Frequency Therapeutics, (FREQ): Η παρουσίαση του Aldevaran

H Frequency Therapeutics,  ιδρύθηκε το 2014 με βάση την έρευνα των καθηγητών Robert S. Langer στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης και του Jeffrey Karp στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ. Η δουλειά τους επικεντρώθηκε σε τρόπους ενεργοποίησης του δυναμικού αναγέννησης του σώματος, βασισμένος στην εικόνα που ενεργοποιεί συνεχώς τα προγονικά κύτταρα στο έντερο και αναγεννά το ανθρώπινο έντερο κάθε λίγες μέρες. Μελετώντας αυτήν τη βιολογική διαδικασία, εντόπισαν σήματα που ενεργοποιούν την ανάπτυξη νέων λειτουργικών ιστών και κυττάρων. Αναγνωρίζοντας ότι παρόμοια προγονικά κύτταρα ήταν παρόντα αλλά ανενεργά σε άλλα όργανα, όπως το κοχλία μέσα στο αυτί, οι καθηγητές Langer και Karp ανακάλυψαν πώς να προσαρμόσουν αυτά τα φυσικά σήματα χρησιμοποιώντας μικρά μόρια για να ενεργοποιήσουν προσωρινά τα προγονικά κύτταρα για να δημιουργήσουν μια τοπική απόκριση ακοής.

Τι είναι τα progenitor (προγονικά) κύτταρα

Τα προγονικά κύτταρα είναι παρόμοια με τα βλαστικά κύτταρα αλλά είναι προγραμματισμένα να δημιουργούν συγκεκριμένους τύπους κυττάρων. Αυτά τα κύτταρα παραμένουν ενεργά και αναγεννιούνται σε ορισμένα όργανα και ιστούς ενώ γίνονται αδρανή σε άλλα.H πιο σημαντική διαφορά μεταξύ των βλαστικών κυττάρων και των προγονικών κυττάρων είναι ότι τα βλαστικά κύτταρα μπορούν να αναπαραχθούν επ 'αόριστον, ενώ τα προγονικά κύτταρα μπορούν να διαιρέσουν μόνο έναν περιορισμένο αριθμό φορών.

Ο στόχος και η πορεία της κλινικής έρευνας

Η FREQ έγινε γνωστή για της προσπάθειά της να θεραπεύσει την ακοή με μία μόνο θεραπεία, δηλαδή επικεντρώθηκε στην αναγέννηση των προγονικών κυττάρων και στην βελτίωση της ακοής με μία μόνο ενέσιμη θεραπεία. Το όραμα αυτό έφτασε την εταιρία, καθώς προχωρούσε η έρευνα στην φάση 2, να διαπραγματεύεται σε τιμές άνω των $50.

Ώσπου, όπως γίνεται συχνά, ήρθε η ψυχρολουσία όταν ανακοίνωσαν τα πρώτα αποτελέσματα της φάσης αυτής, και έμαθε το επενδυτικό κοινό ότι οι συμμετέχοντες είτε είχαν λάβει θεραπεία είτε είχαν πάρει placebo είχαν την ίδια εξέλιξη.  Αυτό έστειλε την μετοχή στην περιοχή μεταξύ $9 και $10.

Τι γίνεται τώρα;

Η φάση 2, της οποίας και τα απογοητευτικά αποτελέσματα είχε ως βασικό κριτήριο για την συμμετοχή σε αυτήν των ασθενών την δυσκολία κατανόησης λέξεων.  Η εταιρία υπαινίσσεται ότι προκειμένου να συμμετάσχουν στην έρευνα, ασθενείς τεχνητά προσποιήθηκαν μειωμένη κατανόηση λέξεων.  Επιπλέον η φάση 2 έγινε για να δοκιμαστεί η επαναλαμβανόμενη δόση, συγκεκριμένα όλοι έλαβαν 4 δόσεις.  Αυτή η διαφοροποιημένη στρατηγική δεν απέδωσε για διάφορους λόγους.  Όμως ακόμα έχουμε να δούμε αποτελέσματα της πρώτης φάσης (με μια δόση) σύντομα, εντός του Q2, η οποία φάση 1 μέχρι στιγμής έχει δείξει βελτίωση στην ακοή.  Οπότε ακόμα το project δεν έχει καεί και καλά αποτελέσματα μπορεί να κάνουν την μετοχή να αρχίσει ξανά την ανηφόρα.

Επιπλέον η εταιρία έχει κεφαλαιοποίηση $350 εκατομμύρια και στο ταμείο υπάρχουν $220 εκατομμύρια.  Το ποσοστό των μετοχών που έχουν σορταριστεί αγγίζει το 25%.  Θα την έχω λοιπόν στα υπόψη για μια σημαντική αντίδραση (εάν έρθει!)

(Οι απόψεις είναι προσωπικές, δεν έχω μετοχές της εταιρίας και η παρουσίαση έγινε για εκπαιδευτικούς και μόνο λόγους)

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *