ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ, ΔΤΡ, FTSED, FTSEM vs SP500, DJIA, NASDAQ, DAX 40, CAC 40, FTSE 100: Θετικές ενδείξεις στον κλείσιμο του 2022 – ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και οι θετικές πρώτες θετικές ενδείξεις του 2023

Η τελευταία συνεδρίαση της χρονιάς επιφύλαξε ελπιδοφόρες τεχνικές ενδείξεις με τις ανοδικές της διασπάσεις και μάλιστα σε κλείσιμο, μεταξύ άλλων και του 77% επιπέδου διόρθωσης όλης της πτώσης και της γνωστής κατερχόμενης γραμμής τάσης NR, έστω και απολύτως οριακά. Οι μεσοπρόθεσμες γραμμές ανοδικής τάσης παρέμειναν αλώβητες κι ο σχηματισμός του μεγάλου διπλού πυθμένα ενεργοποιημένος όπως βλέπουμε στο εβδομαδιαίο διάγραμμα.

Μια παρατήρηση η κρυφή απόκλιση των τιμών που δεν έκαναν υψηλότερο κλείσιμο από τις 949,68 μονάδες της 21ης Απριλίου, στο υψηλό της πρώτης δηλαδή σημαντικής ανοδικής διόρθωσης της πτώσης, ενώ ο RSI έχει περάσει το αντίστοιχο υψηλό του εκείνης της εβδομάδας Αναμένεται να αποδειχθεί αν πρόκειται για αρνητική κρυφή απόκλιση αν και δεν παρουσιάστηκε χθες αλλά πρωτοεμφανίστηκε στο κλείσιμο της 11ης Νοεμβρίου και σχεδόν από τότε ισχύει χωρίς να εμποδίσει το υψηλότερο κλείσιμο της τελευταίας εβδομάδας του χρόνου.

Η τάση λοιπόν είναι ανοδική και στο μηνιαίο με βάση την ανοδική διάσπαση του κινητού των 6 τελευταίων μηνιαίων υψηλών (ήδη από τον Νοέμβριο για τον ΓΔ και από τον Οκτώβρη για τον ΔΤΡ) με τον FTSED και τον FTSEM να κλείσουν και αυτοί υψηλότερά του τον Δεκέμβριο.

Αξιοσημείωτη η διαφοροποίηση επί το θετικό του δείκτη μας από την εικόνα των μεγάλων ξένων δεικτών όπως βλέπουμε στα συγκεντρωτικά που ακολουθούν με τον ftse100 να μοιάζει περισσότερο στον δικό μας και μάλιστα με τις τιμές του να βρίσκονται πιο κοντά κι από τον δικό μας  στα υψηλά του Φεβρουαρίου. Ειδικά τον Δεκέμβριο πάντως κατάφερε να διαφοροποιηθεί θετικά από όλους τους δείκτες που βλέπουμε παρακάτω.

Κλείσιμο λοιπόν με θετικό πρόσημο για το 2022 με το ερωτηματικό αν θα βρει τη δύναμη η αγορά να συνεχίσει προς τις επόμενες αντιστάσεις της, με κυριότερη τα υψηλά του 2022, όπως εκτιμάται από αρκετούς από τους κυματιστές της παρέας, ακόμα κι αν θεωρούν ως περίπου δεδομένη την επιστροφή στις 700 μονάδες ή και χαμηλότερα μετά. Η δική μου άποψη είναι ότι αυτό είναι πολύ πιθανό κι μόνος τρόπος να αποφευχθεί θα είναι να διαψευστούν όλες οι ενδείξεις για επερχόμενη σοβαρή ύφεση στις ανεπτυγμένες οικονομίες της δύσης καθώς θα περνούν οι επόμενοι μήνες.

Ευχαριστώ για την παρέα που μου κάνατε για το 2022 κι εύχομαι σε όλη την παρέα και τους χρήστες του μπλογκ, το 2023 να επιφυλάσει υγεία κι ευημερία σε σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΓΔ (GOLDFISH) 30/12/22

ΑΛΜΥ 30/12/22

ΜΙΓ 30/12/22

ΕΤΕ, ΕΥΡΩΒ, ΟΠΑΠ 2/1/23

ΑΒΑΞ 2/1/23

ΠΕΤΡΟ 2/1/23

FTSE 2/1/23

ΔΕΗ 3/1/23

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *