BLACK FRIDAY

Μαύρη Παρασκευή με καθοδικό gap σε ξένους και βέβαια και στους Ελληνικούς δείκτες που αυτή τη φορά δημιουργεί την αίσθηση ότι θα αργήσει να κλείσει.

Στο εβδομαδιαίο όλοι οι σημαντικοί δείκτες του ΧΑΑ, όπως κι οι ξένοι δείκτες βρίσκονται πάλι κάτω από τον εκθετικό κινητό των 50 εβδομάδων (ΕΚΜΟ 50). Όλοι τους βρίσκονται σε καθοδική τάση με όρους fractals, ήδη από το πρώτο κύμα της διόρθωσης.

Ο μήνας δεν είναι ούτε στη μέση του και οι δείκτες βρίσκονται κάτω από τον ΕΚΜΟ 12 μηνών και πλησιάζουν τον ΕΚΜΟ 6Χ για μια ακόμα φορά πλην του FTSEM που βρίσκεται για δεύτερο μήνα χαμηλότερα και μου φαίνεται ότι είναι πρόδρομος της όλης κίνησης.

Ο στυλοβάτης της αγοράς ΟΤΕ βρίσκεται σε καθοδική τάση στο βραχυπρόθεσμο και ενεργοποίησε και πάλι την πρόσφατη διπλή κορυφή του καταγράφοντας πάντως μια θετική απόκλιση...

Έτσι θα επαναλάβω πως θεωρώ ότι οι γραμμές τάσης στη μεγάλη εικόνα του ΓΔ είναι θέμα χρόνου να δοκιμαστούν ως στήριξη, με βάση την εικόνα στους ξένους δείκτες όπως θα δούμε και παρακάτω.

Πολύ δύσκολα θα κρατήσουν οι ανοδικές γραμμές τάσης στον DAX αν χαθεί το 13380 που είναι μια ανάσα μακριά. Σε αυτό το ενδεχόμενο βλέπω δύσκολο να μείνει ο δείκτης πάνω από τις 12000 μονάδες.

Στον SP500 τυχόν απώλεια του πρόσφατου χαμηλού στις 3810 πιθανότατα θα δώσει κίνηση προς τις 3500 και το 50% διόρθωσης όλης της ανόδου από τα χαμηλά του 2020 (και θα παρακαλούμε να σταματήσει εκεί).

Όπως βλέπουμε στα μηνιαία που ακολουθούν οι σημαντικοί ξένοι δείκτες πλην DAX που είναι ο μόνος που έχει ανοδικές γραμμές να διασπάσει έχουν διασπάσει το χαμηλότερο από τα δυο τελευταία τους low fractals και όλοι ανεξαιρέτως βρίσκονται κάτω από τον ΕΚΜΟ 12, οπότε μπορούμε να μιλάμε για πτωτική τάση σε όλα τα χρονοπαράθυρα.

Κι ένα στατιστικό για τον Πατριάρχη long term

Η τελευταία φορά που έχασε πάνω από 20% της τότε υψηλότερης τιμής του αποδείχτηκε λόγω πυρόσβεσης προφανώς FAKE. Oι δυο προηγούμενες που ήταν πραγματικές έφθασαν στο 50% απωλειών σε ενάμιση χρόνο η πρώτη bear market και στο -60%~ η δεύτερη σε 16 μήνες.
Αυτή πόσο θα κρατήσει? Βρίσκεται ήδη στον έκτο μήνα μην ξεχνάμε...

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΟΤΕ UPD:Επίτευξη στόχου - Νέα Δ.Κ

ΕΛΠΕ Αλλαγή ημερήσιας τάσης - Καθοδικοί σχηματισμοί

ΔΕΗ

JUMBO (Tsaros)

ΤΙΤΑΝ, ΔΤΡ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

ΓΔ (ΣΩΤΟΣ)

ΓΔ, ΔΕΗΟΠΑΠ (GOLDFISH)

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *