ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ: Ανασκόπηση της πρώτης εβδομάδας του 2023 – ΔΤΡ, ΑΛΦΑ, ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ, ΤΙΤΑΝ: Σημειώσεις 9 Ιανουαριου

Θετική η πρώτη εβδομάδα του 2023 που φέρνει στο μυαλό την κίνηση 12 μήνες νωρίτερα η οποία επίσης εξέπληξε αρκετούς.

Όσο βέβαια οι τιμές πλησιάζουν στις πάνω γραμμές στις οποίες έχει γίνει αναφορά σε όλες τις πρόσφατες αναρτήσεις τόσο θα σκεφτόμαστε ενδεχόμενο γύρισμα παρακολουθώντας και την εξέλιξη αποκλίσεων σαν αυτή στο διάγραμμα με τα μηνιαία κλεισίματα αν και ο Ιανουάριος μόλις ξεκίνησε.

Οι ανοδικοί στόχοι π.χ του μεγάλου σχηματισμού διπλού πυθμένα φθάνουν στην περιοχή των 2520 μονάδων ενώ ακόμα κι ο ενδιάμεσος στόχος βρίσκεται πάνω από το υψηλό του 2022 όπως άλλωστε και η επέκταση του 1ου ανοδικού κύματος (όπως και να το ονομάσουμε) κατά 162%. Οι εκτιμήσεις μου είναι γενικά στο πλαίσιο αυτών των φίλων κυματιστών για τον ΓΔ όπως παρουσιάστηκαν στην προηγούμενη ανάρτηση.

Ο κοντινός στόχος της τελευταίας ανοδικής διάσπασης προσεγγίζεται με τον RSI να βρίσκεται ήδη στην υπεραγορασμένη ζώνη τιμών χωρίς να έχει άρει απόλυτα τις αρνητικές αποκλίσεις του. Το στοπ στο ημερήσιο με βάση τα πρόσφατα τοπικά χαμηλά βρίσκεται στις 2187 μονάδες.

Όπως θα δούμε στις λίστες που ακολουθούν παρακάτω με τις σταθμίσεις των μετοχών στους πιο σημαντικούς δείκτες, η βαρύτητα των τραπεζών είναι ιδιαίτερα αυξημένη οπότε έχει σημασία η συμπεριφορά των τιμών κατά την προσέγγιση της πρώτης μεγάλης αντίστασης στην μακροπρόθεσμη κατερχόμενη γραμμή τάσης την R.

Να θυμίσω ότι ο ΟΤΕ παρά την 2η θέση σε κεφαλαιοποίηση βρέθηκε στην 12η του ΓΔ από άποψη ειδικού βάρους στο δείκτη ενώ παραμένει κανονικά στην θέση του στον FTSE.

Θα κλείσουμε (προς το παρόν) με μια ματιά στο πινακάκι το οποίο περιέχει 20 τίτλους πέραν αυτών του FTSE και στο τέλος της 1ης εβδομάδας του νέου έτους παρουσιάζεται με αυξημένη την υπεροχή του μπλε στη γενική εικόνα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΤΡ (Goldfish)

ΑΛΦΑ UPD 9/1/23

ΠΛΑΘ 9/1/23

ΔΤΡ Επικαιροποίηση 9/1/23

ΤΙΤΑΝ Αλλαγή μεσοπρόθεσμης τάσης 9/1/23

ΚΡΙ 9/1/23

ΙΝΤΙΝΟΣ 10/1/23

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *