ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ: Επικαιροποίηση στη μικρή και τη μεγάλη εικόνα

Στο χαμηλό της Δευτέρας βρίσκεται πλέον το επίπεδο κάτω από το οποίο επιστρέφουμε σε καθοδική τάση αφού εκεί είναι πλέον το χαμηλότερο από τα δυο τελευταία χαμηλά όπως και στον ΓΔ και το ΔΤΡ.

Η κατάσταση πάντως δεν άλλαξε όπως βλέπουμε στο εβδομαδιαίο όπου είναι πιο ευδιάκριτη η ατασική κίνηση της αγοράς, η κύρια αντίσταση αλλά και οι στηρίξεις. Οι τιμές επέστρεψαν τη Δευτέρα στον κινητό των 20 εβδομάδων χωρίς όμως να τον διασπάσουν.

Πολλά βέβαια αν όχι όλα εξαρτώνται από τυχόν έξωθεν πιέσεις αλλά για χθες τουλάχιστον η ανάκαμψη των σημαντικών δεικτών που παρακολουθούμε χαλαρώνει την πίεση .

Ο Σεπτέμβριος έχει ακόμα 6 συνεδριάσεις και δεν φαίνεται να έρχεται καμιά καταστροφή οπότε εκτιμάται ότι χαμηλό της 19ης Ιουλίου δεν προλαβαίνει να απειληθεί κι έτσι από τον Οκτώβριο το επίπεδο των 1985 μονάδων θα είναι ακόμα πιο σημαντικό στατιστικά αφού εκεί θα έχουμε αφ' ενός το τελευταίο μηνιαίο τοπικό χαμηλό και αφ' ετέρου το επίπεδο κοντά στο οποίο θα βρίσκεται και ο κινητός των 6 μηνιαίων χαμηλών. Αυτά είναι ως γνωστόν τα σημεία που προσδιορίζουν και την αλλαγή της μεσομακροπρόθεσμης τάσης των τιμών.

Κάποιες από τις αντιστάσεις και τις στηρίξεις στο ημερήσιο έχουν αλλάξει και τις βλέπουμε επικαιροποιημένες στο πινακάκι όπου 23 από τους 33 τίτλους έχουν πλέον κοκκινίσει.

Οι περισσότερες από τις δεικτοβαρείς μετοχές δείχνουν σαν να μην έχουν καύσιμα για να κινηθούν σε υψηλότερα επίπεδα κι έτσι η αγορά σέρνεται παρά την καλή αντίδραση του DAX που έκλεισε ήδη το τελευταίο πτωτικό χάσμα του.

 

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *