Εβδομαδιαία ανασκόπηση ΓΔ, FTSE, FTSED, FTSEM, ΔΤΡ

Νέα επιδείνωση της τεχνικής εικόνας με την παραβίαση του χαμηλότερου από τα τρία (όχι μόνο δυο) τελευταία ημερήσια χαμηλά και στους πέντε δείκτες που πλέον λογίζονται σε καθοδική τάση και με όρους fractals.

Οι σχηματισμοί καθοδικής αναστροφής του ΓΔ που παρουσιάστηκαν εδώ παρέμειναν ενεργοποιημένοι και τοποθετούν τους πιθανούς στόχους βραχυπρόθεσμα στην περιοχή των 840-853 μονάδων. Για την ώρα πάντως η κρυάδα για τους αγορασμένους σταμάτησε στο 62% όλης της τελευταίας ανοδικής κίνησης από το σημαντικό χαμηλό των 830,07 μονάδων.

Με εξαίρεση τον FTSEM, έχουν όλοι παραβιάσει στο κλείσιμο της εβδομάδας τον εκθ. κινητό (ΕΚΜΟ) των 100 ημερών και κατά συνέπεια τον ΕΚΜΟ 20 εβδομάδων ενώ πλησιάζουν και τον απλό ΑΚΜΟ 200 στο ημερήσιο.

Στον ΓΔ προβάλλει σαν πιθανό σενάριο να έχουμε σε εξέλιξη σχηματισμό διπλής κορυφής που ενεργοποιείται και ισχύει αν και όσο ο δείκτης θα βρίσκεται κάτω από το χαμηλό της 19ης Ιουλίου, σενάριο που θα ενισχυθεί με καθοδική διάσπαση της Σ.

Η αρνητική απόκλιση στην πρώτη κορυφή αποδεικνύεται πλέον σημαντική ως πρόγνωση.

Με την εξαίρεση επίσης του FTSEM το χαμηλό αυτό είναι και το επίπεδο κάτω από το οποίο επιβεβαιώνεται αλλαγή και της εβδομαδιαίας τάσης σε καθοδική (από ουδέτερη) σε άλλους 4 δείκτες.

Το σενάριο Δ.Κ ισχύει και για τους FTSE & FTSED οι οποίοι ήταν οι μόνοι στους οποίους είχαμε έστω και για λίγη ώρα υπέρβαση της προηγούμενης κορυφής και αλλαγή (τυπικά) της εβδομαδιαίας τάσης που βέβαια διαψεύστηκε άμεσα (ως τώρα τουλάχιστον).

Η περιοχή τιμών είναι σημαντική ως οριζόντια στήριξη και στατιστικά θα γίνει πιο σημαντική για τη μεσο-μακροπρόθεσμη προοπτική των δεικτών αν δεν παραβιαστεί στις τέσσερεις συνεδριάσεις που απομένουν ως το κλείσιμο του μήνα, για τους λόγους που αναφέρθηκαν στην τελευταία ανάρτηση για τον FTSE.

Περισσότερα στις σημειώσεις στο μηνιαίο διάγραμμα του ΓΔ που ακολουθεί:

(Αν δεν έχουμε κάποια αντίδραση σύντομα, στο τέλος του μήνα προβλέπω να βάζω τίτλο "Η ΜΕΣΟΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΑΝΟΔΙΚΗ ΤΑΣΗ ΣΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ")

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *