπρόθεσμο εβδομαδιαίο οι τιμές σταμάτησαν την πτώση τους πριν διασπάσουν τον ΕΚΜΟ 20 εβδομάδων, αφού διόρθωσαν ως το σημαντικό επίπεδο fibo 38,2% της ανοδικής κίνησης από τα χαμηλά του Σεπτεμβρίου όπως είναι και το βασικό μας σενάριο. Το τελευταίο εβδομαδιαίο κερί ήταν ανοδικό και μετρίασε τη πτωτική εικόνα του δείκτη, σε συνδυασμό με τη μείωση των έξωθεν πιέσεων λόγω της ανοδικής κίνησης των ξένων αγορών...

Η ανοδική διόρθωση που αρχικά έφθασε σε διόρθωση της πτώσης κατά 38,2% βρίσκεται στο τρίτο σκέλος που ξεκίνησε με την ανοδική απόκλιση που δείξαμε εδώ. Η διόρθωση πρέπει να φθάσει στο 61,8% για να παραβιαστεί το υψηλότερο από τα δυο τελευταία τοπικά υψηλά ώστε να έχουμε ένδειξη αλλαγής της βραχυπρόθεσμης τάσης του ημερήσιου. Όπως και να έχει το βασικό σενάριο είναι ότι βλέπουμε διορθωτική άνοδο μια και φαίνεται απίθανο να είναι αρκετή μια διόρθωση 2-3 εβδομάδων για ένα ανοδικό 5 μηνών και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο.

Η μεγάλη εικόνα στις 16 μετοχές με τη μεγαλύτερη βαρύτητα στη διαμόρφωση του δείκτη είναι ανοδική με βάση τον ΕΚΜΟ των 12 μηνών με μοναδική εξαίρεση τον ΟΤΕ. Μερικές από τις αυτές μάλιστα δεν πλησίασαν καν τον ΕΚΜΟ 12 ενώ δεν είναι και λίγες αυτές που αντέδρασαν αφού τον "τσεκάρισαν" ή τον πλησίασαν πολύ (9 στις 16).

Από τις 9 μικρότερες κάτω από τον ΕΚΜΟ 12 μηνών βρίσκονται η ΛΑΜΔΑ, η ΕΥΔΑΠ που είδαμε εκτεταμένα αυτή την εβδομάδα και η ΣΑΡ ενώ η ΕΛΧΑ το απέφυγε οριακά. ΚΟΥΕΣ και ΕΛΛΑΚΤΩΡ αντέδρασαν μόλις τον δοκίμασαν ως όφειλαν αφού θεωρητικά η κύρια τάση τους παραμένει ανοδική.

Στο πινακάκι από 8 έχουμε φθάσει στις 15 μετοχές που βρίσκονται στην μπλε ζώνη στο ημερήσιο μετά και την "επιστροφή" της ΑΡΑΙΓ στην τελευταία συνεδρίαση του μήνα.

Τρεις από τις μικρότερες μετοχές από αυτές που δεν ανήκουν στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση και παρουσιάζονται στην δεξιά πλευρά του πίνακα, έχουν επίσης επιστρέψει στην μπλε ζώνη την τελευταία εβδομάδα  όπως βλέπουμε παρακάτω.

Οι ΠΡΟΦ κι η ΠΕΡΦ αντέδρασαν αφού έφθασαν πολύ κοντά στις εβδομαδιαίες στηρίξεις τους σε αντίθεση με την ΙΝΤΕΚ που διέσπασε υψηλά 15,5 ετών!

Η ΜΟΗ δείχνει ότι έχει δημιουργήσει τις προυποθέσεις για επιστροφή στην μπλε ζώνη ΚΑΙ στο ημερήσιο, αν πετύχει το στόχο του μίνι σχηματισμού διπλού πυθμένα που ενεργοποίησε αφού δοκίμασε τη μεσοπρόθεσμη στήριξή της.

Nα κλείσουμε με μια ματιά στα εβδομαδιαία και μηνιαία διαγράμματα των 6 πιο σημαντικών Αμερικανικών και ευρωπαϊκών δεικτών που μάζεψαν σημαντικό μέρος των απωλειών του Μαρτίου κι αφήνουν ελπίδες για θετική συνέχεια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΓΔ ΣΦΥΓΜΟΜΕΤΡΗΣΗ

DAX, DJIA, SP500 (Goldfish)

ΑΔΜΗΕ Ενεργοποίηση Δ.Π 

ΦΡΛΚ

ΑΛΜΥ Αλλαγή τάσης

ΠΕΙΡ Αν. ΩΚΩ ? 

ΕΚΤΕΡ πέρας διόρθωσης

ΕΛΠΕ Αλλαγή τάσης

FTSE L.C ενεργοποίηση Δ.Π

ΟΛΠ ελπιδοφόρα διάσπαση

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *