ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ, ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: Εβδομαδιαία ανασκόπηση – ΔΕΗ, 3Ε, SP500

Ανεξέλεγκτες οι έξωθεν πιέσεις κράτησαν τον δείκτη κοντά στα χαμηλά της εβδομάδας να ξοδεύει ακόμα λίγο από το premium της διαφοροποίησής του των προηγούμενων μηνών.

Χλωμή η αντίδρασή του ανακόπηκε περίπου στο 38,2% όλου του μέχρι τώρα πτωτικού σκέλους επιβεβαιώνοντας ότι η βραχυπρόθεσμη τάση έχει γίνει για τα καλά καθοδική. Με όρους fractals ένδειξη αλλαγή της σε ανοδική θα έχουμε στις 1079 μονάδες αν κι εφόσον...

Στην προηγούμενη ανάρτηση είδαμε κάποιες απόψεις για το τι μπορεί να αναμένεται στη συνέχεια κυματικά αλλά επειδή δεν ξέρουμε τι άλλη αρνητική έκπληξη μας ετοιμάζει ο Μάρτιος δεν επιχειρώ να βασιστώ σε κυματικές μετρήσεις και πιο πολύ σκέφτομαι αν και πότε θα πέσει η επόμενη σφαλιάρα. Το κλίμα βεβαίως έχει χαλάσει κι εκτιμάται ότι αναμένεται ταλαιπωρία για καιρό.

Το βασικό σενάριο κατά την άποψή μου, είναι ότι διορθώνεται όλη η ανοδική κίνηση από το χαμηλό του Σεπτεμβρίου. Η πτώση προς το παρόν σταμάτησε στο 38,2% και τον κινητό των 20 εβδομάδων, το πρώτο όριο κάτω από το οποίο γίνονται σκέψεις αμφισβήτησης της μεσοπρόθεσμης τάσης. Fractals δεν υπάρχουν στο εβδομαδιαίο σε όλη αυτή την κίνηση οπότε δεν έχουμε αξιόπιστες οριζόντιες στηρίξεις. Ο TSI έχει δώσει αρνητική ένδειξη.

Στο μακροπρόθεσμο η τάση δεν αμφισβητείται ακόμη, ο κινητός των 12 μηνών είναι μακριά και η πρώτη οριζόντια στήριξη είναι στα χαμηλά του 2022. Αναμονή για τη συμπεριφορά των τιμών αν φθάσουν στην Ρ την άνω γραμμή του ανοδικού τριγώνου που θα πρέπει να λειτουργήσει σαν στήριξη. Τόσο η γραμμή αυτή όσο και τα υψηλά που συνδέει βρίσκονται λίγο χαμηλότερα, αρκετά πριν το επόμενο fibo 50%.

Στην ακόμα μεγαλύτερη εικόνα δεν υπάρχει ακόμα θέμα αμφισβήτησης με τις τιμές αισθητά πάνω από τα τρία τελευταία τριμηνιαία τοπικά υψηλά. Και εδώ η σημαντική οριζόντια στήριξη είναι στα χαμηλά του 2022.

Πρωταγωνιστής στην πτώση όπως και στην πεντάμηνη άνοδο είναι οι τράπεζες που έχουν χάσει το 50% όλης της ανόδου από τα χαμηλά του 2022 και ό δείκτης τους έκλεισε για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα κάτω από τον κινητό των 20 εβδομάδων ενώ και εδώ έχουμε αρνητική έκδοση από τον εβδομαδιαίο TSI.

Οι τιμές έφθασαν μια ανάσα πριν "αναμετρηθούν" με τις μακροπρόθεσμες καθοδικές γραμμές τάσης που διέσπασαν ανοδικά τον Ιανουάριο για πρώτη φορά. Θεωρητικά εκεί θα μπορούσε να βρεθεί η επόμενη στήριξη αν χαθούν κι οι 700 μονάδες. Το υψηλό του 2022 πάντως διασπάστηκε πτωτικά χωρίς να προβάλει καμιά αντίσταση (στήριξη). Αν σκάσει βέβαια κι άλλη είδηση σαν αυτές της προηγούμενης εβδομάδας μικρή αξία έχουν όλα αυτά.

Την πιο προβληματική εικόνα εξακολουθεί να παρουσιάζει η ΑΛΦΑ αλλά κι η ΕΥΡΩΒ κατάφερε προχθές να κλείσει κι αυτή κάτω από τον κινητό των 100 ημερών, το κριτήριο αμφισβήτησης της μεσοπρόθεσμης ανοδικής τάσης, από όπου είχε δώσει μια αντίδραση την προηγούμενη φορά όπως οι ΕΤΕ κι η ΠΕΙΡ. Σε ΕΤΕ και ΕΥΡΩΒ κυρίως  αλλά και στις άλλες όπως και στον ΔΤΡ ένα καλό σενάριο θα ήταν να φτιάξουν διπλό πάτο στο χαμηλό της περασμένης Δευτέρας περίπου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΓΔ (Golldfish)

SP500 σενάρια

FTSE θετική απόκλιση

SP500 (Goldfish)

ΔΕΗ καθοδική διάσπαση

3Ε Στόχοι κι αποκλίσεις

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *